seknuti pc vypnuti monitoru tvrdy restart

ahoj ... rad bych svuj problem probral s nekym znalejsim ... muj problem spociva v podstate v tomto dela mi presne to same http://pc-help.cz/viewtopic.php?f=7&t=42737

s tim ze se teda zasekne i zvuk dnes jsem treba hral AvP2 a z niceho nic mi zhasne monitor ... a zvuk se zdeformuje do hroznejch pazvuku jakoby zaseklejch ktere jdou z repraku .... po chvilce to prestane moniotr ukazuje no signal... a pc najednou zacalo nepredstavitelne hrozne hucet .... jako kdyby se rozjel vetrak ( nevim u ceho ) do rychlejsich otacek ale hucelo to tak ze sem se s tim jeste nesetkal a myslel jsem ze to bouchne, pc jsem musel restartovat najel vyber nouzoveho rezimu dal jsem spustit normalne a pc jelo dal pak uz bez problemu..... tohle mi dela v ruznych casovych intervalech... nekdy hraju treba dva dny v kuse a vse je ok ..... driv mi to vyhazovala dokonce i takove barevne haluze na monitoru co te holce v odkazu.... to uz se mi zda ze se nejakym zpusobem eliminovalo ... koupil jsem novej kabel hdmi nejakej lepsi a zatim se barevne cary neprojevily ..... jen vypina sam monitor z niceho nic no ... no uz sem s tim byl jednou na reklamaci .. pc mam z alzy ... je to nova sestava mam presne tuto http://www.alza.cz/alza-gamebox-fermi-edt-d166010.htm vymenili mi graf kartu a problem se opakuje .... uz mam chut jim to tam hodit na hlavu a to nemluvim o tom jak to ti technici testovali sedl si k mafii 2 cekal az se projevy chyba ktera mu stejne nic nenapovy ... chyba se neprojevila preventivne vymenili graf kartu..... no jsem uz z toho na prasky nevis co by to mohlo byt ? rikam si jestli ...zakladni deskou..... jo a zkousel sem prehrivani vsechno je ok ..... deska nebo zdroj si myslim no .... ale zdrojem by mi mel vyhasnout komplet pc si myslim .... nevim fakt nevim budu vdecnej za kazdou radu

Obrázek uživatele Lennycom

jinak prave ted mi to komp udelal zas dneska uz po druhy hraju asi pul hodky mafii a vse v pohode ... pak zapnu avp ... a najednou po chvilce hrani zhasne monitor pc bezi dal .... a tentokrat hrala z repro hudba uplne normalne jako kdyby se nic nestalo zkousel sem davat pc prikazy ale nereagoval ... kdyz sem to v tomto stavu chvilku nechal tak opet zacal neskutecne hucet vetrak a tentokrat sem to omrknul a vypada to ze je to vetrak od zdroje .. ale to je rachot jak od vysavace.... hrozne to od zdroje fouka a vsiml sem si ze v normalnim stavu ten zdroj kdyz k nemu dam ruku moc nefouka.... je cejtit foukani ale minimalni ... myslim ze by to melo foukat daleko vic ..... zacinam mit podezreni jestli to nemuze byt neco se zdrojem.....

Obrázek uživatele Jiří Moos

Tohle se mi taky stávalo, byla na vině grafika - přehřívala se. Koukni na teploty v Everestu, máš dobře vyřešené chlazení?

Klidně si otevři celou skříň, zapni PC a hraj Mafii, potom koukni, jaký větrák tak strašně hučí, nechce se mi totiž věřit, že je to zdroj.

Obrázek uživatele Lennycom

no posilal jsem odkaz me sestavy ... vzhledem k tomu ze mam gtx 470 tak je normalni ze jeji teploty narustaji do velkych rozmeru ... v zatezi tam je klidne 85 stupnu muzu sem klidne hodit clanek kde je znamo ze tyhle nove karty dosahuji hroznych teplot .... jenze tohle same mi to delalo jen kdyz sem byl treba ve windows a vetsinou to bylo kratce po zapnuti pc čims padem muzem teplotu prehrivani vyradit ... opakuji ze grafika uz memena byla a problem je stale stejny

Obrázek uživatele Jiří Moos

Tak koukni teda ještě na ten zdroj - jak říkám, otevři si bočnici a koukni na něj při zátěži.. Co je tam za zdroj? Na Alze to ani neuváděj.

