Grafická karta - lagování her

Dobrý den, mám jeden zásadní problém když hraju například World of Tanks tak mi hra poslední 3 dny začne každejch 30 min padat prostě úplně zamrzne, občas se mi jí povede vypnout a hned to spustit znovu, ale občas to spustím znovu a mám neuvěřitelné lagy a tak musím restartovat celé PC. Tak mě napadlo asi bude nikde chyba na ovladači g.karty tak se pokusím odinstalovat ovladače a znovu je nainstalovat, ale když je chci odinstalovat tak mi to napíše že to bylo sice odinstalováno ale nic se neděje a ještě v průběhu instalace mi to hodí error(Nelze přistupovat k mikrojádru Správce instalace Catalyst. Zkontrolujte, zda nejsou současně spuštěny jiné instance Správce instalace Catalyst. Už fakt nevím jak bych to odinstaloval... :/ je tam prostě problém v tom ovladači a prostě nevím jak to vyřešit. A ještě jedna věc asi týden při každém spuštění PC hned na začátku mi to hodí nějakou aplikaci Windows Script host a v ní je napsáno C:\Users\Dell dám ok a zmizne to ale netuším co by to mohlo bejt.

Komponenty a software v PC:
G.karta MSI AMD Radeon HD 7770
OS: Windows 8 64 bit
Procesor: Intel core 2 duo 3GHZ E6850
Ram: 8GB

Prosím kdyby nikdo věděl jak mi poradit tak prosím napište :) Předem děkuji za odpověď

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Zaprvně vlez do nouzového režimu (restart a spam F8) a zkus odinstalovat Catalyst tam.
Zadruhé stáhni MSI Afterburner a Kombustor, zapni to že "burn-in" DX11, klávesou T vyvolej teplotní graf a sleduj, a řikej kam se to dostane po tak hodince.. Tím potvrdíme nebo vyvrátíme problém grafiky. Zdá se totiž, že se grafika přehřívá, nejspíš proto, že je chladič po čase zanesený prachem...

Obrázek uživatele Tadeas33

no to sem si myslel taky tak sem to vyčistil, ono první problém nastal že se mi přehřívala grafika až na 80 stupnů to dokázalo vyskočit tak jsem se pokusil odinstalovat ovladače a znovu je nainstalovat no tak se mi to povedlo uklidnit to přehřívání a vše šlo vpoho ale ted ten ovladač tomu něco chybí... ok teda zkusim to jak říkáte msi afterburner mám no a g.karta se mi nepřehřívá jen to občas zamrzen ta hra ale to je tim nedoinstalovaným ovladačem

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No pokud problémy začly poté, co jsi se v kartě fyzicky vrtal... :D 80°C je teplota "tak akorát"..

Obrázek uživatele Tadeas33

nn to bylo až potom když mi hry začali padat teda zatim World of tanks mi vždy zamrzen tak 3x denně a poté mi poklesnou fps tak o 80 % a musim restartovat PC potřebuju ty ovladače g.karta je v pořádku jen ty ovladače mám Win 8 a jak ste mi řikal ten nouzový režim mohl bych poprosit o podrobnější postup. Předem děkuji za info :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Restartuješ počítač a mačkáš dokola F8 dokud se ti neobjeví obrazovka voleb spuštění. Pak vybereš nouzový režim s prací v s íti a pokračuješ, tam odebereš catalyst ovladač, restartuješ, nahodíš ovladač nový, restartuješ a zkusíš test..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.