„Skryté“ stránky na FaceBooku (*VYŘEŠENO*)

Pokud na nějakém webu vidím odkaz na FB stránku a kliknu na něj, v normálním případě mě to přesměruje na dotyčnou FB stránku. Jenže proč se mi občas stane následující:

Na webu je FB odkaz. Kliknu na něj a místo, abych klasicky viděl FB stránku, vidím hlavní stranu FaceBooku. Když se ale na FB přihlásím pod svým osobním účtem, pak přijdu na ten samý web a kliknu na ten FB odkaz, stránka se zobrazí normálně.

Čím to tedy je, že některé stránky jsou vidět jen, pokud jsem skrz osobní profil na F přihlášen?

Děkuji za pozornost.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Některé stránky, resp většina FB je dostupná pouze pro přihlášené.. Můžeš dát nějaký příklad? Protože co já vím, tak celý FB je dostupný pouze po přihlášení..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Namátkově, pokud si např. na hlavní stránce http://www.jameson.cz/DISS/ . Nalevo tam je psáno „Sledujte soutěž:“ a po kliknutí na FB odkaz, nic jako FB stránka se mi neukáže, jen hlavní strana FaceBooku. Ovšem, pokud jsem na FB zrovna přihlášen, link funguje.

Něco podobného se stalo vlastně nedávno i mě. Na webu jsme měli odkaz na naší FB stranu. Po klepnutí na něj, normálně se to přesměrovalo na FB stránku. Ale pak zničehonic, po kliku na ten odkaz, objevila se hlavní stránka FB. A poté jsem si začal všímat, že se to děje u více jiných stránek. Když jsem nepřihlášen, nevidím je. Ale nepochopil jsem právě nějak smysl - to je jakoby snaha o nové uživatele? „Uvidíš tuto FB stránku, ale jenom pokud budeš mít sám na FB profil!“, takhle?

Obrázek uživatele Jiří Moos

Tohle je také možnost phishingu - vždycky si zkontroluj, že je v URL www.facebook.com a ne něco jiného!

Jinak mě nic nenapadá, jseš si jistý, že jsi vždy přihlášený?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ano, na 100 % jsem si jistý. Právě, třeba jako příklad, dal jsem web té soutěže. Tam když kliknu coby nepřihlášený na ten odkaz na FB, přesměruje mě to do hlavní strany FaceBooku. Když se ale přihlásím pod osobním účtem, už vidím tu jejich stránku.

Jak jsem psal, nejdřív jsem to zpozoroval u naší FB stránky. Tohle „vymizení“ trvalo tak týden, pak se to vrátilo do normálu, aniž bych něco udělal. Poté to zase normálně fungovalo a stránka byla viditelná, aniž by byl zrovna na FB člověk přihlášený.

Jenže nakonec to vymizelo zas. A občas, všiml jsem si, že tomu tak je i u jiných FB stránek. V menším měřítku - ve většině normálně mohu vidět FB stránky, aniž bych se přihlásil (viz. např. ten FB Streamu). To vymizení naší stránky, přišlo to shodně zhruba s dobou, kdy se měnil vzhled FB apod. ... myslel jsem si tedy nejprve, jestli náhodou není něco v nastavení. Nic jsem nenašel, takže jsem nechápal, co vlastně děje, když pak - sem tam jsem tedy viděl i další „neviditelné“ stránky.

Obrázek uživatele Jiří Moos

Co naší FB stránka?

http://www.facebook.com/PCPoradenstvi.cz

Je možné, že FB prostě mění nastavení jak se mu zachce proto to jendou jde jednou ne..

Nebo třeba mají ten "FB plugin" v nějaké zastaralé verzi a FB to nepovoluje (bezpečnostní měřítka se velmi rychle přizpůsobují dnešním bezpečnostním požadavkům, je možné že webmasteři těch webů, jak to na nich nefunguje prostě nereagují tak rychle (nebo je to ani nezajímá..).

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Vaši FB stránku vidím zcela bez problému, aniž bych byl zrovna na FB přihlášen. Je normálně zobrazena a ne, že by se po klepnutí na odkaz ukázala hlavní stránka FaceBooku. Normálně vidím stránku PCPoradenství.cz.

Mohl bych se Vás zeptat na podrobnosti ohledně toho FB pluginu? Víte, že bych přinejmenším mohl „opravit“ tu stránku svou, aby byla zase normálně viditelná i pro nepřihlášené. Pokud je tedy nějaký ten plugin zastaralý, jak bych to měl zaktualizovat? Děkuji.

Obrázek uživatele Jiří Moos

Všechny informace hledej přímo u zdroje:

https://developers.facebook.com/docs/plugins/

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Děkuji Vám za odkaz. Velký podíl na tom bude nejspíš mít moje „ne až tak dobrá, velmi lámavá“ angličtina. Po projetí stránky, vůbec netuším, který z těch pluginů by snad nějak mohl souviset s viditelností. Samozřejmě, pokud bych měl někde na nějakém webu třeba od FB Like Box, tak možná, ale v tomhle případě, jedná se pouze o normální webový odkaz. Prakticky to samé, co jste přihodil (FB strana Pc poradenství), prostě link.

Obrázek uživatele Jiří Moos

Ujisti se že je v nastavení stránky povolené zobrazení stránky "z venku". Pokud tomu tak je, tak to mohl být nějaký FB bug.. Těžko říct.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Konečně jsem na to přišel, taková prkotina! Myslel jsem to dobře - stránka je v češtině, tudíž pokud někdo zabloudí z ciziny, těžko tam něčemu bude rozumět. A proto, měl jsem tam nastavení filtr. Jakmile jsem to ted´ ale vyházel a stránka je tak viditelná bez omezení zemí, normálně to funguje jako dřív. Přičemž rád bych podotkl, že tenhle filtr tam je prakticky už rok, od začátku založení. A přestat zobrazovat se, to začalo teprve před cca 2 měsíci.

Obrázek uživatele Jiří Moos

FB může klidně nějakým způsobem měnit své licenční podmínky, komunikaci s lokalizačními servery atd.. Změny jsou časté a je nutné si je hlídat.

Takže problém vyřešen? Můžu zamknout?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ano, už to funguje normálně jako dřív, problém vyřešen. Prostě po kliknutí na webový odkaz, ukáže se mi už FB stránka a ne hlavní uvítací stránka FaceBooku. Jak říkáte - ten filtr jsem tam měl už od založení, ale takhle blbnout to začalo před těmi dvěma měsíci. Jakmile jsem to filtrování odstranil a „zpřístupnil tak česky psanou stránku celému světu“ :-), už se to zase normálně zobrazuje, jak má.

Obrázek uživatele Jiří Moos

Výborně, děkujeme za shrnutí, zamykám :)