Obrázek uživatele Lennycom

uvadej to se podivej na komponenty a otevri si primo ten zdroj http://www.alza.cz/alza-gamebo.....166010.htm jinak ja nic otevirat nemuzu jelikoz bych nemohl uplatnit zaruku

Obrázek uživatele Lennycom

poslal sem nakej spatnej odkaz tak posilam moji sestavu znovu http://www.alza.cz/alza-gamebox-fermi-edt-d166010.htm

Obrázek uživatele Jiří Moos

Jo jasný.. No ten zdroj by měl stačit.. Nemáš jinej monitor doma, kterej by se dal vyzkoušet? Nebo aspoň televizi s VGA/DVI/HDMI?

Obrázek uživatele Lennycom

mas na mysli ze to bude monitorem? hmm to si nemyslim .... ale posilam sem odkaz ze stranek kde ma kolega stejnej problem jako ja ......pise :

Tak zkusil jsem zakázat TurboCache, což nepomohlo, zkusil jsem nainstalovat nejnovější ForceWare 169.21, již v půlce instalace se to seklo a vypla se obrazovka, po restartu tam byly, tak jsem zkusil Video Card stability Test, což znamenalo opět vypnutí obrazovky. Tak opět reset a a zkusil jsem si pustit Soldier of Fortune 1, po chvíli opět No signal, pak blikne obraz, opět no signal, chvílemi zvuk, obraz, No signal, atd., zámrz. Měl jsem tam i starší, třeba 71.xx, které šly alespoň korektně nainstalovat, ale stejně to padalo, stabilně to padlo při spuštění 3D grafiky. Zkusil jsem spustit i bootovací minidistribuce Linuxu, které ovšem nikdy nenaběhly, vždy zamrzly při nahrávání, což je také zajímavé.

Grafickou kartu Leadtek GeForce 6200SE TC jsem tedy vyndal z kamarádova počítače a strčil k sobě, nainstaloval ovladače 169.21 (bez problémů) a spustil Video Card Stability Test. Teď již běží skoro 12 minut bez chyb.

Takže to shrnu: paměť je OK, grafická karta je OK, HDD je OK a zdroj je OK. Problém tedy bude mezi čipsetem, ovladačem GPU a systémem Windows.

Základní deska je Asus P5SD1-FM2/S (OEM pro Fujitsu-Siemens, http://www.allegro.prh.pl/p5sd1/download/manual.pdf), čipset je SIS 649 a SIS 965, grafická karta je Leadtek GeForce 6200SE TC, PCIex16, 512 MB RAM DDR 400 MHz.

Takže jaké tam mám vrazit ovladače pro desku, čipset a grafickou kartu tak, aby to fungovalo?
Popř. jak zjistit, že za vším stojí porucha základní desky?

Obrázek uživatele Jiří Moos

Taky mě to napadlo, ale musíš se k tomu nějak dobrat, chtělo by to ty komponenty vyzkoušet někde jinde.. Nemáš možnost si půjčit desku od kamaráda, co má podobný počítač?

Každopádně jestli je to deska tak jim to v Alze omlať o hlavu..

Obrázek uživatele Jiří Moos

Tim monitorem jsem myslel, jestli se nezmění ten obraz kdybys použil jinej výstup z grafiky..

Obrázek uživatele Lennycom

jj ted podle toho co tu pise ten clovek tak jemu to delalo to same a vymenil i zdroj asi to bude zakladni deska mozna no ... no to si pis ze omlatim ale nejhorsi je ze se bojim toho ze tam mi muzou v jedne reklamaci vymenit jen jeden komponent ... takze v pripade ze ten komponent nebude ten hledany tak tam muzu jit znovu to reklamovat .... no je to k posrani opravdu :-(

Obrázek uživatele Jiří Moos

Právě pro tyhle případy se hodí mít kamaráda s podobným počítačem, u kterého si to všechno vyzkoušíš a hned vidíš kde je chyba.

Tak jim to tam zas pošli a řekni jim, že si myslíš, že je to deska a že když to neopravěj, tak běda jim :-) Klidně jim fakt napiš, že už jsi to reklamoval jednou a nepomohlo to, tak ať se nad tím laskavě trochu zamyslej.. To co mají dělat oni a za co chtěj peníze, dělámne nakonec my tady.. :o

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tedy neměl jsem odvahu číst ty slohy, co jste tu napsali, ale my jsme již něco pořešili přes email, než jsem Lennycoma poslal sem, a soudil bych to podle všěech příznaků na zdroj.. než ale reklamaci, pokud to neni zapečetěný, bych zkusil nějaký jiný zdroj od kámoše.. soudě podle toho, co mi bylo řečeno to tak opravdu vypadá..
Mozek sice podezříval grafiku, ale ta byla vyměněna a problém přetrval..

