Ping ve hrách

Dobrý den, chtěl bych se zeptat víte jak jsou ve hrách pingy ? Tak počet těch pingů se udává ze rychlosti downloadu nebo uploadu ? A nebo ty pingy ve hrách jsou podle toho jaký mám ping při testu http://speedtest.net/

Například

Když mám rychlost downloadu třeba 4 MB/s - tak těch 4 MB/s se udává jako ping ve hře ?

nebo když si udělám test rychlosti na http://speedtest.net/ a ukáže mi to PING 40
tak těch plus mínus 40 budu mít ?

Děkuji za odpovědi ErionX

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ping je něco úplně jiného.. Internet je silnice. Download je počet aut, které za sekundu přijedou po silnici k tobě, a upload kolik odjede. Ping je doba, za kterou od tebe auto odjede někam třeba do krámu a zase se vrátí, aniž by se v krámu zdržovalo. Někdy se ale může zdržet třeba v zácpě, nebo prostě jen musí po silnici jet padesátkou.
Jo, asi takhle nějak funguje internet. auto je packet, silnice je kabel, krám je herní server a ping je doba cety tam a zpět a rychlost je počet packetů za sekundu.

Obrázek uživatele ErionX

Aha děkuji za vysvětlení :) a když si dám stránku http://pingtest.net/ změří mi to opravdu dobře a jasně PING ? který budu mít ve hře ?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Změří ti to aktuální ping na tvém internetovém spojení - ping od tebe na ten test. server. Png se stále bude lišit, asi stjeně jako zpoždění na silnici - někdy je zácpa, někdy je prázdno. Změří ti ho to v aktuální dobu. A pokud v tu samou chvíli hra říká, že má ping větší, tak ono rozdílné zpoždění je například rozdíl v cestě na herní server a nějaké zpoždění tomu dá i smaotné zpracování herním serverem..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.