Ovladac Nvidia sa vypina.

Caute. Od vcera mi pri prehravani online videa zablika obrazovka a dolu v pravo napise: Display driver stopped responding and has recovered. A pod tym este: Display driver Nvidia windows kernel mode driver, version 285.62 stopped responding and has successfully recovered. Ako sa to da napravit? Mam notebook HP Pavilion dv9683es, graficka karta NVIDIA GeForce 8400M GS. Windows 7 ultimate 64 bit. 4 Gb ram.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Hraješ na tom hry? Při těch se to neděje? Pokud ano, přehřívá se grafika. Pokud ne, přeinstaluj ovladač grafiky, stáhni nejnovější z www.nVidia.com, odinstaluj aktuální, odeber grafiku ve správci zařízení -> restartuj -> nainstaluj -> restartuj..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Uz som to preinstaloval a stale rovnako. Hry na tom nehram,takze neviem.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Přeinstaloval jsi to čistě, tj nejprve odinstalovat jak jsem psal?

Je možné, že se grafika přehřívá. Stáhni MSi Kombustor a zapni, tlačítkem T si zobraz graf teplot grafiky a uvidíme..

NTB už má pár roků, byl někdy čištěn od prachu? Počítám že bude zevnitř ucpaný.. Rozebrat a vyčistit, případně někoho pořádat..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ano preinstaloval so to tak ako si napisal. Teraz som instaloval ten kombustor. Pri jeho zapnuti nala gr karta 60 st. Dal som test,zacala sa zdvihat teplota,pri 70 st zacala blikat obrazovka a potom uz len zostala tmava a stale to islo naplno a nedalo sa s notebookom nic robit. Po 5 minutach som ho radsej natvrdo vypol. Potom som ho zapol a ide normal. Teplotu hlasi 65 st. Ked pustim video online tak po 30 sek sa znova vypina ten ovladac. Notebook ma 4 roky a este nebol rozoberany. Neviete niekto kde by som zohnal nan service manual aby som tam nieco neposkodil ked ho budem rozoberat? Dakujem.

Obrázek uživatele Michal Čížek

ano to vypadá na přehřívání, ale 70 je ještě málo. Prohlídni pořádně výfukové žebrování, bývá na něm takový filc z prachu, žebrováním musí být vidět zvenčí dovnitř, pokud jsi sundával chlazení z desky, měl bys zkontrolovat teplovodivou pastu na GPU a CPU.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Service manuál byl standardem před 30 lety, kdy jži k zařízení dostal i návod, které součástky jsou použity, jak je vyměnit a kde je sehnat.. Dneska to pošleš do autorizoavného servisu, aby jsi jim za to dal 2000.. Ideálně kouknout an videonávody čištění různých NTB, nebo to půjčit někomu, kdo to umí, případně nám, pokud jsi z Písku, Prahy nebo Brna.. Nebo nějaký servis bazarových NTB, kde ti to vyčistí za 800.. Sám, pokud nemáš zkušenosti, to raději nedělej, NTB je poněkud složitější, než PC.. Ale u starších modelů platívalo, že nad chladičem měly klasicky velký okýnko na pár šroubků, po jehož sundání se dalo dostat přímo k chladiči, dneska už jej schovávají, aby to muselo na servis i kvůli vyčištění bez ztráty záruky...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

No. Ten service manual som nasiel. Neviem preco by mal byt len pred 30 rokmi. Je to tento: http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c01951704.pdf Podla neho som krasne notebook rozobral,vycistil ( kua okolo toho ventilatoru bolo ale bordelu...). Cele som to vycistil. Je to uplne ciste. Potom som ho pekne krasne poskladal. Ale problem pretrvava. Nemoze to byt nejakym vyrusom? Alebo ze by mi odisla grafika? Ale ta sa asik neda vymenit kedze tam je integrovana. Ci?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Spíš odpálená teplotovidá pasta mezi čipem a heatpipe chladiče, kterou by chtělo vyměnit.. Kup AC MX-2 za 100 korun..

