Problém s výkonem GK

Předem se omlouvám za zařazení tématu a název svého problému - po několika měsíčním zkoušení, testování a přeinstalacích může být příčina asi kdekoliv- tedy problém s GK je čistě důsledek něčeho nesprávně nastaveného.
Popis problému : Po spuštění hry FarCry (originální instalační CD hry) dám ve volbách nastavení grafiky v nastavovací kartě hry "Autodetekce" tak se vše nastaví na min. Pokud ručně zvýším detaily třeba jen o stupeň (střední, nebo nedej bože vyšší) ve hře se objevují různé artefakty (zvláště pod vodní hladinou místo keře je hnědý obdélník ap.)
To se mi děje jak na 2 roky starém kompu :
Pentium 4- 3,0GHz, GK MSI4650,512, 2GB RAM, ZD ASUS P5GD1-FM, Zdroj 400 W
Tak i na mém novém kompu, který jsem si nyní postavil po neúspěšných pokusech starší sestavu doladit.
Nový komp (díly koupené před týdnem v CZC):
ZD: Gigabyte GA-EP35-DS3,
CPU: I Core 2 Duo E8400 Box 3,0GHz
RAM: Geil 2x2GB
GK: ASUS EAH4870,512Mb,HDTV,HDMI
Zdroj: Seasonic 550 W

OS: na obou WIN XP home edition,SP2

Ovladače obou desek instalovány z originálních CD, ovladače obou G.karet taky.

Moc tomu dál nerozumím, ale myslím si, že vzhledem k tomu že hra se na obou kompech se chová naprosto stějně, a také test 3DMark má v podstatě stejný průběh a výsledek, že problém nebude v hardwaru , ale spíš nemám něco nastavené správně. A vzhledem k tomu, že teoretický výkonostní rozdíl obou sestav je docela velký, tak to nejspíš musí být "nějaká banalita".
Nemusím na závěr podotýkat, že jsem z toho už docela na prášky, spoustu večerů jsem strávil přeinstalováváním všeho od Oken počínaje, přes ovladače karet a desek atd. a výsledek je pořád stejný.
OběPC-čka jdou jinak naprosto v pohodě, při běžných činnostech žádný problém (též při hraní jiných her CoD2, Mafia, HaD2ap. není problém), ale FarCry si na nich na jiné než minimální detaily prostě nezahraju, u té první sestavy jsem to byl ochoten připustit, ale to že to nejede ani na té nové mně utvrdilo, že je něco špatně. Můžete mi někdo poradit ?

Obrázek uživatele TheALuminium

Tak snad to konečně vyřešíme. Pokud ostatní hry jdou, tak je něco špatně ve FarCry, zkusil jste stáhnout nejnovější patche?

Obrázek uživatele JKADER

Tak jsem na to včera konečně přišel, ona se při spuštění FarCry otevře jakási konfigurační tabulka hry, jejíž význam jsem zprvu nepochopil. V ní jsem tvrdohlavě zaškrtával možnost "autodetekce" . Tím se všechna grafická nastavení přednastavila na "nízké" a filtrování textur na "bilineární". Tyto volby je možné dále již ve hře měnit - alespoň to jsem si myslel. Jenomže když je vše v té původní tabulce, co se objevuje po instalaci hry vše přednastaveno na min. a pak se to v nastavení hry - oddíl "volby"-"grafika"dodatečně zvýší třeba jen o stupeň, tak se objevují různé pasvily v grafice a to ikdyž mám nyní poměrně výkonnou sestavu. Jakmile mně napadlo se vrátit do této tabulky a naopak tam manuálně nastavit vše na nejvyšší volby a filtrování textur na trilineární, paskvily rázem zmizely a ve hře pak můžu nastavit rozlišení a detaily jaké chci (nízké nebo nejvyšší) a hra běží naprosto bezproblémů. Samozřejmě s kartou 4870 jsem nyní vše nastavil vše na max. a je to nádhera-vodička jako křišťál, nebe jak v Řecku a hra běží naprosto bez problémů.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

zajímavý problém, to by mě nikdy nenapadlo..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.