Zálohování fotografií

Zdravím,
chtěl bych se zeptat na co je nejlepší zálohovat fotky? DVD-RAM? Nebo existuje něco lepšího? Popřípadě jak je to s tou cartridge u DVD-RAM. Předpokládám, že to slouží ke zvýšení ochrany samotného média, ale můžu DVD-RAM s cartridge vypálit v normální vypalovačce? A co znamená to Type 2,4 atd?
Díky

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

RAM určitě ne.. To vychází z možností operační paměti, kdy se DVD disk přepisovatelný chová jako "paměť náhodného přístupu", tedy RAM.. Je ale mizerně pomalá.. Zálohoval bych na klasické DVD-R disky metodou co nejpomalejšího zápisu, nebo lépe, na externí pevný disk.. DVDčka nic nevydrží.. Dnes se dají pořídit speciálníz álohovací média s dlouhou životností, ale i vysokou cenou..

Obrázek uživatele Luk

Do teď jsem používal Verbatim DVD-R, Archival Grade s dvojitou zlatou a stříbrnou reflexní vrstvou, ale na diskuzi na czc hodně lidí píše, že na zálohování fotek používá právě DVD-RAM, že jsou o dost spolehlivější než DVD-R např. po 10 letech. Na externí disk zálohuju taky, ale po zkušenosti, že mi po 3 měsících externí disk WD odešel (a při reklamaci je nezajímalo, že tam mám data, prostě mi vrátili peníze a hotovo), už zálohuju na víc míst než jenom na HDD.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.