Monitor ADI-P755 (*VYŘEŠENO*)

Zdravim,
nedavno jsem si poridil novy monitor, konkretne Adi 17 palcu (ADI-P755)
a mam problem s rozlisenim, at navolim jakkekoliv rozliseni, vzdy se mi obsah plochy jakoby nevejde na monitor......horizontalne je to ok, ale vertikalne se mi obraz jaksi nevejde......v.size mam na minimum a porad to nestaci........nevidim ve windowsech vubec spodni listu, ve vetsine her mi chybi nahore a dole kus obrazu ..........a proste porad to ne a ne vychytat....zkousel sem power strip, nv tweak, ale nic z toho nepomaha. kdyz zmensim rozliseni napriklad ve warcraftu 3, tak je obraz jeste vice jakoby ''zazoomovany'' ze se nevejde na monitor uz vubec......defaultne mam 1024x768 , mensi rozliseni kdyz dam tak mi to zazoomuje jeste vic, bohuzel i to 1024x768 se mi jaksi nevejde, tak pokud vite co s tim, tak to sem pls pisnete. btw grafiku mam nvidii GF 7600 GS, ale tou to nebude, protoze predtim sem mel monitor 15 palcu x let stary a jelo vse ok.
Diky za odpovedi.

Obrázek uživatele Honza

Takže jste to zkoušel pomocí těch tlačítek na monitoru a nic se neděje? S CRT nemam zkušenosti protože mam tedka lcd, ale podle mě je to někde v nastavení na tom monitoru, zkuste taky si najit to tlačítko v menu monitoru takovej ten přeškrtlej magnet...to by mělo obraz trochu vyklepat,ale vidim to nekde na tom nastavení

Obrázek uživatele jckl

jj praveze primo na tom monitoru sem dal tu vertical uplne na minimum a porad to nestaci......ta podkova (degauss) nepomaha, jen to zaklepe s obrazem a nic.

Obrázek uživatele Honza

Jasně, ja už přesně nevím jaky jsou na crt tlačítka,ale zkuste to trošku experimentovat jaky tlačítko dělá co ....fakt to vidim na tohle

Obrázek uživatele jckl

ozkouseno uplne vse

Obrázek uživatele Honza

Ok, zkusim přijit na alternativní možnost, a co ovladače graficky karty ? nebo ovladače monitoru zkoušel jste stahnout nové ? čili aktualizovat?

Obrázek uživatele Jiří Molnár
[11063] re:

Degauss, nebo-li odmagnetizování v tomto případě určitě nepomůže. Tento problém s magnetizmem nemá nic společného.

Bohužel u ADI-P755 je s obrazem často problém, ať už se jedná o prohnutý obraz či posunutý či úplně o jiné zdeformování.
1024x768 je u tohoto monitoru optimální a obnovovací frekvence je 85Hz (může být i 100Hz).
Pokud tohle nějak nepomůže, můžeš se trochu pohrabat v těch ovladačích, jak již tu bylo řečeno. Instalovat si nějaké pro tento monitor nebo si to nechal na standartu Plug and Play?

Obrázek uživatele jckl

ovladace grafiky to nebudou, prolezl sem tam kazdou zalozku,....jinak monitor je jako plug and play no...

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Dobře, nastavení Plug and Play u tohoto monitoru -> vnucené frekvence 85 Hz pro 1024*768.

Jen je ještě otázka, zda váš počítač detekuje tento monitor jako P755. Viděl bych asi problém v tom, že nvidia si neví rady, jak monitor správně nastavit. Proto by stálo za to přiinstalovat si ovladače právě k tomuto typu. Našel jsem ti je na netu, ale protože jejich stažení je trochu obtížnější, tak jsem ti je hodil na edisk. Stáhni si je, pak přes správce zařízení spusť vlastnosti monitoru, dále ovladač -> aktualizovat ovladač -> Ano, pouze nyní -> Instalovat ze seznamu či daného umístění -> nevyhledávat, zvolím ovladač > z diskety -> zadej umístění souboru -> a průvodce již sám dokončí ... Možná by to mohlo pomoci ...

DRIVER
http://www.edisk.cz/stahni/08509/p755.rar_1.45KB.html

Obrázek uživatele jckl

dik za snahu a to vsechno, ale porad to nepomohlo :(

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Safra, tak zkusíme poslední instalaci. Aktualizujeme grafické ovladače, protože často se tím vyřeší několik věcí. Dávám sem link na topic, kde to pomohlo, je tam link na ty ovladače a když ani to nepomůže, tak pak se v tom pohrabeme trochu z jiného konce.

BTW: Jestli máte možnost, můžete zkusit monitor připojit k jinému pc, jestli to bude dělat také takovéhle problémy ...

http://www.poradna.pcporadenstvi.cz/viewtopic.php?t=744&highlight=force

Obrázek uživatele jckl

nepomohlo..........jinak druhe pc na kterym bych to vyzkousel nemam, ale kazdopadne mam stary monitor na kterym mi sice odesly barvy a ma zeleny zakal :D , ale kdyz ho pripojim, tak s rozlisenim a tak problemy vubec nemam a bezi normalne (nepocitam-li to ze ma ty barvy v haji).
bude to asi monitorem, ale v samotnem menu monitoru neni co bych zmenil uz.......ze by byl nejak spatne ''kalibrovany'' ? nemam tuseni co s tim muze byt , nikdy sem nic podobneho nevidel ani neresil

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Tak to zkusíme ještě jinak.
Teď nevím, jestli obraz je větší než daný monitor, nebo jestli je menší, ale nedosahuje patřičných rozměrů. Tím myslím, že obraz je jen posunutý. Nahoře se ztrácí a dole je kus černého pole.
Hrabal jsme se dneska v nvidia ovladačích a našel jsem tam celou řadu kalibrovacích odkazů.
Zkuste si je projet a nastavit si to podle nich.
Vlastnosti plochy -> Nastavení -> upřesnit -> Ge force záložka

Zde je spousta užitečných nástrojů.
Např. Nastavení překrytí videa (dá se jistě aplikovat i na ty hry) ...
Rozlišení obrazovky a obnovovací frekvence ( to je jasné)
Nvidia Direct access ( to nás bude zajímat, protože tam se nachází centrování obrazu, ale půjde to jen v tom případě, až bude obraz dole chybět a nahoře přesahovat).

