pevný disk

Mám v PC dva pevné disky.. 160..a..20..včera se mi stalo, že se mi vypl počítač a nejde vůbec zapnout, dokud ten menší neodpojím. Před tím to jelo v pohodě. Nejde mi o ten disk ale o jeho obsah...je po něm?

Obrázek uživatele Peca
[43375] pevný disk

Zkoušel jste ho v jiném PC?
To že nejde zapnout znamená, že při zapnutí PC vůbec nereaguje (nic se neroztočí...), nebo se PC rozjede, ale nemůže nabootovat?
Začalo to z ničeho nic, nebo po nějakém zásahu?

Obrázek uživatele zbych

Zkoušel jsem ho i v jiném PC,,,stejný výsledek...PC se vůbec nerozjede vypadá to jako kdyby zkratoval celý počítač. Když ho odpojím,musím chvilku počkat (stačí minuta) a jedu dál. Visel mi na kšandě a zdroji, chtěl jsem ho při spuštěném PC upevnit a asi jsem něco po...

Obrázek uživatele Peca
[43377] pevný disk

No může být u toho disku včudu elektronika. Lze sehnat jinou (z nějakého stejného disku) a zkusit přemontovat, ale ne vždy to funguje, navíc pokud nevíte jak na to, tak to radši nechte být.
Pokud jde o ty data, tak jsou firmy, které je dostanou i z poškozených disků, ale to záleží na tom jak je disk poškozen.

Obrázek uživatele zbych

Díky za odp...vím, že se to dá z toho disku vytáhnout,,ale vynaložené náklady by asi nestály za ten obsah...bude mně to stát chvíli času, ale to se nedá nic dělat

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[43379] pevný disk

operoval jsi s diskem za chodu? :roll: a to se ti PC během toho vypl nebo pak dál fungoval? dělal jsi ještě před vypnutím počítače něco na tom disku s daty? (tj jestli disk normálně fungoval po tom upevňování a šlo z něj číst a zapisovat)

pokud jsi na něj sahal za běhu, je poměrně velmi pravděpodobné, že poškození spíš utrpěly plotny, tedy fyzické poškození, které nikdo nespraví.. laicky řešeno jsi ho poškrábal a všechny soubory, jež zasahují na poškozená místa jsou ztraceny.. je už asi jen málo dat, která by se dala případně zachránit..

pokud ale odešla jen elektronika (což zjistí jedině servis), tak by šance byla větší..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.