Přenosová rychlost ExterníhoHDD

Ahoj když něco vkládám na externí HDD tak hned zezačátku to jede kolem 60MB/s a furt se to snižuje až se to zastaví na 10MB/s nevíte proč se mi tohle stává ?(dělají mi to všechny HDD i flešky co mám) Děkuji za radu.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, jedná se o zápis do mezipaměti na začátku a tím nastává ten efekt zpomalení. Všimni si, když začneš kopírovat, vyletí přenosová rychlost daleko za reálně možnou rychlost přenosu na disk, v tento moment to kopíruje do mezipaměti, následně se mezipamět zaplní a rychlost klesá. Mrkni na gůgl a ten ti řekne reálné přenosové rychlosti disků a flešek, porovnej to s rychlostí na začátku kopírování.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

:) aha tak děkuji za osvětlení, ta mezipamět je v HDD nebo v pc ? a jak jsi to myslel s tim gůglem :) to mám napsat název HDD a hledat přenosovou rychlost ? nebo stačí jít třeba na alzu a mrknout tam ? protože na obalu HDD je napsáno že přes USB2 to jede až 450 mb :D USB3 5Gb/s ty hodnoty se mi zdaj dost nereálný

Obrázek uživatele Michal Čížek

ne e název disku, ale všeobecně o rychlostech SATA II, ono totiž disk SATA III můžeš připojit do sběrnice SATA II, ale dosáhneš jem rychlosti přenosu co dovolí sběrnice SATA II, tudíž nikdy se nedostaneš na avizovanou rychlost disku SATA III pokud ho nepřipojíš do sběrnice SATA III, ale i tam se nedoměříš tak vysokých hodnot, všechno pracuje spolu, takže vždy se najde něco co má užší hrdlo propustnosti.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.