Jaká grafika? (*VYŘEŠENO*)

Potřeboval bych poradit s výběrem střední grafické karty, která mi postačí na Call of Duty: Modern warfare 1-3 + ostatní díly, Battlefield Bad Company 2 (BTFLD 3 se mi vůbec nelíbil), dále na nějaké ty Need for Speed a taky na GTA IV (popřípadě i 5, abych to rozjel). Ale to nechám stranou. Díval jsem se na GeForce GT 240 1GB GDDR5, ale jak jsem četl recenze tak to byl propadák. Dále na ASUS ENGTS250 1GB GDDR3, což obstála i u moderních her jako je BTLFLD 3 a také na ATI Radeon HD5670 1GB DDR3. Dosavaď jsem používal GeForce 9800 GT, se kterou jsem byl spokojen u všech her co jsem tu jmenoval kromě BTLFLD 3 (u kterého jsem neměl absolutně nárok na nějaké vyšší nastavení). :)) Proto jsem se obrátil sem. Karta by měla stát do 3000Kč, nejsem až tak vášnivý hráč, abych potřeboval veškeré nastavení na nejvyšší. Ale preferoval bych to u Call of duty, ale to je podle mého názory velice nenáročná hra. Díky za rady.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Jen se zeptám na monitor - úhlopříčka a rozlišení, plus jaký máš procesor, zdroj, ramky a operační systém.
Tady je jasná HD5670/6670, ale klidně by jsi mohl (a vzhledem k cenové výhodnosti měl) sáhnout až k Sapphire HD6770 Vapor-X..

Obrázek uživatele filduvka

Monitory mám dva, ten větší je LG Flatron má 22" a rozlišení 1920x1080, windows 7 proffesional 64-bitovou verzi, procesor AMD phenom x4 910e 65W, zdroj (název nevím) 500W (mám ještě jeden a ten má myslím 600-650W teď nevím) a ramky 4Gb. Jinak k té kartě, vypadá dobře, i cenově přijatelná, ale spíše bych pral tu ATI HD6670, nebo tu 6770. V poslední době mě trochu mrzí, že GeForce upadá. Ještě mě napadla GeForce HD 550 Ti. Co myslíte? Jo ale pouřívám monitor s rozlišením 1280x1024. Což mi stačí.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Pokud používáš ten menší monitor, tak asi dlouhou dobu (snad jen s BF3 na full detajly) HD6770 nevyužiješ.. Pro HD monitor už ti BF3 na plné detajly fakt nepojede.. Podle mě je HD6770 velice výhodná. HD6670 je sice levnější, jenže je více pomalá, než levná. Tzn výkon za 1 korunu (výkon/cena) je u ní menší, je lehce předražená.. Být tebou, tak se na ten malý monitor vyprdnu, prodám ho, nebo dám babičce a tak :-)

Bohužel ano, nVidia to s Fermi vůbec nezvládla a ta konkurence chybí, takže není zrovna velký tlak na ceny a ty nejsou tak nízké, jak by mohly být.. 550Ti je spíš ostuda samotnému přídomku Ti..

Ovšem bylo by dobré, kdyby ten zdroj, co máš, nebyl EuroCase, hedy, nebo podobný bazmek, to by se s touhle grafikou z něj za rok mohlo zakouřit a rádo to veme ssebou celou sestavu.. Navíc musí mít i 6-pin konektor, resp. 2 molexy

Obrázek uživatele filduvka

Tak já ty monitory přepojím :)) Vypadá to zatím asi na tu 6770. No ten zdroj je taky trochu starší, takže když by byl nějaký problém tak ho prostě vymněním. I u 9800 GT jsem měl ten 6-pinový konektor, takže s tím nemám problém. A jak jsem řekl, BTLFLD 3 stejně nebudu hrát :))

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No, třeba se časem rozmyslíš :-)
Hlavně jdi do té Vapor-X verze a ne do obyčejné. Věř mi, je v tom rozdíl :wink:

Obrázek uživatele filduvka

a nestačila by třeba HD6750 Vapor-X ? Jako jestli je v tom rozdíl, myslím teď jenom tu Vapor-X verzi.

Obrázek uživatele filduvka

a ještě kámoš si chce koupit taky nějakou herní grafiku, ale ten má horší sestavu má AMD Athlon x2 5000+, zdroj 350W (ale jela mu prý na ní půjčená GeForce Gt 220), Ram 2 Gb a OS windows 7 home premium. Chtěl by prý něco, co sháním i já, jakože stejnej typ, třeba tu HD 6670. Myslíš že by mu na ní stačil kompl? Nebo nějakou horší grafiku, třeba GDDR3?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

On ať si veme Sapphire HD6670 1GB GDDR5 (512MB by stašila, ale zmizela z prodeje).. To mu utahne

Ano, HD6750 je zbytečně moc "zkriplena" a nevyplatí se. HD6770 je o dost lepší a ne o moc dražší (stejně jako vůči HD6670)..

Obrázek uživatele filduvka

Tak jo, díky moc při výběru. Monitory jsem už vymněnil :)) Ten starej si raději nechám, pro jistotu :) ;) . Nakonec jsem zvolil tu HD6770 Vapor-X. Jak jsi říkal, výkon je o dost lepší než ta 6750. Tak jsem zvědavej. :) Díky

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Mám nechat odemčeno pro vyjádření spokojenosti?

Obrázek uživatele filduvka

Bude to tak lepší, až mi karta dorazí, tak sem napíšu ;)

Obrázek uživatele filduvka

takže včera mi grafika přišla a dnes jsem ji mohl konečně otestovat. Opravdu dobrá rada. Moc díky, jsem spokojen ve všech stránkách. :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

V to jsem doufal :-)