Celkový bitrate

Zdravím,

chtěl jsem jen vědět, jak moc dobře rozpoznám celkový bitrate u videa. Dejmte tomu, že to 1. bude mít něco okolo 10Mb/s a to druhý 20MB/s. Všechny parametry jsou stejný jen ten bitrate je jiný. Je v tom nějaký velký rozdíl, když na to video koukám? (kromě toho, že to tomu videu přidá na velikosti samozřejmě)

Předem díky

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Bitrate je hodně dynamická věc - pokud se na obrazovce mění jen málo, je bitrate malý, pokud je tam ale přestřelka s Chuckem Norrisem, bitrate stoupá. Udávaná hodnota je pak průměr a záleží, jaký byl nastaven limit maxima - pokud malý, tak by pak v "akčních" secích muselo dojít ke kompresi obrazu a zhoršení kvality obrazu.
Jinak bitrate samozřejmě udává kvalitu videa, čim větší, tím líp. Poznáš to, protože při nízkém bitratu musí být stejný obraz vyjádřen podle "méně dat, menšího popisu", jak to říc lidsky. Tuším, že mluvíš o FullHD MKV, 10MB/s je takové minimum, 20MB/s je optimální. Rozdíl poznáš, pokud budeš mít oba ripy vedle sebe na 2 monitorech, tomu věř :-) Je to stejné jako 800MB a 1600MB, ale už je to hůře patrné..

Obrázek uživatele lancelot202

Díky moc za vysvětlení :???:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Stačí? :D To bylo tedy ryhlé..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.