F.E.A.R problém s myší

Zdarec pařmeni :x
Opět potřebuji pomoc. Nainstaloval jsem si F.E.A.R a začal jsem hrát. Vše probíhá hladce až na nastavení myši. S ovládáním myši po menu mi valí normálně ale ovládání myši přímo ve hře mi nejde. Přitom v menu nastavení----ovládání---interakce(střelba-myš levé tlačítko,boj z blízka-myš pravé tlačítko, vybrání zbraně-kolečko myši), ale ani jedno ovládání na nejde. Myš je v pořádku, zkoušel jsem jinou a chyba byla stejná. V nastavení myši je akorát: otočit osu y
citlivost myši
Zkoušel jsem i znovu potvrdit ovládání na myši. Najedu myší na nápis střelba(to ještě pořád valí myš), ale jak to chci potvrdit levým tlačítkem na myši, tak najednou nefunguje.
Help me please

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Co je to za myš? Vypadá to že má nějaký komplex méněcennosti. Tlačítka na ní fungují, ale teda žádné hry s ní nemluví co do čtení příkazů? Zkus ji na jiném kompu..

Obrázek uživatele sfinga

Mám TRUST lejzrovku. Za 600,- zlaťáků! Na druhém komplu taky funguje. Funguje i v ostatních hrách. Nikdy nebyl problém. Jen v tom FEARU odmítá makat :-) Jen mi není jasný proč. Po celou dobu nastavení fachčí tak jak má. Po menu a nastavení taky lítá jak zběsilá ale jak dojde na samotnou hru, hodí na to bobek a hraje mrtvolu :-(

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Počkej, takže pouze ve Fearu nemluví? Už chápu.. Zkoušel jsi jinou myš, ne hru.. Jinou myš myslíš uplně jinou, nebo stejnou? Čili Fear neakceptuje vstupy od žádné myši? Zkus sehnat nejnovější patch na ten Fear...

Obrázek uživatele sfinga

Zkoušel jsem jinou myš, normální s káblem. Chyba je stejná. Fear akceptuje vstupy, už jsem to psal, jen nefunguje přímo ve hře. Nejnovější patch 1.08 jsem si stáhnul hned. To mě napadlo jako první ale nic to nezměnilo.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no píšeš že ti to nejde už v menu - že myš jakože funguje, ale nejde jí přižadit akce v nastavení... Zkus, jestli jí pude přřadit alespoň nějaká akce, nebo prostě vůbec nic.. Pokud ne, koukni se, jestli nastavuješ v módu myš a klávesnice a ne jen klávesnice, nebo třeba joystick..

Obrázek uživatele sfinga

Přesně tak, nejde myši přiřadit žádnou funkci, vůbec nic. Jdu mrknout na ten mód

Obrázek uživatele sfinga

No jo, ale kde najdu ten mód. Ve hře ho nemůžu najít

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Když jdeš nastavovat klávesnici, obvykle pokud hra podporuje joisticky, je tam někde volba co nastavuješ.. Fear jsem nikdy neviděl, takže se jen ptám, jestli to tam neni

Obrázek uživatele sfinga

Někde v té hře se musí něco povolit. Prošel jem celý menu-nastavení. V módu Myš jsou akorát tato nastavení: citlivost
otočení osy y
vyhlazení pohybu myši

Potom je tam ještě KONFIGURACE JOYSTICKU/GAMEPADE, kliknu na to a tam jsou napsaný jen 2 slova : OSA AKCE ale to je spíš kdybych si připojil joystick bo nějaký jiný pc ovladač. Jinak se tam nedá nic zapnout ani vypnout.
Jsem si naprosto jistý, že je to nějaká prkotina, někde něco povolit ale nemůžu přijít na to kde

Obrázek uživatele sfinga

Je zde napsaný jen KONFIGURACE NASTAVENÍ ale už tu není napsaný jestli to je na myš či na klávesnici. Na všechny typy nastavení najedu myší bez problému. Najedu myší na STŘELBA, kliknu, chci potvrdit tlačítkem 0 na myši ale myš nereaguje. Jestli se chci vrátit zpět tak musim esc.
Všechna nastavení při které se hra má ovládat myší jsou už přednastavený.

