Monitor 22"

Zdravím
Nyní mám http://lg.katalogmonitoru.cz/monitor/lg-flatron-l1919s-sf#!prettyPhoto, ale už chci něco většího s větším rozlišením,lepšími pozorovacími uhly atd..
Investovat bych chtěl max. 4000,- ale za kvalitnější obraz bych si klidně ještě připlatil.
Monitor chci na surfování po internetu, sledování filmů, prohlížení fotek, ale i na hry.
Spíš bych se přikláněl k IPS ale nejsem si uplně jistý (trochu se bojím, že nebude uplně idealni na ty hry kvůli horší odezvě, jak to všude píšou)
Jediná podmínka je vlastně, že nesmí mít víc jak 60 cm na šířku.
Mám vyhlídnuté tyhle dva http://www.czc.cz/lg-flatron-ips2253vq-led-monitor-22/124784/produkt?q-c...
http://www.czc.cz/hp-pavilion-22xi-led-monitor-22/121701/produkt?q-c-2-f...
Co byste mi poradili ?
předem díky za rady

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Volil bych ten LG, nebo spíš něco od Samsungu, ale za 4 000 korun nečekej žádný zázrak, to jsou ty nejlevnější IPS panely. Já bych koukal na cenovku 5K, ale je fakt, že už jsem monitory dlouho neštudoval, neb mám notebook, a monitor už nepotřebuju.

Obrázek uživatele Martass

Klidně bych si připlatil, ale ty dražší už jsou většinou taky větší a já nemám na stole víc místa než těch 60 cm. Samsung jsem žádný IPS neviděl.

Obrázek uživatele Martass

Myslíte, že třeba takovýhle samsung by stál za uvahu ? http://www.czc.cz/samsung-syncmaster-s22c450b-led-monitor-22/124834/prod...
i když to je TN
Ten lg vypadá dobře, ale v recenzích jsme četl, že má strašně nestabilní podstavec.
Designem, konstrukcí atd. se mi opravdu líbí ten hp, akorád se bojím, jak na tom bude u her ?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Pokud je o TNka, osobně mám ASUS VH226H, a VE248H, a musím říct, že starší VH226H je prostě dokonalý. Žádný ghosting, ostrá odezva, skvělé barvy. Samsungy jsou na tom ale s obrazem také skvěle, i když jsem se v nich relativně zklamal...Úplně nejlepší je zajít do showroomu a podívat se na konkrétní monitory, nechaz si na nich zobrazit konkrétní obsah, a posoudit, který obraz ti líp sedne, protože každé oko má jinou chuť.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Jo, ten jsem už viděl, a je fakt docela dobrý.

Obrázek uživatele Martass

Byl jsem se podívat v datartu moc velký výběr tam neměli, nicmémě měli tam pár ips lg a moc se mi ten obraz nelíbil, zato tam měli jeden tn samsung a ten se mi líbil (až na pozorovací uhly).
Taky mi tata řikal, že jeden jeho kamarád si koupil nějaký aoc,bohužel už neví jaký,jenom si pamatuje, že byl 24 palců s tenkým rámečkem za 3500,- a že ukazuje pěkně.

Obrázek uživatele Martass

Po přečtení téhle recenze už se mi do toho samsungu moc nechce http://extrahardware.cnews.cz/recenze/samsung-s23c650d-ad-pls-polohovani....
Nejvíc se mi ais pořád líbí http://www.czc.cz/hp-pavilion-23xi-led-monitor-23/122675/produkt

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Říkám, je to hodně subjektivní. Osobně mám doma ASUSy, a kdybych kupoval nový, volil bych mezi Samsungem a ASUSem, ale určitě stylem "podívat se na ně v showroomu"... Než nějaké recenze.

Obrázek uživatele Martass

V okolí obchody s moc velkým výběrem nemáme takže se na ně nemám moc kde podívat.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Tak zajet někam do většího města? :)

Obrázek uživatele Martass

Na to není čas :( ještě se zítra zkusím podívat do jedné menší místí prodejny, kde prý mají v akci ten aoc a kupoval ho tam ten známý. Určitě se na něj chci podívat a třeba tam toho budou mít víc...

Obrázek uživatele Martass

A jakej máte názor na ten hp ?
Designem se mi opravdu líbí, má jak DVI tak HDMI, dobrou konstrukci a recenze jsou taky celkem kladné, jen se trochu bojím té větší odezvy.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Tenhle jsem nikdy neviděl, obecně jsem viděl jen levné starší HP monitory, takže nemohu posloužit. Praxe je taková, že se fakt musíš podívat. Po pravdě 99% lidí je spokojeno s tím, co má, dokud nevidí lepší, a každému zase vyhovuje něco jiného, takže to co sedí mě nemusí sedět tobě, to není jako s grafikou, která je jedna prostě lepší než jiná, a důkazem je větší číslo.
Mám ASUS VH226H a VE247H a VS248H. Jsou to všechno starší kousky, ale předpokládám, že novější generace stejné řady bude přinejmenším stejně dobrá..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.