EDIT: tak teď jsem doprošel tu salvu emailů a koukal na fotku - ta skříň nemá dole pod zdrojem perforaci? případně, vypadá to že je ten zdroj nadzvedlý, takže přístup vzduchu tam je.. a pokud ne, neni to ani tvoje starost, ani tvuj problém.. ale jinak ano, ten větrák na spodní straně zdroje saje a výstup vzduchu je zezadu.. větrák je v té zadní perforace vidět jako ten šedý kvádr.. reklamace je na místě.. a spíš i třetí reklamace a tedy proreklamace buď za vrácení peněz (a postavit za ty peníze dost výkonnější a kvalitnější vlastní sestavu), nebo za výměnu za stroj, postavený z komponent, které ti moc rád vyberu :))

Obrázek uživatele Jiří Moos

No to jste mi taky mohli říct, že jste spolu už něco komunikovali.. :-) Mě to taky přišlo divný, mě totiž nedošlo, že mu ji vyměnili, myslel jsem, že mu ji nějak opravili nebo co, nwm.. To je jedno, tak to prostě reklamuj a je to..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no o tom, jestli ji opravdu vyměnili, nebo jen "opravili" se můžeme jen domýšlet :))

no já čekal, že to kolega řekne, já dnes přišel ze školy a v mailu salvu a tady taky když jsem se dostavil :))

Obrázek uživatele Lennycom

peugeot: dekuju ale ty si teda myslis ze to je pomala sestava? jiste mohli bychom se prito o to jestli je nejaka grafika nebo procak lepsi ale jsou to desetiny ... ja na tom hraju nejmodernejsi hry s plnym fps a na high detaily tak nevim no .. jinak dneska sem zjistil ze nevim jestli je to zdrojem :-D jelikoz sem si vsiml ze uz mi to neblbne v klidovem stavu na netu a tak ale hraju hru je to ok ale kdyz sem se koukal na teplotu procaku tak tam byla devadesatka vypnu hru jdu hrat jinou a v te se mi vypne monitor a zacne hucet vetrak jak vysavac zkontroloval jsem odkud to jde a vcera jsem se mylil neni to od zdroje ten fukar ale jde to z mist kde je slot graficke karty .... uz z tohodle problemu blouznim .... karta byla memena ne opravena pc mam v zaruce ... v sobotu jdu na reklamace ale bojim se ze s tim udelaj zase ho*no ... prinesu si to domu a bude to same ....

EDIT by TOBiAS: vulgarity :eek: a nejmenuju se Peugeot :)) :shock:

Obrázek uživatele Lennycom

jo a jeste zas na druhou stranu .... gtx 470 nebo 480 jsou zname tim ze maj obrovske teploty pri zatezi dokonce az pres devadesat .... cele je to velky otaznik .... nejhorsi je ze alza neni autorizovany servis a ze ti technici se tam tim moc nezabivaji nic mene jak sem rikal v sobotu si o tom jdu pohovorit na reklamace tak sem pak napisu co jsem se dozvedel

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

neříkám, že je to pomalá sestava.. to ne.. ale za ty peníze je pomalejší, než by mohla být.. nebo stejně rychlá, kvalitnější, za menší peníz.. GTX470 a 480, celkově G**400 jsou mizerné grafiky.. jejich efektiita je mzierná a mají příšernou spotřebu, tedy šíleně topí.. a to že je to známá věc neznamená, že je to dobré.. naopak, každý stupeň nahoru jsou měsíce životnosti dolu.. je možné, že se přehřívá grafika, je možné že procesor - obojí má mizerné chladiče.. je možné, že je to i vlivem zvlněného napětí od zdroje.. ono se to nezdá, ale shittský zdroj ovlivňuje velmi mnoho faktorů..

Obrázek uživatele Lennycom

no ale ten zdroj vzhledem k cene se mi nezda ze by byl shitsky zrovna teda ja nevim jo jen kdyz to beru takhle proste

Obrázek uživatele Lennycom

co by si doporucoval za grafiku ?

