Klávesnice - zasekávájící se tlačítka (*VYŘEŠENO*)

Zdravím všechny rádce. Mám problém pravděpodobně banálního rázu. Při psaní textu, když podržím déle jakékoli písmeno a pak ho pustím, tak stále píše a až po chvilce přestane. Dělá to i např při hraní her. Např u leteckého simulátoru při dlouhé zatáčce kdy držím směrovou šipku se letadlo sekne a letí pořád do strany. Při ťuknutí na klávesu je vše v pořádku, ale jakmile jí podržím dýl a pustím, tak se prostě sekne a povolí až při opětovném zmáčknutí té samé nebo jiné klávesnice. Kdysi jsem měl úplně stejný problém a pomohla aktualizace java nebo adobe flash. Už si přesně nepamatuju. Nicméně nedávno proběhla automatická aktualizace těchto doplňků a od té doby to takhle zlobí. Snažil jsem se najít aktualizace nové přímo na stránkách adobe a java a stále nic. Děkuju za každou radu.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, toto jsem vždy viděl, když se do klávesnice nalilo něco sladkého a časem se z toho udělalo pěkné blátíčko. Myslím, že to je jen mechanický problém tlačítka, nebo to dělají všechna písmena?

Obrázek uživatele Milhaus

To je právě ten problém. Mechanického rázu to není. Jelikož nad PC nesvačím :-) A ikdyby to byl mechanickej problém, tak tu klávesnici vezmu a vyhodim z okna :-) Už jsem se s tímhle problémem jednou potkal a vyřešilo se to aktualizací JAVA a Flash. Nevím jak na to mají zrovna tyhle dvě věci vliv ale tehdy to pomohlo.

Obrázek uživatele Michal Čížek

tak to by mě zajímalo, jestli to dělá i na jiných klávesnicích, zkus to.

Obrázek uživatele Milhaus

Tak dnes jsem zakoupil novou klávesnici jelikož jsem si myslel, že to bude tím, že ta předchozí klávesnice měla ještě ten kulatej port. Takže jsem připojil novou. Pustil jsem FIFU a chvilku to běželo normálně. S přibývajícím časem se ale projevil stejnej problém. Běžím s hráčem, pustím směrové tlačítko a on ještě chvíli běží a skončí za autovou čárou. To samý u leteckýho simulátoru. Nakloním letadlo do strany a když tlačítko pustím tak je to stejný problém. Letím furt na jednu stranu a teprv po dvou až třech vteřinách to přestane. Je tam nějaká prodleva v momentě kdy tlačítko nechám být. Netýká se to jen směrových tlačítek jelikož u her kde mám pohyb pomocí tlačítek a,s,d,w to dělá také. Co mě zaráží je to, že po spuštění hry to chvilku je v pořádku a třeba u toho fotbalu se už ve druhej poločas nechytám. Navíc když tlačítko nedržím dlouho, tak je to v pohodě, ale třeba když mažu text pomocí delete a držím ho dýl, tak se kvůli prodlevě vymaže víc textu. Je to na palici a už mě to otravuje. Někde bude zrada v nějakých ovladačích nebo v tý JAVA nebo flashi. Tenkrát to pomohlo, ale když jsem instaloval aktualizace tak to dělá pořád.

Obrázek uživatele Milhaus

Tak jsem ještě našel pravděpodobně stejný problém a přikládám odkaz. Nevím jestli to k něčemu pomůže.

http://pcmark.info/viewtopic.php?t=2147

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Projeď to na viry, spyware... Nabootuj Nouzový režim a zkus to při psaní ve wordu v něm.. Pokud to souvisí s délkou stisku, projeví se to i zde. Nebo to dělá vir, a nebo se díky přehřátí procesoru a základní desky celý notebook jaksi taksi zalaguje - to se mi pak občas také stává na starém notebooku, že stisknu delete, chvilku se nic neděje, najednou se to rozběhne, pustím a ono to furt jede jede jede stop... Nebo nic takového, a mimo zátěž, tedy třeba ve wordu nepozoruješ? Nebo v tom nouzáku?

Obrázek uživatele Milhaus

Mám klasické PC (skříň). Níže je alespoň nějaké info z Everestu:

Počítač:
Operační systém Windows 7 Home Premium Home Edition
DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
Základní deska:
CPU typ 2x , 3415 MHz
Pracovní paměť 2048 MB
Grafická karta ATI Radeon HD 5700 Series

Test na viry jsem provedl. Avastem po restartu PC. Nějakou mršku to našlo, tak jsem to smazal a stále nic.

