Max delka VGA kabelu

Zdravim.
Vymyslel jsem si takovou hovadinu. Primo pod bytem mam svou sklepni koji. Je zděna, pancerove dvere, vnitrni kamera s prenosem do bytu, houkacka z lokomotivy..., proste zabezpecena.
Protoze kazdy den delam na jednom az dvou PC kompresi filmu a nechavam to pres noc, dost to v okolnim nocnim klidu huci. Proto je chci premistit do sklepa. PC k nicemu jinemu nepouzivam.
Ale jak je ovladat, kontrolovat postup jejich cinnosti? Jak dlouhy kabel muzu pouzit pro propojeni PC - monitor, PC - mys, PC - klavesnice? Vzdalenost od židle k tem PC je cca 30 metru. Je to vubec realizovatelne na takovou vzdalenost?
Diky.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, obávám se že to reálné neni, ale pokud by jsi Sklepní PC propojil do LAN sítě s jinym PC doma, existují prográmky, nebo přímo to mají windows přístup ke vzdálené ploše.

Obrázek uživatele danton

JJ, vim, doma pouzivam Real VNC Enterprise Edition 4.1.6. Ale to nefunguje, pokud PC neni jeste ve Win. To znamena, ze kdyz bude nejaky zadrhel pri, nebo behem startu, tak se o nem nedovim, pokud neslezu dolu do temneho sklepa. A v tom pripade abych mel jeste dole i monitor, at vim co se deje.
Kvalita obrazu na tu dalku nemusi byt 100%. V podstate by stacil i cernobily, postup komprese a spol se zobrazuje stejne v popisu v procentech, tak staci, abych to precetl. Proste jen kontrolni kouknuti.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Pak jedině použít repeatry pro mouse a klávesnici jako toto http://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=p%C5%99enos%20kl%C3%A1vesnice%20na...
a pro VGA http://www.srovnanicen.cz/q/vga%20extender/?z=120
pak stačí natáhnout 3 UTp kabely a propojit.
Na 30m nebude mouse a klávesnice určitě chodit.
Tady ještě pro HDMI jestli máš http://www.alza.cz/premiumcord-hdmi-repeater-az-50m-d275722.htm
DVI - http://www.alza.cz/premiumcord-dvi-repeater-do-50m-d275738.htm
Nad USB repeaterama vůbec nepřemýšlet, ty max. 10m a to ještě stěží.

Obrázek uživatele danton

Diky.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Je nutné říct, že tyhle věci běhají na určitých standardech a ty nelze na takovou vzdálenost udržet, ztrátovost proudu je velká. Asi to znáš, je to jak s anténním signálem - jeden zesilovač dobrý, druhejzesilovač koukatelný, třetí zesilovač ještě barevný.. Dál už neni obraz.. A tady je to stejné, jelikož všechny tyhle zařízení pracují také analogově..

Ale existují digitální bezdrátové technologie, které fungují a repeatovat se dají do nekonečna, ale jsou drahé..

Já nevim co tu řešíme, dát pár stovek do tichého chlazení (možno i pasivního = 100% tiché) a problém vyřešen?


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.