možnost propojení repra a zvukové karty optickým kabelem

Dobrý den přeji,
mám takový technický dotaz. Vlastním reproduktory Creative Gigaworks G500THX a zvukovou kartu X-Fi Titanium. Reproduktory jsou jen s analogovým (cinch) připojením a zvukovka má možnost pro připojení optického kabelu. A chci se zeptat jestli je nějaká možnost propojení těchto repro a zvukovky optickým kabelem ? Jestli nějakou redukcí nebo jestli vůbec je možnost ? A jestli je to výrazná změna propojení optikou než klasicky analogem ?

Děkuji moc za odpověď.

Obrázek uživatele Grinder

Ne Cinch, ale Jack 3.5 mm samozřejmě :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

optiku na analog nepřevedeš. Ne pasivně, potřebuješ aktivní prvek (zvukovou kartu v jakékoliv podobě), takže ideální je když už tu možnost nemáš, mít to rovnou analogem.. O dekódování digitálu se musej starat zvukovky (buď v PC a pak jdeš cinchem/jackem, nebo v repru, sakra drahym), jinak ta kvalita je horší, než rovnou analogem z kvalitní zvukovky po kvalitním měděném kabelu..

Obrázek uživatele Grinder

Dobře tedy, děkuji :-) a ještě mám jeden dotaz, chtěl bych si koupit nějaké dobré domácí kino do osmi tisíc kč. nejde mi o design atd ale hlavně o kvalitní ozvučení ale nevím které :-/

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Jo, to ti asi moc neporadím, protože nejsem audiofil.. Koukni spíš na AVmánii, ta se přímo zabývá audiovideem..

Obrázek uživatele Grinder

dobře děkuji


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.