Monitor - rozlišení

Zdravím, mám takový problém... Kamarádce začal nějak haprovat pc... První mi řekla, že jí přestal jít zvuk a potom se jí nějak rozhodilo rozlišení na monitoru.. Když to dala na to svoje, tuším 1440 * 900, nevím, mám myslím 21,5" monitor, tak jí běhá přes monitor Input device not supported... nevím přesně, ale asi víte co myslím :)) nebo output? :D... Každopádně ji funguje jen tak 3 z asi 12 možných rozlišení co jí to nabídne... Ve správci zařízení jsem se díval a je tam chybka...

Nepodařilo se načíst ovladač \Driver\WUDFRd pro zařízení WpdBusEnumRoot\UMB\2&37c186b&0&STORAGE#VOLUME#_??_USBSTOR#DISK&VEN_GENERIC&PROD_STORAGE_DEVICE-A&REV_9727#000000009727&0#.

Jinak zkoušel jsem obnovu systému, nepomohla, přeinstalovat ovladače grafiky, taky nic... Co ještě můžu zkusit? Nebo to může byt nějaký HW problém? Monitor? grafika?

Díky předem

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Dát tam jiný HDD a nový operační systém zkusmo.
Ten problémový ovladač by se měl týkat nějakého USB disku, monitoru ne.
Je možné, že grafická karta balí kufry.. Integrovaná, nebo nějaká karta? Ale když to balí i zvuk.. Možná vir a ovladače. Zkus čistý systém, budeme vědět víc.

Obrázek uživatele Tapta

Večer sem prolézal ještě různé fora a psali tam něco o USB discích no... Grafika je tam HD 3850 512mb myslím... Už má nějaké roky za sebou... Zvuk se po obnově systému spravil, takže předpokládám že by to možná nemusel byt HW, ne?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Jo, vypadá to na ovladače. Ale u tak starých systémů je fakt nejlepší vzít origo instalační CD a celý to udělat znova - data zálohuj někam, nebo použij jinčí disk, pokud můžeš..

Obrázek uživatele Tapta

Zkusím to projet antivirem... ESETEM online a nějakým antispyawrem... zkusím, uvidím... Jinak, jde přeinstalovat např. ovladače chipsetu jen že stáhnu ze stránek výrobce a jen to přeinstaluju bez nějaké odinstalace nebo prostě musím opravdu zrovna celý systém? Chtěl bych pokud možno se té přeinstalaci vyhnout...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Pokud si chceš být jist, tak promotané ovladačr na jisto vyléčíš pouze čistou instalací. Všechno ostatní je asi takové, jako když ti padne na zem chleba, a ty se ho snažíš očistit... "close enough"...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.