Tím service manualem jsi mě docela překvapil, jen málokterý výrobce jej ještě tak detailně poskytuje... Před 30 lety by jsi si podle manuálu k tuneru (za 20K) postavil vlastní.. :-)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Nooo. S tou pastou mam trochu problem,lebo som v zahranici a tu som dnes nic take nenasiel. Ale nasiel som na ebayi. Je to toto? http://www.ebay.co.uk/itm/Arctic-Cooling-MX-2-Thermal-Paste-4g-/12076830... Ak ano tak to hned dnes objednavam. A este nieco. Mam tu pastu dat aj pod graficku kartu a aj pod processor? A tu staru pastu ako mam vycistit? A mozem zatial pc pouzivat dovtedy kym mi to pride z UK? Nemoze sa mi ta grafika odpalit? A este nieco. Ked som to mal rozobrate vsimol som si ze sa tam da celkom lahko vybrat processor. Da sa tento processor vymenit za nejaky lepsi? Mam tam Intel core duo T7500 2,2 GHz. Zatial dakujem.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ano, klidně tuhle pastu si kup.. Ano, zatím to můžeš používat, ale nezatěžuj to...
Pastu vyčisti ideálně technickým benzínem na nebavlněném hadříku nebo papírovém ubrousku..
Ten chladič je celý obvykle jeden kus, takže pokud jej sundáš z grafiky, tak i z procesoru. ideálně vyměň pastu na všech čipech, které ji měly..

Procesor pravěpodobně vyměnit nepůjde, ani to nemá smysl..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Diky. Uz som ju teda kupil. Dufam ze pride coskoro. Ten chladic ma dva kusy. Jeden na processore a druhy na grafike. Mal som ich obidva dole takte tu pastu dam aj na grafiku a aj na processor. A ten processor sa da vymenit. Mal som ho v ruke. Aj v tom manuale to je. Len som sa pytal ci sa tam da dokupit nejaky vykonnejsi. Nic viac. Kde by som mohol zistit ze aky naj by tam mohol ist? To len zo zvedavosti. Som proste zvedavy. Je to podla maticnej dosky?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Myslel sjem to tak, že nebudeš mít jednak jaký jiný za to dát a jednak chlazení pak výkonnější procesor neuchladí..
Ale ano, je to podle základovky (pokud se tomu tak dá říct), ale NTB procesory se prostě nepdovávají stejně jako klasické, je dost těžké jakékoliv sehnat..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ok. Tak zatial diky. Ked mi pride ta pasta a spravim to tak sa ozvem ako to funguje. :-) :-) :-)

Obrázek uživatele palli23

No. Pasta mi uz prisla tak idem na to. Este sa chcem spytat. Ked nanesiem tu pastu a zlozim notebook tak ho mozem aj hned zapnut? Netreba aby ta pasta nejaku dobu tvrdla?

Obrázek uživatele Michal Čížek

čekat nemusíš, pasta stejně neztvrdne, nesmí, jinak nebude odvádět teplo.

Obrázek uživatele palli23

No.Kua ebem na to. Pastu som rovnomerne dal na vsetky casti ako mi to v tom service manuali pise na strankach 101 a 102, notebook som zlozil,zapol,kombustor ukazuje 39 stup, zapnem video z youtube a po 20 sekundach zablika zase vypne driver.nasledne zase zapnem kombustor a ten ukazuje 42 st. Co mam fakt tu grafiku odpalenu? Ja uz neviem.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Je možné že ano, že došlo k poškození přehříváním... Tohle je prostě na reklamaci...

Obrázek uživatele palli23

A teraz mi poradte. Oplati sa kupit starsiu maticnu dosku za cca 100 €?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Za opravu dáš pravděpodobně více, ale pokud si nebudeme jisti, tak je to vyhozená investice.. Bohužel tady je těžko radit.. Nenapadá mne nic, jak to poznat, snad jestli Misacek na něco přijde..

