Jak převést NTSC záznam na PAL

Zdravím,
mám následující problém, potřebuji přetransformovat záznam na VHSce ve formátu NTSC do formátu PAL v PCčku. Nám VHSku nahranou v NTSC, videorekordér mně ji přehraje , ale obraz není barevný, jen černobílý. Nahrál jsem ji z videa přes kompozit do PCčka, ale je to samozřejmě stále černobílé. Dá se tento NTSC záznam nějak přetranformovat do systému PAL ?

Obrázek uživatele Michal Čížek

takhle nahraný záznam v PC už nedá, musíš použít VHS přehrávač normy NTSC, jakmile uvidíš na TV barevný obraz, můžeš ho v barvě nahrávat do PC.
NTSC norma se používá v USA, takže na našich evropských přehrávačích to přehraješ jen černobíle, ikdyž obrazová norma PAL je NTSC velmi podobná. Každopádně potřebuješ z přehrávače VHS dostat kompozitní videosignál v barvě.

Obrázek uživatele JKADER

Aha, tak jsem se marně snažil, bohužel video které umělo přehrávat NTSC kazety mně před léty odešlo a to co jsem pořídil to neumí. Každopádně dík

Obrázek uživatele Michal Čížek

Jestli na VHS kazetách je něco dúležitého, či rodinného, tak jedině vyhandlovat od někoho přehrávač, nebo by se našla určo firma, která se zaobírá kopírováním VHS kazet na moderní video nosiče a PC formátů.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.