Pomoc s monitorem

Po spuštění PC se objevil uprostřed 19"LCD monitoru modře ohraničený obdélník.
překrývá všechna otevřená okna, pokud měním mód zobrazení, děje se změna pouze v tomto obdélníku (cca20x13cm ve středu mon.)Jsem celkem IT antitalent, po vyzkoušení všech možností změny zobrazení a nastavení to asi vzdám.
Může mi někdo pomoct?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

zdar, ten obdélník tam stále svítí?? obsahuje nějaký text, nebo přímo menu toho monitoru?? co je to za monitor (výrobce)? jak je monitor starej? dělá to od počátku, nebo teprve od nedávna??

Obrázek uživatele ipavelkova

Monitoru je půl roku, ASUS vw191s, obdélník je tenká linka, která se objevila dnes, okmžitě po zapnutí PC a už mě neopustila. Nehne se z místa, vypadá jako by byla zevnitř narýsována na obrazovku. Asi potřebuju tu slečnu s ovečkou, co mi aspoň vyčistí obrazovku zevnitř.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

takže je to jen rámeček, a začal se oběvovat až po delší době... zkuste monitor vyzkoušet na jinym počítači... možná to bude grafikou, pokud to tam bude stále, tak jedině reklamovat, slečna s ovečkou bude asi nanic, nechává šmouhy :)) , neprováděl jste s monitorem něco v poslední době?? nastavování, přemisťování, výměna kabelu? rámeček se objevil prostě "sám od sebe"?

Obrázek uživatele ipavelkova

No ono to vypadá, jako by se "zdrcl" filtr měnící nastavení zobrazení-standard, hry, sledování TV atd. Je pravda, že jsem včera omylem povolila na netu nějaký doplněk, stránka ne a ne se zobrazit, tak jsem ho vpustila. Asi potřebuju poradu, jak se zbavit nechtěného doplňku.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

mno, tak s tim vyčkejte na Aliho, ten bude vědět víc, já se v tom nevyznám až tak do hloubky, ale jestli jste měnila nastavení monitoru, tak zkusit reset na puvodní hodnoty... a jak řikám i vyzkoušet na jinym pc...

Obrázek uživatele ipavelkova

Díky i tak a dobrou noc. :???:

Obrázek uživatele TheALuminium

Trochu se v tom ztrácím, je tedy chyba v monitoru, nebo chyba nějakého SW? Pokud by ten obdélníček, nebo jakákoliv čára nějaké barvy zůstával a nehla se po celou dobu zapnutí monitoru, tak je to v celku jasné, ale pokud se mění tak to se snad dá nějak řešit. Možná by pomohla fotka :-)

Obrázek uživatele ipavelkova

Jsem opravdu nepoužitelný i nepoučitelný uživatel.
Ohraničené pole se objeví se zapnutím a vydrží furt na místě až do vypnutí.
Je to jasně svítící milimetrová modrá linka. Uvnitř pole se mění barva pozadí při přepínání modu zobrazení. Eventuální foto se pokusím dodat, nejdříve ale až večer.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

já to vidim jasně na monitor, co myslíš Ali?? já bych to reklamoval...

Obrázek uživatele ipavelkova

Díky všem, poté, co jsem PC nechala asi hodinu bez dozoru běžet a pak ho "vzbudila" z nezaslouženého spánku, byl fantom monitoru pryč!:))

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak to je ale záhada, rozhodně to tu necháme otevřené a vy se ozvěte, když se zase objeví!

Obrázek uživatele TheALuminium

No ten monitor je určitě tedy na reklamaci, když ukazoval chybné pixely. Záhadou opravdu je, že zmizeli, jedině, že by výrobce špatně udělal kontakty a ony se nějakým opatřením zase spojili správně, ale pokud by to bylo takto tak za chvíli by se chyba měla objevit znovu.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.