Starší hry na sedmičkách

Zdravím, mám W 7 X64 ale patřím mezi milovníky některých starších her, které bych si rád zahrál (KOTOR 1 a 2, SW Battlefront, farcry1 apod.) ale systém to prostě nesežere, slyšel jsem, že existuje program, který simuluje XP a pomocí něho se tohle dá obejít, všichni říkají jak jsou sedmičky děsně chytrý, ale po vistách mi přijdou jako druhý nejstupidnější systém, kterej nezvládne starší nenáročnou hru. Díky za info.

Obrázek uživatele Tapta

Kompatibilitu např XP sp3 si zkoušel předpokládám? Nějaký patch třeba?

Obrázek uživatele Tapta

Nebo... Někde na foru jsem našel "Ćeskou verzi Far Cry 1 na 64bitovém Windows nerozjedeš.Sám jsem to tak měl.Pomohla anglická verze,která je i pro 64 bit. operační systém a následné počeštění hry."... Stačí jen googlit:) Ale na hodně her myslím že jsou fix patche pro nové winy.

Obrázek uživatele Michal Čížek

program myslíš nejspíš virtual box

Obrázek uživatele Apofis

Myslel jsem něco co simuluje xpéčka abych nemusel kvůli každý hře hodiny hledat na cizojazyčných fórech, či se někde registrovat, prostě něco co stáhnu - nainstaluju a u těch her je jen otevřu v tom programu podobně, jako třeba u obrázku v psd jej otevřu v photoshopu. Zkrátka něco snazšího, než reinstal systému zpět na XP, který mi zabere cca hodinku.

Obrázek uživatele Michal Čížek

virtualbox by ti pomohl, nainstaluješ a spustíš, do virtual prostředí nainstaluješ XP, jen nevím jak je to s maximalizováním okna. Používám ho v práci na starší aplikace, nemám nainstalovanou grafiku, tak mi to jede na základu v okně, víc nepotřebuji.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Problém je, že virtualPC virtualizuje grafiku na procesoru, takže FarCry bude nejspíš oříšek. I tak se to bude instalovat hodinku... Nejlepší by byl asi dualboot, prostě na starší hry není nic lepšího (než když je někdo předělá na Win7 a nechá je ale zaplatit), než je pustit v jejich prostředí...

Obrázek uživatele Apofis

Díky ten program jsem si nainstaloval a nainstaloval jsem do něj i XP, ale nevím jak přesouvat soubory abych se hnul z místa, chtěl jsem k tomu použít externí disk, ale ono ho to tam nevidí. Možnost se sdílením jsem zkoušel, ale bez efektu.

Obrázek uživatele Michal Čížek

V pravo dole jsou různé funkční ikony, jedna znich je detekce zapojených zařízení do USB, pak to dané zařízení musíš označit a objeví se v tento počítač, ale pozor v tu chvilku se to bude chovat jako bys to připojil, takže pokud jsi pod XP nějakému zařízení musel dodat ovladač manuálně, budeš to muset udělat.

Obrázek uživatele Apofis

Zaškrtaný to sice mám, ale stejně to ten usb nevidí a nevidí to ani položky, které jsem dal jako sdílené.

Obrázek uživatele Michal Čížek

nene, myslel jsem, spust virtual box, zapni systém a pak dole v tom okně, připoj USB a mouse najedeš na tu jednu ikonu a tam se ti ukáže připojené zařízení, to zaškrtneš

Obrázek uživatele Apofis

Nemám páru kde to je, když to zapnu, tak tam je normálně systém XP viz screen, ale v tom XP se nikde k tomu co mám připojené přes USB nedostanu, nedostanu se ani k diskům co jsem nasdílel.
Pokud to minimalizuju tak taky nevím disk je zapojenej normálně, posílám screen.
Myslel jsem, že když zapojím disk do usb, tak to prostě načte jako kdyby to bylo v reálu.

Obrázek uživatele Michal Čížek

jaj počkej asi jsem to blbě napsal, já měl na mysli ORACLE VIRTUAL BOX http://www.servethehome.com/install-eon-zfs-storage-oracle-virtualbox-vm... všimni si dole tu lištu

Obrázek uživatele Apofis

Já mám ale Oracle VM VirtualBox, je to hlavně česky, což je pro mne velmi důležité. Přijde mi jen, že mám nějakou novější verzi.

Obrázek uživatele Michal Čížek

to co mám já je také česky, jestli máš něco trochu jiného, tak to ti už asi nepomohu

Obrázek uživatele Apofis

Tak mi pošli přesný link ke stažení toho programu co máš ty.

Obrázek uživatele Michal Čížek

tak jsem mrknul do služeb notase a je to to samé, ty máš jen novější verzi. Moje je Oracle VM VirtualBox 4.2.0 r80737


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.