"Zaseknutí" Externího HDD 2TB

Ahoj...
nedávno jsem si pořídil zcela nový externí harddisk značky Samsung, typ: M3 Station o kapacitě 2 TB. Na tento disk jsem si přesunul data ze 2 PC, celkem cca 500 GB....převážně filmy. Často se mi stává, že při spuštění filmu z tohoto externího disku se mi film, respektive přehrávač, zasekne a jediné, co na něj pak platí je Ctrl+Alt+Del => Procesy => Vypnout proces. Když si stejný film zkopíruji do PC, tak mi ho přehrávač přehraje bez problémů. Napadlo mě, že bych mohl mít vir na externím hdd, který se tam dostal při přesunu souborů ze 2 PC. Spustil jsem Avast Free (nejnovější verze i databáze), který mi prohledal asi jen pouhých 30 GB z celkových 500 GB. Důvodem byla chyba způsobená selháním HDD nebo USB....možná zástrčka na USB na základní desce. Nevím. Napadlo mě pak už jen, že je možná problém v délce cesty k adresáři.....disk je v systému NTFS, takže jestli se nemýlím, neměla by cesta k souboru být delší než 255 znaků. Jak to ale zjistit??? Zkusil jsem štěstí na Googlu....našel pár článků, stáhnul i nějaký soft, který se zasekne hned po spuštění, takže k ničemu....jinak jsem se dozvěděl, že se dá na to použít nějaký script....ale kde ho vzít, už tam psané nebylo....jen něco s "dir /s /b => soubory.txt", ale kam to mám napsat, jsem z toho taky nepochopil....do příkazu Spustit to byl marný pokus. Prosím o radu, jak mám zjistit délku cesty ke všem souborům na externím hdd? případně, jestli někoho napadlo v čem bych mohl mít problém, nechť zanechá vzkaz...

díky

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Stáhni HD Tune a hoď sem screen karty Health toho disku, pokud bude k dispozici..

Délky cest k soborům zjistíš snadno - spočítáš je :D Musel bys ale mít dlouhé názvy složek a hodně podsložek, aby byla cesta nějak extra dlouhá... Takže to si nemyslím..

Vypadá to na selhání HDD, nebo jeho kabeláže.. Zkus ho ještě v jiném kompu.. Škoda že je to externí disk, a ne interní v externím boxu (který by byl mnohem výhodnější), dalo by se pak hnedle lépe testovat..

Obrázek uživatele VENY_RICO

test nebyl dokončen....viz obrázek.... :(

Obrázek uživatele Michal Čížek

To opravdu vypadá na vadu elektroniky, zkus v jiném PC a jinak reklamovat. Je disk nějak plombován? Zkusil bych ho vyndat a připojit přímo do PC, tím sice akorát zjistíš vadu přímo HDD, nebo toho převodníčku na USB co je v krabce.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Mě zajímá záložka HEALTH


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.