Mobilní internet k notebooku

Ahoj všem,

chtěl bych Vás poprosit o radu ohledně dle Vás nejlepšího řešení mého problému při výběru mobilního připojení. Doma mám na PC internet od UPC, ale hledám připojení na notebook - do práce, na cesty po republice, přičemž nechci zbytečně krvácet z peněz. Prostě být online... Ptal jsem se u T-Mobilu, kde mám dlouhá léta "Twista", ale tam jim jde o jen o to, kolik dalších blbostí včetně všech možných T-Mobile televizí do mne narvou :)
Jde mi o vcelku spolehlivý, finančně nenáročný produkt včetně případného připojení k notebooku (trochu se ztrácím v rozdílech mezi USB připojením a připojením přes "starý telefon, nemluvě o bluetooth připojení z mobilu, prostě nechápu, zda může notebook "jet" z internetu v mobilu...) :) Budu Vám vděčen za Vaše zkušenosti, popř. rady.

Díky moc. Všem krásné léto.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Připojení přes mobil je funkční, ale dnes už trochu z módy, dneska ti poskytovatel dá USB modem na simkartu s 3G modulem a nazdar..

Co se správné volby providera týče, tady je to asi uplně jedno, ten internet je tak jako tak mizerný :D Z vlastní zkušenosti žádný neznám, ale je to prašť jako uhoď.. Jen je třeba pohlídat si maximální datový limit, protože když ho přečerpáš, budeš připlácet...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

To jsi mne tedy moc nepotěšil :) Přesto děkuji. Mám tedy jít rovnou po nejlevnějším (který dá třeba zdarma USB modem) a tom, který má největší datový limit, pokud je to jinak jedno jako druhý. Ale na prd, jak píšeš. No, to nejsou dobré zprávy.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Přidám se k vám do diskuse: ono je to dnes takové složitější. Většina mobilních internetů se jak správně říkáte váže ještě k dalším službám, jako televize či ADSL internet od té či oné společnosti - ano jedná se o USB modemy. Respektive ona by se vázat nemusela, ale pak to vyjde podstatně dráž.

Ten přes mobil má většinou výhodu příjemné ceny, avšak nevýhodu malého FUP, kterého se zkrátka nezbavíte (přeci jen je určený pro mobily).

Pokud člověk kouká na cenu, lze si koupit (má situace) internet do mobilu a ten "potají" propojit s počítačem. Operátor totiž tyto věci nemá rád a nedoporučuje je. Faktem ale je, že to funguje poměrně dobře a cena je příznivá - začíná u TM od 120 CZK měsíčně. Avšak je zde onen datový limit, tuším že od 100MB/měsíc, tedy to není na žádné dlouhé brouzdání. Pokud limit přešvihnete, doplácet nic nemusíte, ale bude vám sražena rychlost na předpotopních 16kb/s, cože na mobilu tolik nevadí, ale v rámci serfování na ntb to rozhodně pocítíte.

Nechci, aby to vypadalo jako přímá propagace, ale pamatuji se, že jsem psal kdysi pro jednu firmu PR článek a jejich nabídka mě poměrně zaujala (opravdu to neříkám z toho důvodu, že mi zaplatili - upřímně mě to zaujalo, ty možnosti). Bez závazku, smlouvy a FUP limitu přenosný internet. Možná vás to také zaujme: http://www.pcporadenstvi.cz/mobilni-internet-dneska-bez-pausalu-smlouvy-...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ahoj, díky za odkaz. článek jsem si přečetl a musím uznat, že co se týče ceny, je to asi bezkonkurenční. Nemluvě o neexistujícím FUP limitu. Jen prostě bohužel nemám těch 5 tisíc...
Takže v současnosti je u mne ve vedení Twist Internet Lite. Zkusím to na ty tři měsíce zdarma a pak uvidím.
Každopádně díky za super tip.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Tato služba je asi určená pro telefon, že? Jako mobilní internet pro mobil jako takový.
Budete to propojovat i s pc?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Nene, právě, že jde o internet pro notebook s tím nechvalně známým FUP limitem 500Mb za měsíc. Píši sice "zdarma", ale na 3 měsíce to s USB modemem stojí 990Kč, pak vždy 249Kč na měsíc.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Aha, děkuji za informaci. To rozhodně není špatná volba. FUP je tedy značně nepříjemný, ale ta cena v celku snesitelná. Určitě zkuste a poznáte sám. Budeme rádi, když napíšete nějaké zkušenosti - jak se vám to bude po čase jevit atd...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.