Monitor Samsung?

Zdravíčko,

chci koupit monitor LCD, 24 palců od Samsungu... v těhle atributách mám jasno. Ale potřeboval bych nějaký typ na model...? Možná bych chtěl aby byl i výškově nastavitelný, měl schopné podání barev a úhly, a odezvu, ať se i ta hra dá na tom nějaká hrát. Ale tohle už nejsou požadavky, na kterých bych zrovna zarytě trval.

Nějaký rozumný kompromis kolem 5000,-... Nevíte někdo o něčem?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Samsung na mne nikdy dojem neudělal. Před 6 lety jsem měl možnost okusit jeden z nejdražších Syncmasterů. Prosvátíní, patlavá odezva, duchy, slabší kontrast, vrzací plasty. Před 2 lety jsem okusil opět 24" Syncmaster za asi 7K. Naprosto stejný dojem, snad kromě těch plastů. Nad Samsungem jsem v té chvíli zlomil hůl.
Mám ASUS VH226H. Spoustě lidem zde jsem doporučil i mnou ozkoušené modely VH228H, VS248H i VE228H a VE248H.. Jedná se o solidní monitory s dost ostrou odezvou, jsou designově decentní, cenově příjemné, mají inteligentní "cableslot".. Jediná snad jejich výhoda a nevýhoda zároveň je HDMI, které ty monitory nechápou zrovna chytře, myšleno že když vypadne signál, neuspí se, ale svítí furt.. Ale HDMI stejně málokdo používá a navíc ty novější VE a VS už to mají ošéfované lépe, než právě můj VH226H.. Zato jej používám na hry, filmy, grafiku, a nemohu si stěžovat. Lepší monitor jsem subjektivně nepotkal, a to mam docela ostříží oči v tomto ohledu a sebemenší problémy v odezvě poznám..

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Pokud Samsung, tak rozhodně mohu doporučit SyncMaster P2450, který vlastním. Trochu mi tam pokulhává podání bílé, ale pokud si člověk pohraje s kontrastem, zkrátka si monitor pěkně nastaví, je to velmi solidní zařízení. Má dobré hodnocení uživatelů i relativně dobré výsledky co se týče testů. Souhlasím s Tobem, že ne všechny Samsungy jsou zrovna super třída, ale musím uznat, že tenhle kousek v poměru cena výkon rozhodně špatný není a jsem rád, že jsem si jej koupil. Zakoupil jsem ho před rokem za necelých pět tisíc. Asi ho bude těžší sehnat, ale co jsem se bleskově díval, řada prodejců jej skladem ještě má.

SyncMaster P2450 (http://www.czc.cz/samsung-syncmaster-p2450h-lcd-monitor-24-/69320/produkt)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No vidiš to, já jsem se na ten tvůj chtěl blíže podívat, ale říkal jsem si, že už jsme ti nadělali starostí dost tak jsem se raději ani neptal.. Ta fotka je nějaká zrnitá v oblasti displeje a bílá skoro není vidět teda.. Jestli je tohle maximální bílá, tak je docela slabá (máš plný jas?)..

Obrázek uživatele Jiří Molnár

No, o první části bych pomlčel - ale tak nebyl si tady jistě naposledy. ;)

Ta fotka je velmi nekvalitní - ještě se trochu zkomprimovala při uploadu na web, co se tak dívám - je to spíše jen pro ukázku, jak vypadá obrazovka jako taková, ne jaké má schopnosti. Hodiny jsou jinak šedé a jas mám nastavený na 80% (100% jas mi vypaluje oči).


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.