Konfigurece systému 5.1 Logitech x-530

Zdravim,
tak uz jsem tu zase... :-) .Koupil jsem si reproduktory 5.1 Logitech x-530 a nejak mi nechteji fungovat zadni dva reproduktory.Teda oni fungujou,jenze hrajou tak nejak divne,chrapti a sou extremne potichy.Reprakama to neni,kdyz napriklad pripojim stredovej jak na zadni,zacne blbnout ten stredovej.A naopak kdyz pripojim ty zadni jako predni,hrajou normalne...co s tim??

Obrázek uživatele Jiří Moos

Máte správně nainstalované správné ovladače k reproduktorům? Podporuje je Vaše zvuková karta?

Obrázek uživatele Kubula

Jako ty ovladace?Dostal jsem je ke kompu tak doufam ze jo,uz jsem je tam mel puvodne...No a spravne nainstalovany asi budou,jinak by nefungoval zadny repro,ne.Jo a zvukovku mam integrovanou na zakladni desce...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

takže teda 5.1, tudíž máš 3 Jackový vstupy, přední L/R, zadní L/R a Sub/Cen.. zkus teda dát do výstupu na zadní zapojit vstup předních a uvidíš, budou li stále blbnout zadní, je problém v repru, budou li blbnout ty přední, které jsou zapojeny jako zadní, problém bude někde v desce či zvukovce.. nemusí to ale být SW problém, ale i HW, když v tom chraptí..

Obrázek uživatele Kubula

Ani ho**o,vsechny reproduktory nyni hraji uplne normalne,jen je to obracene...zadni jsou predni a predni jsou zadni...a kdyz to takhle necham ale dam ty predni co sou zapojeny v zadnich jako predni,a u tech zadnich totez,hraje vse uplne normalne ale sou prehozeny ty jacky...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tim by se to dalo provizorně vyřešit, ovšem přední a zadní budou mít nejspíš jiný výkon, takže bych to moc neriskoval je zaměňovat.. každopádně tímto se problém ještě zamotává.. neni špatná ani zvukovka, ani repro.. problém může být někde uplně jinde.. když je dáš teď zpět, stále chraptí? když je zkusíš na jiném kompu, stále chraptí?

btw: trochu mě zarazil ten tvuj "vztek" , až jsem se zděsil, co sem provedl :D

Obrázek uživatele Kubula

Jo,když je ted dám zpět tak je to stejné jako předtím...když dám ale ten test ve "Správce zvuku" tak se zdá,že to hraje jak má (ale nevím jak mají hrát :shock: )Jo no a oni tak docela nechraptí,je ten zvuk takovej divnej,nejdou slyšet hlasy,a bysy jsou tyký divný...prostě ten zvuk je takovej zmutovanej.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ono je těžký, dkyž se dostatečně slovně nevyjádříš, si to takle na dálku představit, jak to vlastně zapojuješ..
když máš tedy zadní jack(modrej) v zelený díře a zelenej v modrý díře, přední repra máš kablíkama zapojený do výstupu pro zadní na subu a zadní do výstupů pro přední (ty červený a černý kolíky) tak to vše hraje OK, ale jinak ne..
když necháš kablíky otočený a přehodíš jacky jak maj bejt, hraje to dobře?

Obrázek uživatele Kubula

modrej tam vubec neni,je tam: zeleny=predni;cerny=zadni;oranzovy=stredovy/sub.Takze,kdyz dam vse jak ma byt tak to hraje blbe.Kdyz dam zelenej(predni) do cerny zdirky(vstup pro zadni) a cernej(zadni) do zeleny zdirky(vstup pro predni),tak to hraje jenze obracene.Predni jsou zadni a naopak.To je snad jasny,ne?No a kdyz to tan zapojuju,Vista se me zapta co jsem zapojil(napr.zadni,predni,sub,sterovy,atd)no a kdyz u tech zadnich co sou zapojeny v zeleny zdirce zvolim misto "predni reproduktory" "zadni reproduktory",tak hrajou normalne jako zadni a dobre.A kdyz to samy udelam u tech prednich co sou zapojeny v cerny zdirce(pro zadni repro) a zvolim misto "zadni" "predni",hraje vse jak by melo.Predni hrajou jako predni a zadni taky,jen jsou prehozeny ty JACKY.Tot vse,nevim jak bych to lip vysvetlil.Kdyz to dam vse nazpatek,tak jak by to melo byt,zase nehrajou dobre.Asi takhle,dela to potize,pouze pokud jsou ty reproduktory zapojeny jako zadni...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jasný, máš osmikanál, já šesti, to jsou ty odlišný barvy.. ale i tak bys tam měl mít zelenej, modrej, růžovej, bílej černej a oranžovej!.. co máš člověče za desku??
no, ale od subu vede ke každýmu repru kabel dvojlinka, to jsem myslel, že si přehodil..
no, každopádně, pokd by se to dalo vyřešit tim virtuálnim prohozenim a vše hraje jak má, tak myslím, že byjsme to mohli považovat za uzavřené ;)

Obrázek uživatele Kubula

Jo ty barvy tam vsechny mam,a tady jsem to prehazoval.No dalo by se to timto zpusobem vyresit,ale proste mi to neda,ja se z toho nevyspim,a navic,jak si rikyl aby mi z toho ty repro po case neodesly,stejne to musi nejak jit...Proste jako by to delalten soft pro zvukovku...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

repro by mohlo odejít, kdyby si je prhodil kabelem ze subu do nich, takto se nice neděje, ale fakt nevim..

Obrázek uživatele Kubula

No tak to je v pr**li...no asi to tak necham.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.