Obrázek uživatele palli23

Ono jak som vcera pisal ze vypina ovladac tak to nieje az tak presne. Ono to video zacne kockavet,potom zablika a hned vypne monitor. Nepise mi ziadnu tu hlasku co predtym ze sa vypol a zapol ovladac graf karty. Skusal som napojit aj externy monitor 27´ cez vga aj cez hdmi a robi to to iste. Jednoducho sa vypne a uz nenabehne. Svietia len kontrolky,takze je zapnuty. Musim ho vtedy len natvrdo vypnut a zapnut. Potom zase ide. Nemoze to byt aj nieco s procesorom alebo ram?

Obrázek uživatele Michal Čížek

dle popisu ve vláknu, bych vsadil na přehřívání GK, i ty artefakty zobrazující se při spuštění youtube.
Jak jsi přesně nanášel tu pastu? Pořádně očistit jak plochu chladiče, tak plochu graf čipu, nanes bobek, ale neroztírej ho. Pokud je na tom samém chlazení i CPU, musíš udělat to samé, pak jen přiložit chlazení a ukotvit, nehýbat nezvedat.
Spust kombustor, klávesou T aktivuješ graf a nech to pracovat, sleduj teplotu na grafu. Pokud se to už v kombustoru vypne, bude bud vadný grafický čip, nebo samotné chlazení (heatpipe). Zkontroluj, jestli se dobře točí větráček.

Obrázek uživatele palli23
[65600] No

Tu pastu som naniesol tak ako si napisal. A dal som pastu vsade tam kde to je popisane v tom manualu. Teraz som ho po celom dni zapol. Po starte kombustor hlasi 35 st. Dal som ten test,teplota sa postupne zvysila na 56 st a tak bola 50 min az kym som kombustor nevypol. Nic sa nedialo. PC isiel v poriadku. Nic sa nevyplo. Potom som zase zapol youtube a zase mi kockovalo obraz ale monitor sa nevypol. Je to lepsie ako vcera ale stale to kockavie. Vetracek sa toci normalne. Teda aspon myslim. Ide potichu ale sa toci.

Obrázek uživatele palli23
[65601] Ach.

Stale to nejde. Uz mi zase aj vypina a zapina ten ovladac. Ale nechapem tomu ze grafika ma max do 56 stupnov a aj tak sa ten ovladac vypina. Predtym ked som to tu napisal prvy krat este pred rozobratim notebooku tak som mal teploty 70 st a az vtedy sa vypinala ta grafika... Nemoze tam byt zly senzor? Mozno ukazuje 50 st a v skutocnosti je 90 st. Co si myslite o tomto?

Obrázek uživatele Michal Čížek

to přece neni možné, když spustíš youtube, jdi hned do správce úloh a mrkni jak je vytížen CPU.
Zkoušel jsi i starší ovladače GK?
Myslím, že tady pomůže už jen servis, nevim jak pracuje PC servis na slovensku, ale v čechách některé diagnostikují závadu zdarma a je na zákazníkovi jestli za určenou cenu nechá NTB opravit.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Tohle je nějaký komplikovanější, než jsme asi schopni zjistit v domácích podmínkách... Snad jedině servis..

Obrázek uživatele palli23
[65604] He

Lenze ja som na ostrove Cyprus a nie na slovensku. Hehe. Pred chvilkou som mal spusteny kombustor,spravcu uloh kde ukazuje vyuzitie procesora a zaroven nejake video z youtube. Nasledne ani za 5 sekund to vsetko vyplo a aj notebook sa mi vypol. Ale stihol som to odfotit. Je to v rar lebo jpg sa tam neda uploadnut 5 mb. http://www.ulozto.cz/10931642/pb080021-rar

Obrázek uživatele Michal Čížek

a je to taky z ulozto smazaný

Obrázek uživatele palli23
[65606] Sorry.

