Převod videa (*VYŘEŠENO*)

Ahojky všem potřeboval bych poradit jestli jde a jestli ano jakým spůsobem převést nahrávky z digitální kamery do nějakého formátu aby se to dalo posílat mejlem.A druhou radu kde bych sehnal nějaký návod na převádění obrázkú do PDF děkuji

Obrázek uživatele tatik

ad video : zasílat video mailem bude asi trochu problém. Jak velké máte video z kamery? Tipnul bych to minimálně na několik desítek MB. Mailem pošlete různé velikosti, řádově však několik MB. Třeba seznam vezme 10 MB Je však třeba počítat i s redundantními informacemi .U firemních mailů bývá také omezení. Pokud zkomprimujete video, aby se Vám vešlo na mail, kvalita bude žalostná. Asi jste pochopil, co jsem chtěl říct, mail není to pravé.
ad obrázky : jste si vědom toho, že .pdf není grafický formát? Jinak možností je několik. Dejte obrázky do wordu a převeďte na .pdf pomocí pdfcreatoru.

Obrázek uživatele milanek1965

Děkuji za odpověď u toho videa nevím jak zjistím velikost v MB ale jednalo se jen asi o tří minutový záznam příbuzný chtěli vidět kluka ne jeho prvním koncertu já to jinak rovnou pálím na DVD rekordér ale to si musí počkat až je toho vždy víc tak mají smůlu jestliže to skazí tak hodně kvalitu tak si počkají po vánocích.Ohledné těch obrázků jsem se špatně vyjádřil jsou to písemnosti ale mám to mezi obrázky tak jsem to tak napsal a jestli to dobře chápu půjde i toto převést pomocí toho Wordu že.Jinak děkuji

Obrázek uživatele tatik

ad video : mailem pošlete cokoliv. A to jakýkoliv formát. Zkuste si vypálit Vámi požadované video na DVD nebo si jej z kamery stáhněte do PC. Uvidíte jeho velikost. Podle výsledné velikosti se nechá uložit na nějaký server (pokud nechcete vypalovat), odkud si ho příbuzní mohou stáhnout. Na druhou stranu video můžete vypálit na CD. Ceny CD jsou dnes velmi přijatelné.
ad obrázky : ano, je to tak

Obrázek uživatele milanek1965

Dělám to tak vypaluji to hned na DVD rekordér ale není toho tolik tak to posílám vždy když je plné DVD jednalo se mi o to že to prstě chtěli vidět dřív než jim pošlu celé dývko vidíme se jednou za rok když tam jedem na dovču tak trochu pospíchali děkuji za čas který jste mi věnoval a mně to pomohlo v tom,že to nebudu zbytečně skoušet a vyvádět tu psí kusy díky

Obrázek uživatele tatik

Jo takhle. Vy to z videokamery přehrajete na HD v DVD rekorderu a necháte to tam ležet. Já jsem pochopil, že přetáhnete záznam z kamery do DVD, kde to vypalujete na "kotouček". Já bych to ale nějak neřešil. Přepálil bych záznam na CDRW nebo DVDRW. Pak to hodil do počítače a viděl, kolik zabere záznam místa.

Obrázek uživatele milanek1965

Já to vypaluji rovnou na dývko ale finalizuji ho až když je plný ale dávám to i do PC a vypaluji ještě jednou kvůli místu to co mám z rekordéru na 12 dvd to mám z počítače na jednom a hlavně kvůli strátě dat vždy po roce.A jak už se mi stalo jedno dvd děti poškrábali že nehrálo tak jsem to natáh zpátky do PC Přes convert jsem to dal do dvd formátu a znova vypálil.Máme malý kluky tak to rači zálohuju výckrát jsou to přece jenom památky na ně

Obrázek uživatele tatik

A jak máte velký ten záznam?

Obrázek uživatele milanek1965

Ten který jsem chtěl poslat jeasi 3 minuty dlouhý

Obrázek uživatele tatik

A jaká je jeho velikost v B (třeba MB)? Možná taková poznámka. Existuje výraz bitrate (bitrejt). Je to datový tok. Čím je vyšší, tím je kvalita videa (záznamu) vyšší. Ale zároveň je větší i soubor, který vznikl. Pokud snížíte bitrate, bude soubor menší, ale kvalita bude klesat. Kde je hranice? Těžko říct.

Obrázek uživatele milanek1965

Omlouvám se že jsem neodpověděl včera ale vytrhli mi zub tak jsem tady ani pořádně nebyl.Jelikož máme PC zatím jen na takový šmejdění na internetu a nějaké ty hry prostě na odpošinek a teď se na tom začíná učit kluk tak nějak na místo nekoukám fotky a nahrávky z kamery dělám v nejvyšší kvalitě.Když jsme kupovali foťák a kameru hned jsme dokupovali pamněťové karty Do foťáku 2GB a do kamery 4GB a jak jsem zjistil pro rodiné účeli je to prakticky nevyužitelné protože fotek udělám v té nejvyšší kvalitě 2400 a kamerou natočím skoro pět hodin a ještě se mi to nepodařilo naplnit.Takže tady s tím dělám hodně pokusy přes ty ptogramy(PICASO,Movia maker atd) které využívám pro úpravu těchto záznamů mám jich tu 6 a každej udělá něco jiného a když to pak spojím a vypálím tak ty prezentace vypadají vcelku vkusně.Akorát teď musím koupit pořádný Convektor pro převod videa do dvd formátu protože to co používám stahuju vždy s internetu a je to jenom na 15 dní a mnoho funkcí je zablokovaných.

Obrázek uživatele tatik

Zpět k vašemu dotazu. Předpokládám,. že soubor 3 minutového videa má velikost kolem 40 MB.
4000 MB (velikost karty) / ( 5 hodin x 60 minut) x 3 (délka videa v minutách)
Pokud by jste chtěl odeslat video o velikosti 40 MB, patrně by se Vám to nepodařilo. Bylo by jej potřeba zkomprimovat minimálně na 20% původní velikosti. Mužete si to zkusit.
Pokud má rodina zájem na zhlednutí videa, doporučil bych jej uložit někde na internetu (třeba www.ulozto.cz) a poslat jim odkaz. Odtud si to video pak mohou stáhnout.

Obrázek uživatele milanek1965

Tak abych řekl pravdu tak tohle mne ani ve snu nenapadlo a to jsem na uložto registrovanej dost dlouho i jsem stahoval přes to pár věcí.Takže to hned udělám díky moc