Cs 1.6 100 FPS problém

Zdarec lidičky... Mám takový problém... Hrával jsem kdysi na 60 FPS ale teď jsem zjistil že mužu hrát na 100 FPS když vypnu vert.synch. na nVidia GeForce 8600 GT. Tak jsem ji vypl jdu do hry koukám na net_graph a vidím 100 FPS stabilních 100 FPS... říkám si hurááá. Ale bylo to předčasné. 100 FPS je sice stabilních ale je tady jinej problém. Když běžím podél nějaké stěny nebo tak něco tak se mi stěna a jiné textury zkreslují... Když stojím je to v pohodě ale když běžím čelem ke stěně např. tak se ta stěna zkresluje... Strašně mě z toho bolí oči a hlava... Ale 100 FPS je 100 FPS dobře se mi s tím střílí, ale ty textury se nedaj vydržet... :D Nikdo známý mi s tím nepomoh... Jiní se snažili poradit příkazy atd ale nic... Předtím než jsem vypl vert.synch. tak jsem tam měl nastavené nějaké 3D zobrazení... Ale ted jak jsem to vypl tak mám 100 FPS ale ty textury jso strašný když se hýbu a běžím do strany. Vypadá to že bude problém někde... Vypadá to že bych nějak potřeboval vytáhnout grafiku CS... nějak to vylepšit aby se to zlepšilo... Ne snížit nároky ale zvýšit... Taky mám širokoúhlou obrazovku ASUS VW191S 19´ Možná to je tím, že se CS tak roztahuje nevím... Ale potřebuji pomoci... Snad se tu najde nějaký odborník co pomůže... jinak zbytek PC je docela v pohodičce... Strašně mě tento problém omezuje doufám, že budete vědět jak mi poradit díky moc :-)

Obrázek uživatele petapl

v nastavení dej detaily naplno a uvidíme...

Obrázek uživatele Inkognito.8

Omlouvám se, ale kde v nastavení?

Obrázek uživatele borisss

nastavenie cska

Obrázek uživatele Inkognito.8

V nastavení CS sem toho moc nepozjišťoval... Pokusil jsem se měnit rozlišení ale bez uspěchu... Problém bude třeba řešit někde jinde...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

zeptám se trochu jinak - máš jaký monitor? klasický LCD, že? :) 100Hz LCD ani CRT určitě nemáš, takže jak ti může 100FPS pomoci? pokud má zobrazovací jednotka 60Hz, neumí obnovit celou obrazovku vícekrát a zobrazit tak více snímků, takže být tebou se zase krásně vrátím, kde jsem byl.. bohužel na to CSko nic neznám, mě to uměl ovladač grafiky Catalyst, ale už neumí, nwm proč.. každopádně mohlo by pomoci hrát v okně, pokud ti nebude vadit plocha o stranách a nepodaří se ti vykliknout z okna.. nebo zkus volby nastavení grafické karty nVidia ForceWare, kde hledej položku "maintain aspect ratio"

Obrázek uživatele Inkognito.8

Takže pomohlo to... Hrál jsem ve windows... Hraje se mi dobře oči ani hlava nebolí, budete to o zvyku :). Díky moc :) Asi to bylo tím roztažením na monitoru :) Docela se mi dobře hrálo... ale musím si zvyknout že je to menší a že tam je ta plocha :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

to nic nemění na faktu, že pokud máš 60Hz LCD nebo 75Hz CRT, tak víc ti to stejně nezobrazí a i když počítač tvoří 100Hz, vidíš jich 60 nebo tolik, kolik monitor umí, takže se ti při 60 i 600FPs musí hrát stejně :))

Obrázek uživatele Inkognito.8

To se pletete... Když jsem měl 60 FPS byl vidět rozdíl než když mám 100 FPS... rozdíl je prakticky ve všem... Vážne :))

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

v počítači rozdíl je, to neříkám, počítač má reálně 10FPS a někde se objevují buy, že když má někdo více FPS, tak v multiplayeru běhá rychleji..

ale ty uvidíš stále jen a pouze 60 snímků za sekundu, pokud máš 60Hz monitor.. pokud mi povíš, co máš za monitor, dokážu ti to..

Obrázek uživatele Inkognito.8

Ja vím... Ja vám věřím, ja vím že to tak je... Ale rozdíl v hratelnosti určitě je :))

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

pokud ho vidíš, tak ti závidím :)

pokud ti jako řešení stačí odkrytá plocha, není problém a zamykám :)

Obrázek uživatele ergon
[45384] cs:s

zkus přejít na CS:Source , v podstatě je uplne stejna jakoverze 1.6 ,ale má lepší grafiku a vice moznosti, ae na druhou stranu ted vetsina serverů přešla na novy steam a ten se neda stahnout ale jen koupit za 300, nebo si pockej na nove csko ktere by melo vyjit koncem roku

Obrázek uživatele Inkognito.8

Lidičky nechci založovat nové forum, ale na jedné nejmenované lize je zakázáno hrát v okně... No tak by mě zajimalo, dá se nějak v ovladačích grafiky nastavit aby mi ta konkrétní hra se jakoby ořízla a neroztahovala se? Díky moc... Grafika je Nvidia GeForce 8600 GT

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

bohužel nejspíš ne.. to už by chtělo velmi specializovaný/upravený ovladač.. běžně, pokud vůbec, umí ovladač jen "roztáhnout" "na střed" (nikdy jsem význam této blbosti nepochopil) a "zachovat poměr" což zachová poměr stran (4:3?), ale roztahne výškovou na max výšku a seřízne kraje do černa, aby obraz nebyl v 16:9, když není..

co jim na tom vadí? to by mě fakt zajímalo.. a taky, jak to poznají, aniž by ti nabourali počítač a stáhli si tvůj soubor nastavení..

Obrázek uživatele Inkognito.8

No a to (4:3) to se jak dělá?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

to 4:3 závisí na tom, jaké rozlišení si zolíš - pixel je čtverec, takže třeba 1024x768 pixelů znamená nějakých 0,5mm krát počet pixelů na výšku/šířku.. každopádně po zkrácení 1024x768 dostaneš (děleno 256) 4:3.. pokud máš ale širokoúhlý, ať už 16:9 nebo 16:10 monitor, toto rozlišení se na něm standardně natahne na plnou šířku, takže je určitě kruh elipsovitý.. přes grafické ovladače, pokud to umí, se dá vynutit, aby grafika sice roztahla obraz do největší možné velikosti, ale to v tomto případě znamená na výšlu, ale do šířky aby měl velikost v poměru 4:3 oproti nově získané výšce.. aby byl poměr velikostí stran obrazu stejný.. třeba na méjí grafice to chodilo, ale v nových ovladačích to jaksi nejde - Catalyst 10.6 pro ATi Radeon


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.