Padající Skype (*VYŘEŠENO*)

Zdravím! Už třetí den mám trochu podivný problém. Mám nainstalovaný Skype 4.1, fungoval bez problémů, spouštěl se se startem WXP a volal a psal jsem v pohodě. A najednou se stalo to, že se samovolně začal vypínat několik vteřin po začátku psaní, nebo telefonování. Spyware Terminator objevil Trojského koně a zlikvidoval ho. Ale funkce Skypu se nezlepšila, i když jsem celý Skype přeinstaloval a projeĺ antivirovým programem. Občas mi pouze naskočí hláška že program Firewall zablokoval určité části tohoto programu, dám odblokovat, ale nic se nestane, Skype padá dál a nepustí mne do konverzací a hovorů. Může mi někdo poradit, co dělat? Předem moc děkuju.
J.

Obrázek uživatele TheALuminium

Dobrý den,
co máte za firewall?

Obrázek uživatele jerrymungo
[37958] skype

Zdravím a děkuji za zájem. Firewall je klasický, od Microsoftu a právě ten mi tam zobrazuje ty hlášky. Přitom vyjímky v Ovládacích panelech mám zaškrtnuté u Skypu. Právě mi končí úplné prověření systému Nortonem antivirus a nenašlo to nic závadného. J.

Obrázek uživatele Honza

Dobrý večer,
pokud na chvíli vypnete firewall od windows, skype naběhne v pořádku a funkčnost je také ok ?

Obrázek uživatele jerrymungo

Děkuji i Honzovi za zájem o můj problém. Trochu se změnil... V průběhu všelijakého zkoušení jsem vypnul firewall od Microsoftu a nainstalovat Sunbelt personal Firewall. A ejhle, Skype naběhnul v pořádku a fungoval podle chuti. jenže se mi zase zpomalil internet natolik, že se mi nedaří načíst stránku. Například hlavní strana centrum.cz sice váhavě naskočí, ale už se mi nenačte moje osobní s e-maily. Nehledě na to, že pokud napíšu nějakou adresu. načítání se zasekne ani ne v polovině. Takže jsem se zase namočil do něčeho jiného... :-(
Co tedy dál.
Moc díky
J.

Obrázek uživatele tatik

Zkusil bych tak na půl hodiny nedělat s počítačem nic a sledoval, jestli neprobíhá přenos dat. V systray je ikonka, nakterou když kliknete, vyskočí okno, kdeseukáří přenášené pakety. Kolik se jich přeneslo?
Když vypnete firewall od Microsoftu a necháte vyplnutý i od Sunbeltu, Skype funguje?
Zkuste projet počítač MBAMem, adawarem a spybotem.
Koneckonců může být i problém v nastavení firewallu od Sunbeltu. Na druhou stranu je podezřelé, když začne blbnout firewall od Microsoftu.

Obrázek uživatele Honza

Podle mě to zase bude o nastavení toho Firewallu od Sunbeltu... Ja už si nepamatuji, jaké to má možnosti, ale určitě tam bude nějaký stupeň ochrany... Ještě si zkuste změřit rychlost třeba tady www.dsl.cz/rychlost.php a hodit nám to sem...

Obrázek uživatele jerrymungo
[37963] díky

Děkuji všem, kdo projevili zájem o můj problém a snaží se mi pomoci. V běžném životě to zase není až zase taková samozřejmost. Děkuji, že jste moje myšlení navedli směrem k firewallu.
Takže, PC mi už běží jak má a slepé kuře našlo zrno :-) Provedl jsem asi toto, že mi běží nainstalovaný firewall od Sunbeltu, protože mi zase nešel internet, povolil jsem v možnostech toho firewallu příjem i odesílání dat na síť. A všechno začalo běhat, Skype se přihlašuje jedna báseň a po tom, co jsem celý systém prohnal antivirovými programy, zdá se mi, jako by líp reagoval. Třeba je to jen dočasné, ale :cool:
V každém případě je vše momentálně OK, ještě jednou děkuji všem, kdo projevili zájem a budu rád, když mi v budoucnu poradí i nadále.
J.