Titulky - spojit avi + srt do DVD (*VYŘEŠENO*)

Toto téma je o několik níže.
Návod níže přes program convertXtoDVD mi však nefunguje.
Konverze a vypálení proběhlo zdánlivě v pořádku.

Po vložení DVD do přehrávače mi video běží, ale titulky nikoliv. Navíc se to trochu kouše.

Není nějaký jiný způsob, jak dostat titulky ve formátu srt (nebo sub, txt, ...) k AVIčku a spojený soubor přehrát buď jako divX nebo DVD?

díky

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Dobrý den ...

Mohu vás ujistit, že program ConvertXtoDVD funguje spolehlivě. Pokusím se vám trochu poradit.

Program podporuje dle mých zkušeností titulky ve formátu *.SRT. Ostatní typy přeskočí a ignoruje je. Proto jestli je máte v jiném formátu, musíte je pomocí malých prográmků, dekodérů, převést na SRT příponu. Za sebe doporučuji prográmek "SrtToSub" od českého tvůrce, který si můžete stáhnout z jeho stránek: http://www.campulka.net/
To je myslím základ. Poté stačí titulky pojmenovat přesně jako je název filmu, akorát se srt příponou samozřejmě, a při načtení pak video-souboru se titulky automaticky připojí. Pokud se nepřipojí, můžete si je přidat ručně. Nechte si v programu zapnutý LOG, dle toho vidíte, nedošlo-li k nějaké chybě. Ve výsledku pak musíte soubor vidět mezi titulky na levé straně programu. Pro vaši ukázku jsem nahrál i nekorektní soubor *.SUB. V logu můžete vidět žlutý zápis o jeho přeskočení.

Pak již stačí DVD jen vypálit. Jestliže se obraz trochu seká - může na to mít vliv médium a rychlost vypalování a čtecí schopnost z média. Nejlepší zkušenost mám s Verbatim DVD+R. Jestli plus nebo mínus médium zvolit již záleží na vás a vašem přehrávači, které mu více vyhovuje ...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Nevím, co dělám špatně, ale titulky opět v náhledu nevidím.
Máme je ve formnu srt, žádnou chybovou hlášku neregistruji, ale pořád titulky nevidím.

Připojil jsem náhled prográmku přímo při převodu ...

Dá se z toho vyčíst, co je špatně?

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Děláte všechno správně i to máte správně nastavené. Při náhledu se vám titulky nezobrazí a myslím, že se ani sami od sebe nezobrazí v DVD přehrávači, budou se muset zapnout přes tlačítko na dálkovém ovladači (subtitles), ale to si teď nejsem zcela jist, záleží asi na nastavení stolního DVD ... Zkuste a uvidíte, že to máte správně. (Můžete to pak zkusit i přehrát v pc, jako již hotové DVD, tam se dají titulky naťuknout v kontextovém menu ;) )

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak jsou to zkusil vysmahnout znovu a hle, ono to funguje :-)))
Nevím, co jsem udělal jinak než na první pokud, ale jde to a výsledek je dobrý.
Ani se to nedrbe (nedrbe se to tedy tak, že by to nějak otravovalo).

díky

Obrázek uživatele Honza

LOCK