Nouzový režím spustím jak? Při nabíhaní PC stisknu tabulátor? Teploty PC zjistím jak? S přehříváním by neměl být problém. Je fakt, že PC mám už nejmíň tři roky, možná i dýl, ale vím, že jsem investoval do lepšího chladiče procesoru. Název už nevím. Musel bych se podívat do účtenky a taky jsem kupoval lepší větráky a bednu s více úchyty pro větráky. S tím asi problém nebude. Nicméně teplotu raději ověřím když mi řekneš jak na to? Díky.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ten popis nám moc neřekl, ale co už...
Do nouzáku vlezeš tak, že zapni počítač, a mačkej F8, prostě furt, pokud máš ZD ASUS, tak ti vyskočí BOOT MENU, tak odklikneš HDD a rychle mačkej F8 dál (maj stejnou klávesovku na to), vyjede ti černá orbazovka s volbou spuštění Windows.. Tam to najdeš. To by mělo odstřihnout viry atd... Dělá ti to i ve Wordu atd., nebo jen ve hrách?
Lepší chlazení je fajn, ale když ho ucpeš tříletou vrstvou prachu, nečekej zázrak.. Rozebrat, vyčistit - venku vyfoukat kompresorem (a pak nechat chvíli schnout, kompresory často prskají droboulinké kapičky vody).. Teploty by Everest (resp jeho inovace -AIDA64) měl ukazovat v sekci Senzory..

Obrázek uživatele Milhaus

Tak abych to napravil:

CPU AMD Phenom II X4 Quad-Core Black Edition 965 3,4 GHz 8 MB cache 125W socket

ZD Gigabyte MB Sc AM3 880GM-UD2H, AMD 880G, VGA, DDR3, mATX

hardisk WD RE3 Raid Edition WD5002ABYS 500GB SATA/300 16MB cache

zdroj Seasoniv 650W SS650HT 80+, ATX, 12 cm fan, PFC

GK ATI Radeon Sapphire HD5770 Vapor-x, 1GB DDR5 (4800 MHz)

chlazení Arctic Freezer 7 Rev.2 a 2x Cooler Scythe Kama Flow 2

Tak nouzák jsem spustil ve Wordu jsem to zkoušel a vše šlo korektně. Potíř¨ž je v tom, že i v běžném režimu mi Word jde. Komplikace nastane jakmile pustím nějakou z her. Pak to začne dělat a jakmile hru ukončím a vlezu třeba do Wordu, tak to tam dělá taky. Včera to třeba zase takhle blblo. PC jsem nevypínal. Stahoval jsem nějaký filmy a v noci když jsem zkusil hrát FIFU, tak jsem odehrál 5 zápasů bez jakýchkoli náznaků a potíží s klávesnicí. Tak už vážně nevim.

Někde tu bude asi ještě nějakej vir. Má někdo nějaké doporučení jak otestovat PC krom Avastu?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

To přehřívání zatím není vyloučeno... Tyjo, tohle je celé divné.. Máš možnost sehnat nějaký další (starý klidně) pevný disk, a hodit ho tam na systém místo tohodle (abys ho nemusel mazat) a zkusit nový systém? Vyloučíme viry, chyby v ovladačích, atd..

Obrázek uživatele Milhaus

Tak pustil jsem FIFU a kouknul na ty teploty během zápasu. Teplota desky 43 °C, a jádro 60 - 63 °C. To by mělo být OK. Teplotu disku a GK jsem v AIDA64 nenašel. Je to asi shareware a je to okleštěný. Jinej pevnej disk nemám. Zkusim někde něco splašit. Ještě mě napadla jedna věc, tak to zkusim a uvidim.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Na grafiku použij třeba MSI Afterburner.

Obrázek uživatele Milhaus

Tak jsem to možná rozlousk. Kdysi jsem tu řešil problém jiného rázu. Už to vypadalo, že to nevyřešíme, ale místní legenda tatík mi poradil ať zkusim ještě jednu věc. Stáhnout Malwarebyte a udělat test. Tehdy to pomohlo. Takže jsem udělal totéž. A ejhle. Co nenašel Avast tak našel Malwarebyte. Zapnu FIFU a vše běží jak má. Uvidím ještě zítra jestli to není náhoda. Prosím nechat téma ještě den otevřené. Snad bude vše OK. Díky.

Obrázek uživatele Milhaus

Tak problém vyřešen. Vše je OK. Téma můžeme uzavřít. Díky.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Takže nakonec přecijen srandistický vireček... Tak díky za zpětné info, snad to dále někomu pomůže..