Zelene video (*VYŘEŠENO*)

Zdravim vsechny a zaroven prosim o radu,
asi pred mesicem jsem od kamarada koupil grafickou kartu (radeon HD 2900XT). Po mensim problemu s napajenim se mi ji nakonec podarilo rozchodit a vsechno funguje skvele, az na jednu vec. Mam problem s prehravanim videa. Nektera videa (prevazne ruzne klipy, stazene z netu) mi jedou zelene (nevim jak lepe to popsat...proste dominantni barva je zelena, nekdy ruzova). Preinstaloval jsem ovladace, stahl znova novy kodeky, zacal jsem pouzivat jiny prehravac (GOM), ale problem stale pretrvava. Filmy jedou v pohode, ale jakmile stahnu nejaky trailer, teaser, klip ci neco podobneho, tak to na 100procent zacne prasit. Zda se, jakoby to mel byt problem formatu *.wmv , ale nemuzu rict ze by to bylo jen u toho.

Predem diky za odpoved a za pomoc.
Sedrik

EDIT : kdyz ty videa otevru ve windows media playeru, tak jedou normalne (nepouzivam ho, jen me napadlo to zkusit, kdyz jsem koukal na tu koncovku (srry, jsem n00b prez PC)...nicmene zajimalo by me, cim to tedy je :p

Obrázek uživatele TheALuminium

Tenhle problém jsem kdysi řešil, bohužel tak dlouho a nepřišel jsem na kloudný výsledek. Když jsme přeinstalovávali systém, tak vše bylo v pořádku, ale jakmile jsme dali nové ovladače, vše bylo zelené. Zkoušel jsem měnit zdroj, základní desku a vše co šlo, ale nakonec jsem zjistil, že je prostě chyba v grafice. Nerozumí si s ovladačem, takže bohužel. Je tam jakási nekompatibilita, anebo aspoň tak to bylo u mého případu.

Obrázek uživatele Sedrik

Myslel jsem, ze to bude neco takovyho, protoze jsem vyzkousel uz opravdu vsechno, krome kompletni reinstalace systemu (do toho se mi opravdu nechce :pp). Kazdopadne jelikoz jsem diky tvorbe tohoto prizpevku omylem prisel na to, ze ty videa jedou v poradku ve WMP, tak jste mi pomohli alespon touto cestou :p

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

já ho měl modrý:D spust CCC, dej si nastavení videa a přepni si to třeba na domácí kino, ono to přestane, hlavně tam endávej uživatelské..

Obrázek uživatele Sedrik

TOBiAS wrote:
já ho měl modrý:D spust CCC, dej si nastavení videa a přepni si to třeba na domácí kino, ono to přestane, hlavně tam endávej uživatelské..

Vyzkouseno a zadna zmena....

Koukam, ze je to tady nejaky mrtvy, tak co se takhle dohodnout, ze se jedna o jeden z jednoduse neresitelnych problemu a locknout to ?

Obrázek uživatele Honza

Tak zkus jiný přehrávač třeba bs player nebo reala.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

a dělá to od začátku, nebo to někdy začalo? jiný chyby sis nevšim? možná nekompatibilita ovladačů, možná karty, pak jen reklamace, nebo výměna za jinej model..

Obrázek uživatele Sedrik

Bs Player mi sestreluje system (buhvi proc), v Realu to dela taky. Jinak jede vsechno OK. Pouzival jsem VLC, tam to taky blblo. Ovladace mam novy, ale i ty z instalacniho cd blbnou....
zacalo, jak jsem psal vyse, po vymene graficke karty (ATI za ATI...myslel jsem, ze to bude bezproblemu :))

Obrázek uživatele Honza

Jenomže problem je v tom proč to jede normálně ve wmp a v ostatních ne..... Poslední přehrávač, co znám je winamp, podle mě to budou stejně jen nějaké kodeky... protože pokud jdou filmy atd v poho tak ty jsou většinou v avi nebo mp4, takže kodeky...

Obrázek uživatele Sedrik

Ve winampu to dela taky. Kdyz to zaclo delat, zkousel jsem postahovat vsechny mozny i nemozny prehravace a delalo to ve vsech :/
Kodeky mam All-in-one (v kodecich se moc nevyznam) pokud mate nejaky oblibeny/vychytany, rad je vyzkousim :p

Obrázek uživatele Honza

Tak odinstaluj všechny, co máš, vyčisti registry, nainstaluj K-lite codecy

Obrázek uživatele Jiří Moos

Zkus Total Video Player - na tom mi šlo všechno až na to, že se někdy zasekává. Nebo třeba Power DVD, či Cyberlink DVD Suite - to už vyzkoušíš snad většinu hlavních přehrávačů a pokud nic tak je to nejspíš problém v Hardwaru.

Obrázek uživatele Sedrik

Reinstalace woken + pouziti ovladace graficke karty ze stranek ATI a ne z CD pomohlo :) Zrejme se z toho instalacniho CD stahne nejaky "kodek" ktery to dela...vzdycky, kdyz jsem pustil video, obevilo se v pravem hornim rohu logo ASUS Splendid...nikde jsem ale zadnej program s timto nazvem nenasel, tak jsem zformatoval disk (stejne jsem se na to uz chystal :)).

No hlavne ze uz je to OK :)
Diky vsem za pomoc