Obrázek uživatele Lennycom

NEVIM JESTLI TO CHLAZENI MAM VYRESIT TIM ZE BYCH TAM PRIDAL PRIDAVNY VETRAK ...... NEBO SE DOMLUVIT A ZA STEJNY PENIZ MAX 1000 PRIDAM A KOUPIT SI JINOU GRAF .... ALE NEVIM JAKOU ABY BYLA STEJNE VYKONNA

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

prosím, přečti si PRAVIDLA, pak pomocí tlačítka EDIT sluč své příspěvky v jeden a slib mi, že budeš PRAVIDLA dodržovat :))

ano, ten zdroj by měl být kvalitní.. ale Corsair byl vždy dobrý jen mezi paměťovými médii..
určitě by to chtělo prověřit, i když se zdá, že zrdojem to nebude.. ale máme my radit "odborníkům" z alfy? :))

určitě Sapphire HD5850 Vapor-X 1GB (nebo Toxic) je srovnatelně výkonná karta s nesrovnatelně lepším chladičem jednak, a jednak mnohem povedenějším grafickým jádrem, navíc přetaktování na 1GHz je téměř jistota, i výše by jsi se s takovým chladičem dostal..
HD5870 ve stejných specifikacích je ještě o řád výš.. a brzo se dostaví nové Radeony HD6000 a ceny HD5000 by mohly klesnout..

celkově bych ale nahradil drahý procesor a kničemu desku, na hry taktovýhle procesor (s cenovkou nad 5000 korun) a desku, jež nebude možné použít pro nový procesor, nepotřebuješ.. :))
raději, než do extrémního výkonu investovat do výkonu, který využiješ a také do spolehlivosti sestavy - zejména chlazení a kvalitních komponent..

Obrázek uživatele Lennycom

TAKY BY ME ZAJIMALO JAK ZVLADA TREBA ATI RADEON PHYSX MYSLIM TIM NAKEJ NEJNOVEJSI RADEON SAMOSREJME ... JELIKOZ HO NEPODOPORUJI .... JO PROMIN UZ EDITUJU :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nezvládají.. ale procesor zvládá CPU verzi.. alespoň čátečně.. já tedy v PsychX nevidím téměř žádnou výhodu.. do doby, než jej vývojíři začnou opravdu používat, pořádně.. tím narážím na to, že v Mafii II jde PhysX destrukcí budov zničit pouze několik sloupů v předem určených instancích a pak nějaké skleněné stěny, také jen někde.. sorry, tohle pro mě není využití možností PhysX, tohle pro mě není důvod, koupit jinak mizernou grafiku nVidia..

a odpust si ten capslok (-> přepsat nebo smažu :)) ), my to přečtem i bez něj :wink:

Obrázek uživatele Lennycom

jo promin za caps lock :-) no ano to mas sice pravdu s tim physx ale ja se bojim toho ze vyvojari to za chvilku zacnou pouzivat poradne a ja tim budu nucen si koupit novou kartu ... treba ted v mafii kdyz sem nemel nainstalovany ovladace physx tak mi to hru nespustilo nevim jak to pak v tomto pripade ma reseny radeon ale kazdopadne az se tato technologie rozjede tak se bojim toho ze to treba i nutny to mit ....

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jediný, co ta hra potřebuje je PhysX SDK knihovna.. obsahuje totiž i CPU verzi.. ta je značně ořezaná, ale do jisté míry je to reálná fyzika.. a Mafie na ní staví a jinou fyziku v sobě nemá.. takže bez CPU ovladače PhysX ti nebude fungovat.. pravdou ale je, že každá hra, která bude mít PhysX, bude fungovat přes procesor (ale ano, nároky by stoupaly a hodilo by se mít Intel s rezervou na tyhle výpočty)..

pravdou ale je, že PhysX, v současné verzi, prostě moc neumí a vývojáři prostě neudělají to, aby podporovali jen některý hardware.. tim že by jim nVidia zaplatila by nebylo vykompenzováno ztrát od ATi hráčů a jejich zhoršeného mínění vůči celému danému studiu.. zas to není tak snadné a nemusíš se bát, že by hry byly najednou jen pro karty nVidia.. to si nVidia může přát, ale tak se to nestane.. :))

taky se mluví hodně o uvolnění PhysX i pro ATi přes OpenCL.. také hodně vystrkuje růžky mnohem pokročilejší opensource fyzikální engine Bullet..
nVidia bere PhysX jako bonus a důvod, proč kupovat jejich grafiku, je to taktická výhoda, proto ji nejspíš neuvolní v plné verzi pro ATi.. ale pokud nebude PhysX vyvíjet (což se jí díky malým ziskům díky malému využívání, díky zastaralosti nevyplatí), tak se jeho rozšíření nedočkáme.. a kor pokud nVidia nesestrojí čip povedenější, než Fermi.. to už jsou ale diskuse na velmi dlouhé téma :))

