Ořízlé strany (*VYŘEŠENO*)

Zdravím, mám Windows 7. Když jsem hrál Zaklínače nastavil jsem si ve hře rozlišení 1680x1050. Ořízli se strany ale nějak mi to nevadilo. Poté co jsem vypl hru ořízli se mi strany úplně. Takže teď mám ořízlé strany i když nejsem ve hře. Zkoušel jsem pozměnovat rozlišení, nastavení monitoru ....nic nepomohlo. Už si nevím rady proto žádám vás. Normálně používám rozlišení 1680x1050, monitor-LG Flatron W2243S,grafická karta-NVIDIA GeForce GTX 260. Díky za případnou pomoc.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Restartoval jste pc? Jsou ty hrany (obraz je tedy splácnutý) i při zapnutí počítače? Nebo tam je vše ve full screenu v pořádku?

Obrázek uživatele MysticSony

Ano, pc jsem skoušel restartovat. A ano ořízlé strany jsou i při zapínání PC...tedy v uvítacím režimu

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Chápu to správně, že je obraz zúžený na poměr stran 16:10, že se nevrátil na 16:9 po vylezení ze hry a změně rozlišení..

Zkontroluj nastavení grafiky, ono se to občas "sekne" - taky se mi to stalo, nevrátilo se mi rozlišení.. pokud ale rozlišení vrátíš na FullHD a stále to bude "seklé", tak to bude horší.. Otázka je,jeslti to dělá monitor, nebo ne. Proběhni nastavení monitoru, některé podporují funkci "aspect ratio" pro zachování poměru stran a je možné, že se jen monitor nepřepl zpět na správný režim. Případně pokud je to někde v grafice, určiě pomůže odebrání grafiky a ovladačů a nainstalování nových po restartu a poté znovu restartovat.. Aktualizace jim také neuškodí..

Obrázek uživatele MysticSony

Odinstalování ovladaču grafické karty a následné nainstálování pomohlo. Díky moc. Můžete téma uzamčít připadně vymazat.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Paráda, čekal jsem že to bude něco komplikovaného, ale měli jsme štěstí :))

zamykám..