Obrázek uživatele sfinga

Mno, začínám být z toho pěkně vedle sebe :-D :-D :-D
Můžu o sobě kliďánko říct, že jsem velký hráč. Odehrál jsem už spoustu her.
S nastavením hry jsem neměl nikdy problém páč si kupuju jen hry v češtině anebo počeštěný. Stačí jen číst a klikat a nastavení by nemělo trvat týden!!!
Styď se sfingo! Stydim, stydim :-D

Obrázek uživatele sfinga

Asi zkusim hru odinstalovat a znovu nainstalovat. Nic jinýho mě totiž už nenapadlo

Obrázek uživatele sfinga

Hmmm. Tak se nic nezměnilo. Odinstaloval, zpátky nainstaloval a chyba je stejná. Můžu nainstalovat do hry nejnovější patch? Hra je stará 4 roky. Od vydání je na světě několik patchů do této hry. Musim stahovat patchy postupně, tak jak byly vydány až po ten nejnovější bo stačí stáhnout jen ten nejnovější???

Obrázek uživatele sfinga

Patch 1.00 - 1.08 CZ 314MB Poslední vydaná verze cz patche, lze instalovat na jakoukoliv verzi hry. Hmmm. Tak to jsem zvědavej. Takže s tímto patchem nemusim hledat posloupné patche na cz verzi Fearu. Ale co jsem tak pročítal, tak skoro všechny opravy se týkají spíš multiplayeru. Moc tomu ale nefandim páč jsem nikde na netu nenašel podobný problém jako mám já, takže chyba bude určitě v mým komplu-nastavení bo v mých rukach a slepých očí :-D :-D :-D

Obrázek uživatele sfinga

Takže jak jsem předpokládal. Nic se nezměnilo. ABY TĚ PES POSKÁKAL TY F.E.A.R.E jeden :-( Ach jo. Jdu se uklidnit :-(

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Takovej spam :))
No, já moc už nehraju, ale pamatuju hry, kde v místě jak se naklikávaj čuflíky bylo nahoře ošipkované "klávesnice a myš" a dalo se rolovat mezi dalšími typi periferií. Měl jsem totiž přesně stejný problém v jedné hře. Furt mi to nechtělo vzít myš (nebo klávesku?) a já nastavoval joystick.. Ale Feara si kvuli tomu vážně stahovat nebudu :))

Jedná se teda o originálku? Zkusit napsat na support vydavatele..

Jinak s těma patchema - každej patch má určitou verzi, pro kterou je určen. Pokud by to byl patch 1.0.6 -> 1.0.8, musel bys, pokud máš verzi 1.0.0 pro korektní úpravu nejprve sehnat posloupnost patchů z 1.0.0 do 1.0.6. Občas se stane, že někdo sloučil malé patche do sebe a vydal jeden velký, který je všechny zahrnuje, ale to platí u her, kde jsou patche malé. Tvůj patch ale očividně aplikuje verzi 1.0.0..

Obrázek uživatele sfinga

Jj, je to originálka hra. V tom FEARU to právě tak není, že bych si mohl nahoře vybrat s čím vlastně chci hrát. Zkusim ten support vydavatele......zatím díkec a čau

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[65944] syndycate

Cavte hravam hru metin2 syndycate a mam podobni problem. Pri hrany na mt2 sa lavym tlacidlom seka a beha po mapke , kolieckom sa oddaluje a priblizuje a pravym sa otaca obrazovka. Ale mne sa otaca obrazovka kolieckom a pravym beha po mapke a seka . Na inom pc s touto istou mysov taky problem nemam vsetko faka v poho. Stoho dovodu myslim ze je nieco dofakane v pc ( notebook od HP) v nactaveniach v pocitaci ovladaci panel- nactavenia mysi-som nic podozrive nezbadal bol by som rad keby ste my pomohli.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.