Obrázek uživatele Lennycom

a tak dnes me napadla dalsi varianta muj zdroj ma ochranu proti přepětí, podpětí, přehřátí, proudovému přetížení, výkonovému přetížení a zkratu. ma tepelne senzory ... a neni mozny ze jelikoz se mi grafika gtx 470 dost prehriva videl sem jeji maxima na 91 stupnich ze to ten senzor vyhodnoti jako prehrivani... a udela to pak tuto chybu vypnuti monoitoru a zaseknuti pc? a pak jeste jedna vec co si myslite o teto sestave ? http://www.alza.cz/alza-gamebox-amd-dragon-ii-edt-d161599.htm ja si myslim ze by to mohlo byt ok ale ja osobne proste ty radeony nemam rad a zustava u me otazka jak ten radeon dá mafii 2 na nejvyšší physx

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

samozřejmě, i senzor na grafice může zešílet.. ale 91°C už je poměrně hodně i pro tuhle grafiku..

tyhle hotové sestavy stojí zaprd! všecky do jedné.. naprosto k ničemu, příšerně předražené.. sestavu se stejným herním výkonem ti postavím za něco přes 15 000.. po pravdě, tahle grafika je o nějaká větší procenta pomalejší, než GTX470.. mám defacto tutéž, jen ve verzi Vapor-X od Sapphire (kdo ví, jakej bazmek je tady) a Mafie II vpohodě.. tedy ale PhysX - no přes grafiku ATi, jak říkám, prostě počítán není! pokud nemáš grafiku nVidia, jediná možná dostupná verze PhysX je ta CPU (procesorová) verze, která je proti grafické ořezaná, zejména pro náročnost.. takže na tomhle Quadcore by ti PhysX fungovalo, ale třeba na Phenomu II X4 965 bys asi nerozhejbal Apex - tedy simulaci látek (oblečení - kabáty), maximálně na medium, protože jinak při trochu větším počtu lidí (skriptované mise) už by to ten procák nezvládl.. tenhle Intel sice možná ano, ale větší rozšíření by ani silný i7 neutáhl..

v pravdě tedy, PhysX není v současném rozšíření důvod pro koupi špatné grafiky nVidia, ale ani důvod pro hrocení CPU verze.. základní PhysX CPU fyzika ti fungovat bude.. to bych nehrotil..
ale pokud považuješ PhysX za skvělé, za něco, čeho si ve hře všimneš, tak pak si tu jinak ve všem horší nVidiu kup.. jediná, co připadá v úvahu efektivitou je GTX460, ale její výkon tě nezajímá (ještě více tě zajímá výhon HD5770)..

Obrázek uživatele Lennycom

ne ja nemyslel senzor na grafice ale senzor na zdroji ktery detekuje velke teploty a proto to pak takto hapruje ..... jinak ta grafna se prehriva asi urcite no otazka je jestli je to na reklamaci snad ano aby mi nedali tutez grafiku a opet se prehrivala otazka spociva v tom jestli by mi ji treba mohli vymenit za tuto ktera lajcky na pohledy vypada tak ze by mohla mit lepsi chlazeni http://www.alza.cz/gigabyte-n470so-13i-super-overclock-d183283.htm

a druha vec jestli mam spatne resene chlazeni v bedne ... tak jestli s tim neco v ramci reklamace mohou udelat kdyz je to sestava ... chci aby proste zkusili vymenit grafiku stejnou ale od jineho vyrobce nejlepe bych zkusil tu co sem tu hodil do odkazu .... samozrejme pak se zeptam na to jestli to nemuze byt tim čidlem u zdroje .... no zitra tam jedu tak to tam vsechno reknu a napisu .. zitra budu o krok dale

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

asi takhle - je to hotová sestava, ty jsi laik, tebe nezajímá nic než to, aby to prostě fungovalo.. jejich úkolem je najít zdroj problému a odstranit jej.. i kdyby jim to mělo trvat.. můžeš reklamovat donekonečna, ale po třetí reklamaci máš nárok na výměnu nebo vrácení peněz.. můžeš jim sice dát doporučení, ale oni musí udělat všecko proto, aby to šlo.. to je jediná výhda jinak předražené hotové sestavy..

ta grafika Gigabyte má dozajista mnohem lepší chlazení.. ale když zohledním cenu a výkon bezkonkurenční HD5850 Toxic, obávám se, že bych jí dal přednost.. hrbý grafický výkon má vyšší, bohužel nepodporuje PhysX.. ale že by PhysX bylo silným důvodem? měl by jsi si říct, jak velkou roli pro tebe hraje PhysX..

