Nový modem - padá net přes domácí wifi

Ahoj, potřebuju radu - mám nový modem (VDSL) a od té doby, co ho mám (asi tak týden), mi neustále padá internet přes domácí wifi , přes kabel to ale funguje. Když jsem připojená na wifi, někdy to jde třeba i několik hodin, ale pak to spadne a nechce se to připojit i když síla signálu je prý vynikající (net se připojí, až se mu chce). Ostatním v rodině to funguje normálně, všichni zůstanou online, jen mě to odpojí, nevím proč. Mám notebook acer s vistama a problém je teda asi někde u mě, ale ten net mi padá od chvíle, co máme ten nový modem, takže to asi má nějakou souvislost. Jenže já jsem úplný laik, rozumím tomu asi jako kuň kafi, jak se připojit na internet přes kabel i wifi mi radil technik od poskytovatele, tak kdyby byly nějaké rady, tak je tomu prosím přizpůsobte :)) předem moc díky, pokud mi někdo poradí čím to je a co s tím.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Konkrétně co je to za modem? Internet padá i v těsné blízkosti modemu?

Obrázek uživatele Terkamáztohoočinavrchhlav

modem máme Huawei HG622u a ano, internet padá i v blízkosti modemu.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Divné.. To bude někde v SW, ale pokud ti radil odborník na sítě (což já vážně nejsem :D ), měl to ansd i ozkoušet.. Nebo v době, kdy to zprovozňoval, internet fungoval jak má a problémy přišli s určitým zpožděním?

Obrázek uživatele Terkamáztohoočinavrchhlav

já jsem ten modem instalovala podle instrukcí technika poskytovatele na telefonu a potíže začaly už ten den - když jsem volala poskytovateli, že jsou potíže a jaké, zvedla to paní a samozřejmě mi řekla, že pokud jen můj počítač jako jediný doma má potíže, pak mám rozbitý počítač....nedala si vysvětlit, že potíže začaly sice jen u mě, ale za to s novým modemem, asi nějaké blbé nastavení, jenže já tomu fakt nerozumím vůbec...

Obrázek uživatele Michal Čížek

klasické řešení problému operátora :)) , budeš muset odzkoušet ještě jiný NTB na wifině, píšeš ostatním to jde, předpokládám, že ostatní nejsou připojeni wifinou

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Takže - pokud internet spadne, místní síť "doma" mezi počítači normálně jde dál (Wifi je připojená, ikonka sítě na liště svítí, ale internet nejde).

Máte koukám "Huawei HG622u", takže zřejmě připojení od Telefónica 02, nepletu-li se, ano?

Pokud vám v onen okamžik internet spadne, ostatním normálně jde. Ikonka vám svítí, že jste na Wifi online, ale internet neběží - žádná stránka, ICQ, zkrátka nic.

Pochopil jsem to správně?

Obrázek uživatele Terkamáztohoočinavrchhlav

Ostatní jsou právě taky připojeni na wifi (stalo se, že jsme seděli v jedné místnosti a mě spadl internet, zatímco 2 další notebooky zůstaly online). Ano máme o2. na modemu svítí, že wifi běží, u mě je ikonka odpojeno a net mi nejde, ale přitom internet přes wifi mi ukazuje plný signál, přesto se nemůžu znovu připojit. skončí to tak, že chvíli zkouším se připojit a pak si zapojím kabel - když ho následně odpojím (po 2 hodinách třeba), wifi net už zase běží - asi se připojuje, kdy se mu zachce - ale jakmile se hnu do jiné místnosti, okamžitě zase spadne. zkouším nastavovat kanály či co, ale zdá se, že to nefunguje. možná je přeci jen problém v notebooku, tedy ve wifi kartě, fakt už nevím....

Obrázek uživatele Michal Čížek

pokud např. 3 lidi s NTB a připojením wifinou na jedno AP jedou v pohodě a následně tobě net vypadne a ostatní jedou, bude chybka ve tvém NTB. Vyřešit problém bude dost krkolomný, chyba může být jak ve tvém HW tak SW.
Pokud to dělá cca od doby, kdy je instalován nový modem, podsouvá se odpověd, že by to mohlo být tím, ale může to být jen souhra náhod.

Ještě dotaz, když jsi sama připojená wifinou, padá to taky? Když se připojíš jinde než doma se stejnejma lidma, padá to také jen tobě, nebo jinde problém neni?

Obrázek uživatele Terkamáztohoočinavrchhlav

ano když jsem připojená jen sama, padá to taky. bohužel teď nemám možnost se připojit jinde - snad v týdnu.

Obrázek uživatele Terkamáztohoočinavrchhlav

Tak jsem se připojila jinde na 2 dny přes wifi a internet nespadl ani jednou...tak to už fakt nechápu

Obrázek uživatele Michal Čížek

Zvláštní, co je to přesně za NTB? Zkusíme aktualizovat ovladač wifiny v NTB.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Možná bude problém v typu protokolu nebo v použitém šifrování - chtělo by to porovnat vlastnosti těchto dvou připojení - tedy doma a na druhém stabilním připojení, které se vám v tomto týdnu osvědčilo, jak píšete...

Obrázek uživatele Terkamáztohoočinavrchhlav

NTB je Acer Aspire 5738 Z

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ještě jsem zapomněl jaký OS? PředpokládámW7, zkus ještě vypnout vypnutí wifi karty: START/OVLÁDACÍ PANELY/SYSTÉM A ZABEZPEČENÍ/ v položce SYSTÉM je SPRÁVCE ZAŘÍZENÍ/otevře se okno a vyhledat SÍTOVÉ ADAPTÉRY, rozkliknout a najít adaptér bezdrítové sítě ( napiš nám název adaptéru např ATHEROS). Prav tlač mouse klikni na tom adaptéru, zadej Vlastnosti, najdi položku ŘÍZENÍ SPOTŘEBY/ odškrtni všechna zaškrtávátka.
Pokud to nepomůže budeme potřebovat přesně OS a název toho adaptéru. Pak se můžeme mrknout na nastavení jak psal JOME.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.