kolísavé vytížení systému- PCU - RAM

Dobrý den, mám prosím dotaz o radu co s tím ? V PC mám instalovaný Windows 7 Ultimate. Procesor je AMD Phenom 3000, RAM 4096 MB (DDR3) a právě těchto se problém týká. Již dva dny, ukazuje jak ukazatel miniaplikace obrazovky ( 89-92%) tak ve správci úloh v historii využití fyzické paměti to ukazuje 3,55 GB, využití RAM ! A PCU 25% ! Vždy když PC restartuji, tak se hodnoty srovnají na původní stále a to : PCU 2-5% a RAM 32-33%. Jakmile ale spustím jakoukoliv aplikaci, ihned se hodnoty zvýší a já nevím čím to je ? Zakoupený Antivir AVAST žádnou hrozbu nenalezl a mě to trápí, neboť nemohu na PC nic dělat ! Teď jsem navíc zjistil, že to zatížení kolísá a to tak, že na már sekund se hodnoty sníží, ale pak rychle zas nahoru !! Děkuji za odpověď.Vlastík.[/b]

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ten procesor je konkrétněji který? "3000" bude asi frekvence, žádné takové modelové označení mi není známo. Ovšem aspoň počet jader bychom rádi věděli.

Je normální, že při zapnutí aplikace stoupne zatížení procesoru a paměti - v závislosti na aplikaci/hře se pak liší míra nárůstu. Ve Správci úloh se dá vždy dohledat na kartě Procesy, který proces/program bere kolik procesoru a pamětí.. Vypiš sem, kolik které procesy berou.

Obrázek uživatele VlastikCH

Děkuji za odpověď, myslím že 4 jádrový 1.2. Já bych to sem ani nepsal, nikdy nebyl žádný problém až do včerejška. Já si totiž instaloval do PC Photo story 3 pro Windows XP a výsledná videa byla bez zvuku, tak jsem jej několikráte přeinstaloval a pak mazal a poslední verze byla v ČJ přímo ze stránek Microsoft , ale tu systém také nepodporoval a chyba byla stále. Tak jsem to dnes smazal , neboť mně od Microsoft napsali, že je to jen pro Windows XP ! Dále jsem na PC formátoval starší Flash-disk který již hodně zlobil a nechtěl nahrávat data. I při kopírování dat na plochu byl problém a ve výmazu také, šlo to až na 2 pokus ! Odpoledne jsem si trochu zapařil hru po síti a od té doby, to zlobí ? Abych to ještě trochu upřesnil, teď zrovna je využití PCU 13% a RAM 25% což je stabilní využití a když paříme hry tak je RAM max. 38-40% nikdy to nebylo víc jak 80% a tyto numera tam jsou i když je vše vypnuté !? Tento stav je chvilkový a když koukám na ručičku PCU tak lítá jak zběsilá od 6% do 27% a to píšu pouze tuto zprávu ? RAM zatím drží na 27% ale po chvilce zas vystřelí na 89% do červeného pole a tam se drží a nejde dolů ! Mně to připadá, jako kdyby někde něco skrytě běželo , ale co ? Děkuji za odpověď. Vlastík

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Pokud počítač jako takový funguje, tak to neřeš - tyhle debilní metry vypni, jsou k ničemu... Ale paměť by sama od sebe neměla vystřelovat na stovky MB - koukni, který proces je za to v tu chvíli zodpovědný - to nám dost pomůže.

Obrázek uživatele VlastikCH

Ahoj, tak už jsem opět u PC. No jó, zlobí to stále !! Chvilku 30 a pak 89 - 90 !! Jak zjistím právě probíhající proces ? Děkuji

Obrázek uživatele VlastikCH

VlastikCH wrote:
Ahoj, tak už jsem opět u PC. No jó, zlobí to stále !! Chvilku 30 a pak 89 - 90 !! Jak zjistím právě probíhající proces ? Už jsem to zjistil, je to : wmpnetwk.exe a bere mně z RAM paměti neuvěřitelných 2 477 21... MB

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ve Windows Media Player vyhledej Network Sharing Service a tam klikni na datový proud, na vyrolované liště vypni vysílání medií datovými proudy.

Obrázek uživatele VlastikCH

Ahoj, děkuji za odpověď, to jsem učinil, ale RAM je stále na 90 % ??? Tedy abych se opravil, já to vypnul jenom v tom přehrávači ale ten Network Sharing Service jsem nenašel ?

Obrázek uživatele VlastikCH

Děkuji, udělal jsem to podle toho návodu, ale já ten Network v té nabídce nenašel. Tak už nevím ? Je tam asi pět políček s názvem Windows ale ani jeden s Windows Media Player ani Network . Zítra to zkusím ještě jednou. Ale tento postup se zdá být správný ale proč to nemůžu najít ?

Obrázek uživatele Michal Čížek

dej vědět, pokusíme se najít i jiné řešení.

Obrázek uživatele VlastikCH

Ahoj, tak mooooc děkuji za návod. Bylo to ono ! Kamarád mně to odinstaloval a snad i nějak dále zakázal aby k tomu dále nedošlo ! Obdivuji Vás IT profíky, neboť operační systémy jsou tak složité, že by z toho jeden zmagořil ! :-) Ten |Media Player byl příčinou ! Já si totiž chtěl na Windows 7 instaloval Photo studio 3 pro Windows XP a pak to začalo zlobit! Tak ještě jednou moc děkuji. Měj se.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.