Monitor fujitsu L20T-1 ECO

Dobrý den, dostala jsem monitor, ovšem je širokoúhlý a já mám problém se zobrazením. Pokoušela jsem se nastavit jiné rozlišení, ale nabízí mi to jen 800x600 a 1024 x 768. Nespolupracuje grafika, že? PC mám ještě za cara klacka.... :-) Nedalo by se s tím něco... třeba... Díky za každou radu.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

potřebujeme vědět, jakou máš grafickou kartu, abychom ověřili, že je dané rozlišení schopna provozovat.. je také potřeba nainstalovat její nejnovější ovladače.. po pravdě širokoúhlé rozlišení je problém, protože za dob starých grafik nebylo, a tak ho neumí.. a větší 4:3 rozlišení ti to také nedovolí, protože to už by přesahovalo výšku monitoru (900px), takže je systém rovnou skryje..

pokud máš ale hodně starý počítač, tak se ani nevyplatí kupovat do něj novou grafickou kartu..

Obrázek uživatele Marwinova

Kartu mám SiS Mirage Graphics, s pamětí 64 mega, a pravděpodobně je integrovaná.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

potřebuji vědět kterou (Mirage, Mirage 2, Mirage 3), ale pro trojku byl limit 1280x1024 (co jsem našel), takže by se logicky dalo čekat maximum na této kartě (ano, je integrovaná a dost stará) pro tento monitor 1024x768, s widescreen rozlišením bych nepočítal..

chtělo by to novou grafiku, ale bude to asi hodně starý počítač se starou deskou s maximálně AGP4x.. do toho moc karet neseženeš.. ale i nějaká bazarovka za 200 (jednu hodně dobrou jsem udal za 300) by ti stačila..

Obrázek uživatele Marwinova

Píše mi to jen Mirage.
Kartu bych koupila, ovšem je to pro mě naprostá španělská vesnice.
Poradíš mi jakou, nebo budeš chtít ještě nějaké podrobnosti?
Jo a pokud ano, nemám žádný speciál program, kde se nějaké podrobnosti dozvím...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jasně, Everest 5 Home :) potřebuji hlavně "název základní desky", zbytek si dohledám..

také by se hodilo znát výkon zdroje, ale to zjistíš jedině ze štítku, který je na něm napsaný a je skovaný pod bočnicí bedny...

Obrázek uživatele Marwinova

Název základní desky Foxconn 761GXK8MB Series, výkon je 400W...
Přiznám se, že s elektrikou, výkony, příkony a takové podobné jsem na štíru. A navíc jsem sama doma, takže... pokud to nebude ono, podívám se ještě jednou.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no jasně, vga sis mirage 1 :))

ta deska má PCIe, což znamená možnost osadit naprosto jakoukoliv grafikou.. jenže asi nemá smysl cpát do toho výkon, jde ti jen o plné rozlišení..

procesor máš jaký?

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=69745 tohle bych tam dal.. malá levná úsporná grafika, s pasivním chlazením, takže 100% tichá.. má dost velký chladič, aby zůstala na optimálních teplotách.. nebudeš s ní mít žádný problém, ano zdroj nepozná, že tam něco přibylo..

Obrázek uživatele Marwinova

pokud je procesor CPU, tak mám tenhle : AMD Athlon 64, 1800 MHz (9 x 200) 3000+

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak k tomu by mělo smysl pořídit i HD4650 grafiku, ale otázkou je, zda hodláš na pc hrát i nějaké ty hry.. jinak ti pro plné rozlišení postačí ta výše zmíněná..

Obrázek uživatele Marwinova

no... vezmu-li to selským rozumem... nač kupovat kartu za litr, když je jen na rozlišení... to raději přitlačím a koupím si hrací.. :-D Samozřejmě nějaké hry hraju.. a je to bííída.

Děkuji za dobré rady, ale mám ještě jeden problémek...
Ke komunikaci s rodinou používám Skype. Všichni říkají, že když jsem tam já, jsou i Turci.. Abych dovysvětlila... Ozývají se nějaké šramoty, jako turecká muzika, ovšem já slyším dobře. Vyměnila jsem několikrát sluchátka, že by to dělal mikrofon, ale nepomohlo to. Je pravda, že jsem si pokaždé pořídila tu nejlevnější sadu...
Zvukovku, pokud jsem dobře hledala, mám tuhle : Realtek ALC655 @ SiS 7012 Audio Device

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak v tom případě si kup tuto:http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=63661
já jí mám taktéž, i když by už byla potřeba vyhnat.. nechceš ji? je rok stará, stála 2200 a po domácku poladěná :)) no asi ne

nemusí být problém jen u tebe.. každopádně založ si ohledně tohoto problému nové téma ve správné sekci, pak vymažu patřičné části obou příspěvků..

(tohle tam pak napíšu: nemusí problém samosebou být u tebe v mikrofonu či zvukovce, ale i ve zvukovce ostatních.. slyší to tak všichni, nebo jen jedna rodina/jeden počítač? zbal si svoje sluchátka (s mikrofonem?) a jdi k někomu jinému.. tam se připoj a volej zase těm, co jsi volala - zase turci? - abych nezapomněl, když už jsem to napsal :)) )

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[46525] ovladače

prosím vás, když nastavím rozlišení v poměru 16:9 (1280x720) tak se zobrazí jenom úzky pruh obrazu a nahoře a dole čerý pruh, avšak při rozlišení 4:3 je obraz vyplněn celý. Potřeboval bych ovladače na tento monitor, ale nemůžu ho najít a v OSD menu monitoru sem nenašel jak obraz rozáhnout. :-( nevíte co s tím ?
PS: u předchozího monitoru mohlo být rozlišen větší.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

To zivlik: prosím, založ si vlastní téma, tvůj problém je oslišný od zde řešeného..

Obrázek uživatele manni

Dobrý den,

můžete mi prosím poradit, monitor začal blikat, jede jen na 60Hz, vyšší frekvence není najednou k dispozici. Systém je windows XP pro. Jsou nějaké ovladače k monitoru? Systém monitor nezobrazuje jménem, ale jen jako monitor plug and play.

děkuji

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

VGA monitor nepotřebuje ovladače, pouze grafika je potřebuje... Ten monitor už na lepší frekvenci jel? třeba 75Hz?


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.