Nejde zprovoznit zvuk v TV a PC zároveň.

Prosím o radu. Propojil jsem PC s TV HDMI kabelem. Zvuk i obraz jedou v TV perfektně. Ovšem přestal mi fungovat zvuk z PCrepro. Pokud odpojím HDMI kabel z PC a PC restartuji, tak zvuk v PCrepro zase naskočí. Jak to nastavit, aby mi šel zvuk jak v TV tak i v PCrepro zároveň, aniž bych musel odpojovat HDMI kabel? Mám integrovanou zvukovku a grafika je GeForce 8400GS 512MB. Někde jsem četl, že pokud nejede zvuk do TV přes HDMI, je potřeba propojit zvukovku a grafiku káblíkem. To sice propojené nemám, ale zvuk do TV mi jede. Co s tím prosím? Jo a ten kabel HDMI mám zapojený v PC do grafické karty, která má výstup HDMI.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Jaký máš operační systém? Pravděpodobně se ti v ovládacích panelech-zvuky a zvuková zařízení přepne výstupní zařízení ze zvukovky na tu zvukovku v grafiuce a restartem se to vrátí nazpět.. Dá se to vrátit i ručně..

Obrázek uživatele BolekKomarek

Operační systém mám XP. No a ikdyby to tak bylo, že se zvuk přepíná na grafickou kartu a šlo by to přehodit zpátky ručně, to mě moc neštimuluje. Rád bych to vyřešil tak, aby zvuky jely oba naráz. Bez restartu i bez ručního přehazování. Pokud se chci dívat na film, chci zvuk z TV, pokud hraji hru chci zvuk z PCrepro. Ruční přehazování mi moc nesedí. No a co to propojení káblíkem mezi integrovanou zvukovkou a grafikou? Mohlo by to pomoct? Akorát si na to sám netroufnu, abych něco neodvařil.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ten kablík nepomůže (ani nepůjde) - ten řeší zvuk do HDMI na kartě z interní zvukovky v případě, že karta sama o sobě takovou zvukovku nemá.. Upřímně mě překvapuje, že ta tvoje ji má...

Koukni se tedy do Ovládací panely - Zvuky a zvuková zařízení - Zvuk, jaké je primární zařízení přehrávání zvuku před a po připojení televize - zde to jde runě přepínat bez restartu, bohužel ve Win XP lze jen těžko provozovat dvě "shodná" zařízení najednou - problém se zavedením ovladačů.. Ve Win7 to jde krásně (mám 2 zvukové karty a programy (většina) mi dovolí vybrat si, kterou zvukovku chci, aby si vzaly za svou)

Obrázek uživatele BolekKomarek

No v nastavení ,,Zvuky a zvuková zařízení,, mám dvě možnosti: Realtek audio a High definition... a ano podle toho kterou z nich dám jako výchozí, tak jede zvuk buď do TV nebo do PCrepro. No ale pořád mi vadí, že to musím ručně přehazovat. No a nepomohla by třeba nějaká rozdvojka (jestli existuje) do té grafické karty, kam bych zapojil jak HDMI tak i Cinche? Takže by pak zvuk šel z grafické karty Pomocí HDMI do TV a pomocí Cinchů do PC. To je ale asi blbost, že? Rozdovojka HDMI a CINCH asi bude blbost.

Obrázek uživatele BolekKomarek

Ještě jsem našel na googlu toto. Zapojil bych v PC do grafické karty rozdvojku HDMI a pak bych prodloužil HDMI do TV kabelem který už tam mám a do druhé zdířky HDMI v rozbočovači bych zapojil toto ,, http://sema-for.cz/shop/product.php?id_product=440 ,, .Je to převodník z HDMI na audio-video-cinch. No a já bych použil akorát ty audio cinche do PCrepro. Šlo by to? Akorát nevím co znamená to označení M (HDMI M).

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ne, takhle bych to nedělal... HDMI je o kvalitním zvuku, ale i tak jde do televize dosat jednoduše rozdělený analog - televize by měla mít cinch vstupy.. Navíc já teda bych PC repro použil i k televizi (pokud jsou dobře umístěny), protože jsou o dost lepší (mají bassy)..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.