Obrázek uživatele Lennycom

tak jsem tu zpet :-) a vec se ma tak ze dnes mi oznamali ze reklamace je hotova ... reseni vymenili graf kartu a zakladni desku vyborne dali mi super overlock gtx 470 ma lepsi chlazeni ... stastnej ze reklamace probehla tak jak sem chtel jedu domu uz pri prvnim startu pc sem se divil ze nabihalo trochu divne do vyberu nouzoveho rezimu ... pc se pred najetim do win restartovalo a nabihalo znovu a nabehla mi misto uvitaciho okna win jen modra obrazovka ... :-d resetoval sem pc a win nabehl ... ted sem chvilku hral graf je ok nezahriva se vubec pri zatezi je tam sedmdesat sstupnu ... ale nainstaloval jsem nake ovladace a pc restartoval ze startu a pri najizdeni win se mi opet ukazala modra obrazovka ... co to znamena??? nemohl by to byt spis jakoby problem ktery se da resit softwarove respektive nake nastaveni jako napriklad z tohoto clanku? http://pc.poradna.net/q/view/487188-po-zapnuti-se-misto-vitejte-objevi-j...

Obrázek uživatele Lennycom

narazil jsem na článek, ve kterým psali, že pomůže když snížím Hardwarovou Akceleraci...
Když jsem postupoval podle návodu "Jak Na To" == [Start - Ovládací Panely - Vzhled A Přizpůsobení - Zobrazení - Rozlišení zobrazení - Upřesnit nastavení - záložka "Poradce při potížích" ] Tak když chci kliknout na tlačítko "Změnit Nastavení", tak to nejde protože je šedý

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

pokud došlo k výměně desky, s přeinstalováním systému bych nečekal.. v takovém případě je BSOD zas poměrně samozřejmá věc.. pokud jej tedy nepřeinstalovali oni, což bych řekl, že ne..

Obrázek uživatele Lennycom

co mam teda delat nerozumim ti ... muzu to nejak preinstalovat ja kdyz mi das navod? navic ale v bsod by melo byt nake psani ale ja tam mam jen ciste modrou obrazovku pres celej monitor je proste modro

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

www.pcporadenstvi.cz/pruvodce-instalaci-windows-xp
pokud máš instalační CD od systému, tuším W7, tak to vcelku není žádný problém.. www.lmgtfy.com/?q=instalace+windows+7 :)) naformátovat disky (100MB oddíl a systémový oddíl) a nainstalovat systém, pak ovladače desky, grafiky, pak DX knihovny a aktualizace systému a pak MSi Kombustor a LynxPC a testovat a testovat.. jak říkáš, měl jsi problém hlavně s nabíháním, tak dej 15 minut testům a pak testuj nabíhání, nainstaluj nějaké aplikace, nějaké hry a zas restarty.. jestli se to bude opakovat..

Obrázek uživatele Lennycom

jo ty myslis preinstalovat win 7 jo? no ty kraso to se mi moc nechce nehlede na to ze to nekomu taky nepomohlo

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

pokud přeinstalujeme systém, vyoučíme jednak vliv vyměněné desky na BSOD (při více odlišné desce by systém ani nenajel a cyklicky by se srestartoval) a také chyby ovladačích a virech, pokud nahrajeme jen to nejpodstatnější a problém se neobjeví..

