potíže s vypál. finálního DVD (Ashampoo, Pinnacle)

Prosím poraďte. Odinstal. jsem Nero a nainst. jsem Ashampoo Burníng 10 (nej. verze). Můj problém : v Ashampoo v Menu - Autoring filmů a Slideshow chci vytvořit Slideshow z fotogr. Nastavím vytviřit DVD, 4:3 nebo 16:9, zvolím PAL. přidám foto, přidám efekty, popisky, na závěr Menu a potom vložím DVD nosič, dám vypáli . Nastane enkodování a potom vypalování, což začne probíhat : vyrovn. paměť, načítání atd. a pak se spustí vypalování. Na závěr mi to ovšem vyhodí příkaz, že vypalování se nezdařilo ! Disk je viditelně popsaný, ale nic na něm není - je mrtvý. Podobně mi selhává i vypálení projektu videa v Pinnaclu 14 HD Ult. Collection, vše si vytvořím včetně efektů, hudby a pak dám příkaz k vypálení jako DVD. začne proces renderování, vše proběhne O.K., pak se spustí vypalování na nosič (i slyšitelně) a na závěr mi to zase vyhodí tabulku, že selhalo vypalování. Už nevím, včem by to mohlo být, když chci na CD nebo DVD vypálit cokoliv, co mám uloženo v PC (hudba, film, foto), tak není problém - data se mi vypálí a Ashampoo ohlásí, že proces skončil v pořádku, ale ve výše uvedených pžípadech jsem bezradný. Nevím, kde je chyba - VYMĚNIL JSEM I VYPAL. MECHANIKU DVD - NOVÁ !
Asi bude chyba někde v nastavení, že to vypalování není dotaženo do konce nebo se něco s něčím kope - PORAĎTE PROSÍM. Děkuji, P.S. nejsem v PC problematice profík, ale středně lepší uživatel.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

přímé vypalování tedy nejde.. dá se projekt nějak uložit? jako třea soubor obrazu, atd?

Obrázek uživatele mahony
[46477] Re . TOBIAS

- ano dá se uložit v několika typech souboru : mp4, mpeg1,2,avi, real atd.., já jsem to uložil v mpeg2, protože to je kompatib. s DVD, ovšem, když to takto uložíš a až potom vypálíš jako DVD, přijdeš o plně funkční MENU s ovladacími tlačítky jednotlivých kapitol - vypálíš to jako celý blok.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no jasně, ale to je taky blbý ukládací formát.. musíš to uložit ve formátu, který menu podporuje, což .avi .mp4 .mpeg nepodporují.. to jsou pouze formáty přímo samotného videa..

umí třeba pashampo vypalovat obraz disku? vypal .iso obraz disku, jestli se celý dokončí.. pokud ano, mountni v daemonovi a přehraj.. jestli pude, vypal..

Obrázek uživatele mahony
[46479] re: TOBIAS

- jo to vím, co říkáš, ale kurňa,vždyť to musí jít i v tom Pinnaclu, od toho to je, aby to vypálilo i finální nosič se záznamem DVD. Ještě mne napadlo, jestli nebude krpa v tom, že jsem měl nainst. Nero a po uninstalu tam nezůstali nějaké soubory nebo knihovničky zašité na pevném disku a ty se teď s Ashampem kopou, anebo, jestli není chyba v tom, že stejně jak Nero má spodní hranici 1 GB, tak Ashampoo má cca 1,4 GB a já se znažím vypáli prodikt, který má cca 1,2 GB, ale myslím so, že by to měl program do tohoto minima dopočítat, nebo NE?!

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no jasně, že by to měl zvládnout najednou, ale my chceme odhalit, v které fázi/místě se to zasekne.. pokud se ISO správně nevytvoří, mechaniku můžeme vyloučit..

jasně, ale třeba v Neru bylo "vypálit v režimu kombatibility", kdy si to Nero dopočetlo, otázka je, jak je na tom Ashampo/Pinnacle

ano, Nero je svinstvo největší! zanechává po sobě tolik bordelu, že se vyplatí naformátovat disky po odinstalaci..

Obrázek uživatele mahony
[46481] re:TOBIAS

-tak už jsem to vyřešil ! Bohužel tím nejradikálnějším způsobem. Vzpoměl jsem si na známého, který PC rozumí a ví kám hrábnout, te mi PC zdiagnostikoval a zjistil, že mi tam zůstali viset nějaké sajrajty - jak jsem si myslel minule, a ty se kopali s kompatibilitou Ashampoo a doporučil naformátovat pevný disk, což jsem provedli. Aspoň se to vyčistilo a teď to chodí bezvadně a vypalování funguje. Díky Ti za ochotu :cool:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

formátování a reinstall je opravdu radikální, ale ono se toho Nera fakt blbě zbavuje, měli jsme tu s ním už pár potyček..

fajn, že jsme si potvrdili, že já nero už nevermore..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.