Dal som ho tam len na 1 den. Tu je znova. http://www.ulozto.cz/10948804/pb080021-rar

Obrázek uživatele palli23
[65607] No

Dnes som skusil preinstalovat moj win. Kym nenainstalujem ovladac grafiskej karty ale mam tam len ten co je vo windowse tj Standart VGA Graphic Adapter tak mi vsetko ide ako ma. Aj videa z youtube a celkovo to je lepsie az dovtedy kym nenainstalujem ovladac gr. karty. Okamzite mi to robi to iste. Nemoze to tak zostat? Problem je len v tom ze chcem pripajat externy monitor a nejde ani cez vga a ani cez HDMI vystup. Da sa to nejako nastavit aby to slo aj s tym standart ovladacom?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Tohle vypadá na HW závadu prostě... A můžeme se zbláznit, asi na to nepřijdeme.. Případně ještě testni ramky, ale pochybuju, že by takhle ovlivnily samotný GPU driver..

Můžeš ještě vyzkoušet různé verze GPU driveru..

Obrázek uživatele palli23

Akym programom najlepsie testnem ramky?

Obrázek uživatele Michal Čížek

když tam máš win ovladač, je ve správci zařízení u GK něco, jako že neni ovladač, nebo nějaký problém (žlutý trojuhelník s vykřičníkem), pokud ne a máš nainstalované utilitky, měl bys externí výstup GK přepínat na klávesnici pomocí Fn+(někde na funkčních klávesách je obrázek monitoru). Nějak se mi nechce věřit, že by ovladač pro GK dělat takovou neplechu jen při spuštění jutubka, co starší ovladače, nebo pro vistu, zkoušel jsi?

Obrázek uživatele palli23
[65611] Ano

Skusal som aj starsie ovladace a aj ten co je na hp web priamo k tomuto pc. A vsetky to iste. Ale to nie len z youtube. Hociake online video to robi. Nic. Nasiel som tu na cypre servis kde robia free diagnostiku. Zajtra tam pojdem a uvidime co mi povedia.

Obrázek uživatele palli23
[65612] No.

Mam jednoducho zlu graficku kartu. Najlepsia moznost co mi poradili je ze mam vymenit maticnu dosku. A teraz sa chcem opytat. Mozem tam kupit aj inu dosku? Napr: Ja mam teraz tuto: http://www.batteryinc.co.uk/laptop-motherboard-for-hp-dv9000-dv9500-dv97... Je taka ista len ma silnejsiu graficku kartu.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Zdají se být stejné, ale těžko říct, zda jsou na 100% kompatibilní.. To by ale v tom servise měli vědět.. Otázka je jak se ti to cenově vyplatí..

Obrázek uživatele Michal Čížek

u obou je popisek HP DV9500 Series, řekl bych, že jsou stejný. To je bazarovka, nebo nové desky za tu cenu? 3500,- když už bych musel tak dal za novou, zase u bazaru je pak jasné, že to mají pod jinejma sklad. číslama.

Obrázek uživatele palli23

Caute. No tak mi konecne prisla druha maticna doska co som si objednal. Teraz mam otazku. ked ju vymenim tak musim aj preinstalovat windows? Alebo sa mi normalne notebook zapne?

Obrázek uživatele Michal Čížek

jestli je to ta samá deska, nejspíš ti to najede, ale i tak bych udělal reinstall

Obrázek uživatele palli23
[65617] Huraaa

Vymenil som dosku, ale robilo to trochu problemy. Asi preto ze som kupil dosku so silnejsou grafickou kartou. Tak som to teda preinstaloval a teraz to ide perfektne. Dakujem vam za vsetky rady.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

vsetko co si robil bolo zbytocne, je to chyba driveru od nvidie, na internete je otom spusta diskusii robi to vela uzivatelom aj mne. .. a vobec to nieje hardwarova zavada, ale vadny ovladac grafiky, takze vyhodene peniaze:
http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=213970&st=20


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.