Obrázek uživatele Lennycom

no ja ted nainstaloval nejaky ovladac ktery sem nasel na diskuzich s problem s bsod a zatim se to neprojevilo jestil najdu tak ho sem poslu bylo neco ze stranek microsoftu

Obrázek uživatele Lennycom

pls dnes rano jsem zapnul mafii 2 a kdyz uz je loud do hry tak mi to vyhodi do win a napise hlasu program prestal pracovat nevite co s tim? jeste vcera sem to hral

Obrázek uživatele Lennycom

vymenili mi stejnou desku co sem mel ... jinak se ted pokousim formatovat vsechno ok teda krom toho ze cekam nez mi najede tabulka kazdopadne dal sem format disku pak instalaci instalovalo to a pak vyskocila modra obrazovka s hlaskou:

Byly zjištěny potíže a systém Windows byl ukončen, aby nedošlo k poškození počítače. pokud je to poprvé, co jste viděli tuto obrazovku s chybou zastavení počítače, restartujte počítač. Pokud se obrazovka objeví znovu, postupujte podle následujících kroků ....... zkousim to restartovat a kdyz se to ukaze znova tak nevim co dal .... :-(

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak to ještě zkus..
mohl bych poprosit o shrnutí? sestava byla kolikrát an reklamaci, co bylo měněno? pokud to chcípe při instalaci OS, můžeme vyloučit veškerý software a můžeme vyloučiti i teploty.. může to být nekompatibilita komponent nebo poškození komponent.. vylučovací metodou vyměnit za jiné grafiku, ram, zdroj.. zbude mám procesor a deska.. jenže je to asi zaplombované což? tak holt zase reklamace, protože s hardwarem nemůžeme nic udělat..

Obrázek uživatele Lennycom

jiste .. akorat sem se na shrnuti chystal ...takze
pc byl dvakrat na reklamaci ... po te druhe co vymenili zakladni desku a grafickou kartu za lepsi edici gtx 470 ktera ma tri vetraky a neprehiva se to vypada ze je vse ok ..... jen zapomeli kdyz menili desku preinstalovat system tak sem ted tak ucinil komplet sem to nakonec dokazal zformatovat disk a natahnout system znovu .... vse slape jak ma ... samozrejme technici z alzy mi nesdelili v cem spocival muj prvotni problem diky kteremu sem tuto diskuzi zakladal ..... kazdopadne vymena komponentu pomohla.... ted jen jedina vec kterou jeste potrebuji je ta ze ted kdyz sem nainstaloval system tak sem si vsiml ze v tomto pocitaci mam disketovou jednotku pritom ja zadnou disketovou mechaniku na svem pc nemam .... proto se prosim ptam jak mohu ikonku disketove jednotky z tento pocitac odstranit ?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

můžeš poslat screen?
jak reaguje sysém na pokus o její otevření? nemá třeba skříň čtečku karet? ta se chová jako mechanika, jako disketová pokud nemá ovladač.. koukni do správce zařízení po otaznících.. a do BIOSu jaká připojená zařízení detekuje..

Obrázek uživatele Lennycom

no tak sam asi rikal ze jsem lajk tak nevim proc semnou jako s lajkem nemluvis

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

pardon :))

víš, jestli ta skříň má čtečku karet? někde tam u USBček nebo skrytý dole pod otvíracíma dvířkama by byla díra pro karty jako do foťáku..

printscreen obrazovky z Počítače udělat umíš?

pravou myš na Počítač -> spravovat -> Správce zařízení -> hledej otazníky

pravou myš na toho zástupce disketovky -> vlastnosti -> taky udělej printscreen

do BIOSu se standardně leze klávesou Delete při zapínání počítače (chce to mačkat dokud nenajede) a hned na hlavní stránce jsou vidět připojená zařízení.. a když vlezeš do karty Boot a máš tam 1st boot device priority, rozklikneš nabídku a bude tam vupis zařízení, ze kterých by se dalo bootovat.. i v nich by mohla být uvedena ta mechanika, ať už čte cokoliv..

Obrázek uživatele Lennycom

jo to je fakt na skrini mam Esata

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

eSata by se nemělo zobrazovat jako vlastní mechanika, je to jen externí, ale stále Sata řadič.. ale měla by tam být aji čtečka.. zkusím poohlídnout po tej skříni co máš, ale když prozkoumáš všecky krytky, najdeš to spíš nežli já..

Obrázek uživatele Lennycom

diky to si hodnej ale tohle me ted netrapi tolik jako to ze jsem si koupil gta IV a ta hra je jeden velkej bug a nedodelanej stin nechapu jak se to na mem kompu muze sekat kdyz sem to nainstaloval tak se to sekalo tak sem nainstalova patch na podporu konfigurace a uz to bylo ok ale nemohu nainstalovat nejnovejsi patch nevim jak otevru si o tom tady asi novou diskuzi


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.