jak prodloužit výdrž baterie u ntb, pokud je napájen ze sítě

Dobrý den, potřeboval bych poradit. Mám ntb hp4510s s OS windows7. Ntb na baterii využívám jen zřídka, spíše ho využívám jako stolní PC, na něm mám taky připojen externí monitor. Když je notebook připojen ze sítě, tak baterie se nevyužívá, ale začne se mi dobíjet při cca 93% baterie. Lze tuto hranici kdy se mi začne dobíjet baterie posunout dolů? Baterii bych chtěl využít jen jako záložní zdroj aby se nemusela furt dobíjet, tak bych jí chtěl nabíjet od 50% vybití. Existuje na to nějaký program nebo nastavení? Nikde jsem to nenašel, nějaké programy viz. http://technet.idnes.cz/spravne-nastavene-pc-usetr i-za-elektrinu-a-prodlouzi-beh-notebooku-1po-/soft ware.aspx?c=A110624_143453_software_mbo jsem zkoušel ale nikde jsem tam tuto volbu nenašel. Díky za rady.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Já bych v tom neviděl moc výhodu. Ideální je stále plně nabitá baterie, aby při výpadku proudu jednak byl dojezd co nejdelší a jednak nabitá baterie si zachovává kapacitu lépe, než vybitá. Je pravda že krátké nabíjecí úseky nejsou kdovíjak výhodné, ale v tomhle stavu nečekám, že by se každý den 4x dobíjelo z 93% do 100%..
Implicitní nastavení systému Win7 je nabíjení od 99%, mě to tak vyhovuje.. U tvého modelu bude očividně nějaká aplikace od HP, která má na svědomí snížení hranice na 93% a může umožnit i větší..

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, snížení limitu pro začátek nabíjení asi neuděláš. Nastavení prahů nabíjení umí např. ThinkPad, tato funkce se nedá přenést do jakéhokoliv NTB, musí proto být podpora jak SW tak nastavení BIOSu. Určitě baterii nevytahuj, životnost připojené baterie je delší, než by se ti válela v šuplíku a nechej prostě baterii nabíjet a sledovat nabíjecím obvodem.

Obrázek uživatele drpepa

no právě žádná aplikace od HP není. Potřeboval bych tuto hranici snížit na cca min. 70% nic víc nepotřebuji.

Obrázek uživatele Michal Čížek

nemusí to být aplikace, může to být prostě jen limit nabíjecího obvodu


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.