Podprahové záběry

Jak vložit do již existujícího videa nový jeden snímek(podprahový záběr) ?

Obrázek uživatele TheALuminium

Nevím přesně co tím myslíte ... jen tuším, ale pokud tuším správně tak k tomu budou zapotřebí nějaké speciální grafické programy.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Video je vpodstatě sled obrázků=snímků jdoucích rychle za sebou, třeba 20 nebo 30 snímků za sekundu, podprahový záběr je vložení jednoho nového snímku do videa.
Příklad- mám video z Pána Prstenů a teď tam vložím snímek auta. Snímek auta je podprahový záběr, protože kvůli rychlému sledu snímků zrak snímek nezachytí, ale podvědomí ano. Proto tedy podprahový záběr. Dotaz z ní: Dá se pomocí nějakého programu( nejlépe freeware) do videa tento snímek vložit ?

Obrázek uživatele Peca

Myslím, že by na to měli stačit programy na střih videa. Třeba Pinnacle studio...
Ale nikdy jsem to nezkoušel... :(

Obrázek uživatele TheALuminium

Stačilo říct, že chcete zaměnit jeden frame, tomu bych rozuměl víc :)) ... obávám se, že ale žádný freeware prográmek pro to neznám. Možná VirtualDub? Tohle by šlo jednoduše udělat v programu Sony Vegas Pro.

Obrázek uživatele Ondřej Čepelák

Dobrý den, podprahové záběry jsou opravdu zajímavou věcí, nejen, z pohledu lidského mozku. Vždy mě to fascinovalo a zajímalo.

Nejjednodušší cesta jak vpravit podprahový záběr do videa, je upravit daný snímek a pak ho vložit do videa pomocí jakéhokoliv editoru videa. 99% editorů to zvládnou bez problémů.
Jediným problémem podprahových záběrů je, že při 25 fps (snímky/s) bude podprahový záběr viditelný jako záblesk, bude rušivý a ztrácí tím svůj účel.
Smysl to má až u 50 fps, kdy snímek budeme vnímat doopravdy jen podprahově.
Ovšem upravení videa tímto způsobem je teoreticky hezká věc, prakticky vskutku složitá. Vyžaduje cit pro daný problém a alespoň malé znalosti psychologie člověka. Vložený snímek musí být aspoň v malém spojení s dějem. Stejně tak i graficky musí zapadat do snímků, jinak by to bylo rušivé i při 50 fps.

Dalším problém je stránka právnická. Mnoho lidí podprahové záběry považují za neetické a na hony vzdálené dobrým mravům a lidské morálce. :shock: :shock: Samotná podprahová reklama (neříkám, že chcete podprahové snímky použít pro reklamu) je ve většině zemí zakázaným elementem a trestně stíhatelným.:?
Krásný příklad podprahového videa byl v jednom díle Columba, kdy do filmu dali podprahový snímek pití. Důsledek tohoto je, že člověk podprahově vnímá onen obrázek pití a mozek si to spojí s tím, že téměř nevnímatelná žízeň se stane nesnesitelnou :-)

Obrázek uživatele TheALuminium

Chudák Colombo :))

Obrázek uživatele Ondřej Čepelák

TheALuminium wrote:
Chudák Colombo :))

On to vyřešil, pomocí tohohle zabili člověka.... :???: :???:


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.