padání připojení k internetu

Už delší dobu se mi stává, že po nějaké době (10-20 min.) nechtějí načítat webové stránky. Když počítač restartuju a poté zapnu prohlížeč, vše je OK, ale po nějaké době se to stane znova. Když při aktivním připojení zapnu ICQ (Mirandu), tak stále jede, jen prostě stránky nenačítají.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Nemáte náhodou Mozillu? Mně totiž přesně tohle dělala před týdnem ...

Obrázek uživatele Seran Thenar

Mozillu Firefox používám už dlouho. Ale proč by mi nechce najet Miranda?

Edit: Chyba: Nejet => najet

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Proč mi nechce nejet? :))
Protože problém není v připojení ale právě v Mozille. Mně tedy stačilo Mozillu vždy zavřít a znovu spustit a už jela, ale po nějaké době opět bum "vypršel časový limit".
Poté se mi do počítače zakousl ještě nějaký spyware, takže se mi vždycky před otevřením domovské stránky otevřelo Pup okno s reklamou na nějaké Casino.
Problém jsem vyřešil následovně. Vymazání Mozilly (i adresář z Program files), projetí pc Adware 2007 a instalace aktuální verze Mozilly. Od té doby - no problem! :-)

Nemusíte mít ani strach o svá data. Pokud provedete tento postup, neztratíte ani položku oblíbené, ani uživatelské nastavení, které v Mozille máte. Tyto informace zůstanou dobře uložené v Document and Settings a v registrech. Není potřeba ani žádný restart, ten doporučuji až po instalaci nové Mozilly.

Obrázek uživatele Seran Thenar

Problém je, že když mozilu vypnu a pak zase spustím nic nenajede. A v předchozím příspěvku jsem měl chybu.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Aha, ale v prvním příspěvku máte, že vám Miranda funguje i když Mozilla nic nezobrazuje. Tak teď jsem z toho trochu zmaten. :D

Pokud internet jinak jde, chyba bude v té Mozille - jak jí odstranit jsem již napsal výše.
Pokud však ale nejde ani jiný internetový proces, projel bych si především bránu firewall - jestli máte nějaký posilující program - a nastavení internetu k modemu.

Obrázek uživatele Seran Thenar

Napíšu to znova:
Zapnu počítač, přihlásím se, zapnu Mozillu a Mirandu, v ní ICQ. Chvíli prohlížím stránky až po nějaké době stránky dlouho načítají a pak Server nenalezen. Miranda stále jede. Vyzkouším IE a tam to samé. Po restartu se to celé opakuje, jen doba, po kterou stránky normálně načítají je jiná.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Ano, tak to si rozumíme, bohužel padá i ten IE. V nastavení prohlížeče máte jistě na kartě připojení automatické detekování síťového nastavení že?

Rozhodně doporučuji program Adware 2007 a projet jím počítač na přítomnost spywaru. Poté i vaším antivirem na přítomnost trojských koní a jiné havěti.

Obrázek uživatele Seran Thenar

Projel jsem to Avastem, Ad-Awarem a Spybootem, něco našel, ale i po smazání to pořád padá.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Ano, to jsem také psal, co po kontrole udělat ... Odinstalujte Mozillu, smažte i ten zbytkový adresář v Program files a nainstalujte ji znovu, mně to pomohlo tedy. Pokud vám ne, pošlete mi sem pak LOG z Hijackthisu, snad na něco ještě přijdu.

Obrázek uživatele Honza

Dobrý večer,
mě napadá uplně jiná věc z jiného pohledu mě se také dost často stává, že icq funguje a stranky ne, mam připojení od O2 a řeší to restart modemu přes webové rozhraní - jen můj napad, zkuste to....

Obrázek uživatele Seran Thenar

Takže jsem přeinstaloval tu Mozillu, ale pořád to blbne. Už jsem to řešil i na fóru o virech.

2 Honza: bohužel s počítačem nemám moc zkušeností a nevím, jak bych ten modem mohl restartovat.

Obrázek uživatele Honza

Koukněte se do manualu, tam bude návod, musíte zadat do prohlížeče ip adresu modemu a přes webové rozhrání to najdete restart.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Souhlasím s Honzou. Koukal jsem na ty viry, ale moc mi to nepomohlo. Jen nás to ujistilo, že vir tam zřejmě nemáte. Jaké používáte zabezpečení? Nějaký posilovací firewall? Zkuste odpojit ten AVAST a pracovat chvíli na internetu, zkrátka odpojit všechny hlídací programy, co máte. Trochu ten Avast v tomto ohledu podezírám.

Obrázek uživatele Seran Thenar

Zkoušel jsem asi 2 dny jet na AVG a Avast byl vypnutý, ale pořád to samé. Firewall mám jen ten z Windowsu.
Bohužel manuál od modemu nemám, zkoušel jsem zadat IP do prohlížeče, ale jen najíždí Spojení přerušeno.

Obrázek uživatele Honza

Zkuste zadat 10.0.0.1 heslo, admin

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Vy provozujete dva antivirové programy najednou, nebo jste ten AVG si přiinstaloval? Nesmí běžet dva antivirové programy!

Obrázek uživatele Seran Thenar

Když jsem AVG nainstaloval, tak jsem vypnul rezidentní ochranu Avastu.
Ta adresa 10.0.0.1 nechce najet.

Obrázek uživatele Honza

A co je to za modem ( router) ?

Obrázek uživatele Seran Thenar

Pokud myslíte typ tak tenhle AirLive WL-5460 AP

Obrázek uživatele Honza

Bezva takže do prohlížeče zadejte toto 192.168.100. 252 a tam by to mělo jit nastavit a manual mate zde ftp://airliveftp.dyndns.org/Wireless_Indoor/WL-5460AP/ :)) a resetovat do továrního nastavení to lze tlačítkem reset, které podržíte 10 sekund

Obrázek uživatele Seran Thenar

Adresa 192.168.100.252 taky nejede, reset přes tlačítko reset jsem ještě nezkoušel.

Obrázek uživatele melo15

vlozte log z http://www.viry.cz/node/
nebo zkuste napsat na forum viry.cz, tam vam urcite pomuzou.

Obrázek uživatele Seran Thenar

Už jsem psal, že jsem to tady řešil.

Obrázek uživatele Honza

Tak zkuste to tlačítko reset.... manual jsem dodal.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Děje se mi něco podobného na verzi 2 0 0 1 2 i té předchozí. Opera i IEXP normálně jde, veškeré ostatí sw využívající připojení také. Jen FF si prostě po libovolné době vzpomene, že tedy jako ne, ty prostě serfovat nebudeš a basta, načítám a načítám a načítám ... konce to nemá. Když program zavřu, proces firefox.exe se nechce vypnout a drží se... když ho sestřelím a poustím znovu, na nějakou dobu to funguje. Mám dojem, že je ta doba kratší a kratší. Přeinstalace nepomohla :(
Používám FF kvůli dobrému filtrování reklamy, které konukrence nenabízí, ale tenhle problém neskutečně sucks. Představte si, že něco hledáte, otevřených 10 panelů a najednou hups... všechno zavřit a začít znova. Nebo překopírovávat jak ocas odkazy do Opery a utopit se v reklamních banerech... blee. Budu vděčný za jakékoli rozumné rady. Předem děkuji ;)

Obrázek uživatele Honza

Zdravím,
založte si prosím svůj topic, už je nová verze FF :))


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.