Zaseknutí 9800gt (*VYŘEŠENO*)

Můj problém spočívá v tom, že jsem si jednoho dne v nastavení Nvidia omylem přenastavil nějaké 3D nastavení. Asi po týdnu, se mi prostě rozsypala grafika, zaseknul počítač a nešlo s tím nic dělat, než restart počítače. Jenže při restartu bylo grafika stále rozsypaná. Tentokrát už grafika sice jela, ale na rozlišení 800x600 a když jsem chtěl dát do původního stavu nastavení grafiky, tak mi to vyhodilo chybovou hlášku, prostě mě to nepustilo do toho obvyklýho nastavení grafického adaptéru. Zkoušel jsem přeinstalování windows, jenomže při prvním kroku instalace se mi zase rozsypala grafika a seklo se to. Už opravdu nevím co s tím. Neznáte někdo nějaké řešení? Potřeboval bych to co nejrychleji spravit, protože internet v mobilu mi končí už v neděli. Děkuji.[/b]

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Tohle bude asi problém - nastavil jsi něco, co jsi neměl a poškodil (spálil, přehřál) jsi si grafiku.. Tady jedině zkusit v jiném počítači pro potvrzení závady a následné vyhození a koupě nové grafiky..

Obrázek uživatele filduvka

Tak to je v pytli. Ale když jsem se díval na teploty, tak nebyli nějaké vysoké okolo 40-45°C. A tohle není ani na připálení, ani na spálení. Každopádně děkuji za informaci, i když né moc přívětivou :-(

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Proto zkus v jiném počítači, ale zdá se to být fakt.. Vliv nastavení a systému "realtime" můžeme vyloučit, při instalaci systému jede vše v defaultu..

To čidlo záleží, kde bylo umístěno - pokud na chladiči, který špatně doléhal k čipu, čip měl ve chvíli 100°C a chladič to ani nepocítil a jen to zasmrdělo..

Obrázek uživatele filduvka

Tak to je problém, mám ještě jeden počítač, ale tam 9800GT nejde zapojit. potřebuje to motherbord PCI-E Express a tu tento pc nemá. Mě ale nepřišlo, že by to zasmrdělo, nebo bych to ani neucítil v tu chvíli? A nemůže to být slabým zdrojem? Mám pouze 350W. Ale zvládal to. Tu grafiku mám asi rok takže tomu moc nerozumím.

Obrázek uživatele filduvka

motherboard s*

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ne, tuhle grafiku zdroj utáhne vklidu.. Zasmrdět to mohlo a nemuselo, u tebe spíš ne, jen se čip poškodil a odporoučel.. Zkus sehnat nějakého kámoše, nebo tak, abys tu grafiku vyzkoušel..

Obrázek uživatele filduvka

Jo, taky jsem si myslel že zdroj je v poho. Jo znám jednoho co má taky 9800Gt. Tak mu zkusím brnknout. Díky. A kdyby to nešlo tak vyhodit a koupit novou jo? :/

Obrázek uživatele filduvka

hele, předělal jsem monitor, přenastavil jsem to nastavení nvidia a jede to! takže už mám alespoň ponaučení, že se nebudu hrabat ve věcechm čemu nerozumím. I tak díky za rady.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Správná dedukce :-) Tak snad to bude vpořádku..