Rozhodně bych zkusil se podívat i do nástrojů, které zde jsou, protože ty obsahují průvodce nastavením monitoru + zkusit druhého průvodce, který se nachází profily -> nástroje -> kalibrační obrazovka (zde bude potřeba OSD menu ke spuštění automatické kalibrace) ...

uff, jestli ani tohle nepomůže, tak už fakt zapojím google a když ani ten, doporučuji monitor odnést na test k jinému pc, protože jak říkáte, starý jde bez problému ...

BTW: jen taková malá vsuvka k tomuto problému. Zejména u ACER monitorů se můžeme setkávat taky s tímto problémem se zobrazením. Když se u této značky sníží rozlišení, obraz se také nevejdu na obrazovku a musí se centrovat pak náročně ručně. Proto možná bude lepší zkoušet to vyšší rozlišení ….

Obrázek uživatele jckl

profily -> nástroje -> kalibrační obrazovka

tohle jsem bohuzel nenasel nikde,

zalozka geforce mi vyhodi tento panel http://img252.imageshack.us/my.php?image=grafikahf4.jpg(viz. screen)
a ta jedina optimalizace (hned nahore na screenu) vubec nepomaha......veril bych ze to bude nekde v nastaveni, protoze souhlasi to ze zmenseni rozliseni zpusobi jeste vetsi zazoomovani, ale bohuzel nic z toho co sme zkouseli nepomohlo a to co jste zminil (profily -> nástroje -> kalibrační obrazovka) jsem nikde nenasel. kdyztak omluvte mou nevedomost, ale opravdu nikde sem to nenasel.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Není to vaše chyba. Váš panel Nvidia vypadá úplně jinak než můj, což je zvláštní, když máme stejnou verzi. Asi je rozdíl právě v našich monitorech a ve funkčnostech grafických karet ...
Jestliže vám nepomůže ani průvodce, kterého tam máte, tak já za sebe skutečně nevím. Doporučil bych monitor vyzkoušet na jiném pc a když tam to bude bez problémů, tak pak se znovu ozvat a zkusíme něco dalšího. Já sám za sebe tedy opravdu nevím. Kolegové se vám teď tady budou věnovat, já odjíždím na 14 dní na dovolenou. Snad na to přijdete. Pokud mě samozřejmě něco napadne, tak jistě napíšu ….

Obrázek uživatele jckl

Diky moc za Vas cas a rady :) pokusim se to nejak zkusit na jinem pc i kdyz to chvili potrva.

Obrázek uživatele jckl

takze monitor ozkousen na jinem PC a na nem se tento bug s rozlisenim nestal, zajimave.

Obrázek uživatele TheALuminium

Zkoušel jste u sebe přeinstalovat driver ke grafické kartě?

Obrázek uživatele jckl

ano, jak original z cd, tak nejnovejsi z netu, bez efektu.....muze to byt obnovovaci frekvenci nebo tak neco?

myslim to tak jestli se ten monitor porad nejak ''nerefreshuje'' a nezvetsuje diky tomu tu vertical size.

Obrázek uživatele TheALuminium

Frekvence by to neměla být, ale pro zkoušku můžete zkusit. Pokud nevíte kde se mění tak pro případ -> Start -> Ovládací panely -> Zobrazení -> záložka Nastavení a vpravo dole je Upřesnit -> a poté záložka Monitor, zkuste frekvenci snížit na 65 Hz, anebo případně zvětšit na 85 Hz. Ještě mě napadá jestli jste k tomu monitoru nedostal nějaké CD? Kde by byl případně kalibrační software.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[11077] ADI P755

Bohužel mi to dělá taky. Mám Ati Radeon 9250 a aktuální ovladače jak na kartu, tak na monitor, ale bohužel :-(

Obrázek uživatele TheALuminium

Zkoušel jste jiné ovladače na kartu, třeba www.omegadrivers.net ?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Zkoušel, ale bohužel výsledek stejnej jako s org. pro Radeona :-(

Obrázek uživatele TheALuminium

A Vy jste zkoušel monitor u někoho jiného?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Nezkoušel, ale na starý graf. kartě fungoval normálně. Na 100 % to bude ovladačema, ale za boha nemůžu najíc, který by fungovaly.

Obrázek uživatele TheALuminium

Tak v tom případě se mrkněte na www.guru3D.com tam je archiv jak starých WHQL podepsaných ovladačů přímo od nVidia i ATI, tak předělávané ovaladače a archív obsahuje opravdu mnoho verzí, tak zkuste toto, snad to pomůže.

Obrázek uživatele jckl

tak problem vyresen........monitor vyhozen a koupen uplne jiny a novy :)))

nepomohly zadny drivery, delalo to na ruznych PC s ruznyma grafikama......proste konec, v zajmu ADI doufam, ze to jen ja mel nejaky vadny monitor a nedela to kazdy :D

Obrázek uživatele TheALuminium

Hezké, zajímavé jak lidé poslední dobou řeší své problémy s PC, to už jste druhý co to radši vyhodil a koupil nový kousek :)) tak zamykám ...
LOCK