FN klávesa

Dobrý den.
Potřeboval bych pomoct. Mám ntb HP. Nějakým záhadným způsobem se mi stalo, že mám klávesu fn neustále zapnutou, aniž bych ji použil. Což znamená, že když zmáčknu f3, tak se mi upraví jas monitoru a nepustí se vyhledávání, a abych použil normální f3 musím u toho držet klávesu fn.
Nevíte někdo, co s tím ? :) ... Díky :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[75549] FN klávesa

Čili, pokud Fn stiskneš, je nestisknuta, a pokud ji nestiskneš, je stisknuta? :)) Pochopil bych, kdyby byla stisknuta stále, pak by tam byl nějaký zkrat nebo vodivá nečistota, ale takhle, snad jedině, že by byl špatně připájen kontakt, nebo vadná logika. Všechny ostatní klávesy fungují normálně? Alty, Shifty, atd?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[75550] FN klávesa

Jo, pochopil jsi to správně, pokud nestisknu je stisknuta a opačně :D ... Všechny ostatní klávesy fungují tak, jak mají :D

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[75551] FN klávesa

A od kdy že to začlo? Něpamatuješ si nějaký software, problém, náraz atd? Zkus to v nouzáku, ale tam asi klávesové zkratky nepojedou vůbec.. Chtělo by to reinstall pro uplné vyloučení virů, nicméně to je až krajní řešení, zkus projet to na viry třeba Eset online scannerem, ale ideálně i něčím lepším/větším..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[75552] FN klávesa

Bylo to tak nastaveny od prvního zapnutí :) ... Hned jak jsem ho spustil, tak to fungovalo takhle... Viry tam nejsou, projel jsem to včera normálně antivirem...

Obrázek uživatele bobozka
[75553] FN klávesa

Trvalé zapnutí FN = Fn + NumLock
Vypnutí to samé.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[75554] FN klávesa

Chceš říct, že je to provázáno i s NumLockem? V tom případě to bude buď prolém té kontrolní utility, kterou zkus přeinstalovat, nebo v samotném hardwaru klávesnice, který ověří a opraví jedině servis/reklamace...

Obrázek uživatele bobozka
[75555] FN klávesa

A jaký by měl být problém a co má přeinstalovat? Tohle je běžné zapínání a vypínání trvalého FN u notebooku.Když třeba potřebuji psát číslice na notebooku bez numeriky.S vírama to nemá nic společného.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[75556] FN klávesa

Aha, aha, bobozka píše.. Nepostřehl jsem, že píše někdo jiný... Upřímně jsem ještě zamykatelný Fn neviděl... Jelikož můj nout má na NumLOcku PrtScr přes Fn, tak kombinace Fn+NumLock nedělá nic než PrtScr... Možná proto jsem si toho nikdy nevšiml.... Tak snad to uživateli Cíba pomůže :-)

Obrázek uživatele sasha.cz
[75557] FN klávesa

Presne tak FN + Num lock

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[75558] FN klávesa

Tak jsem zkusil Fn + Num a stalo se něco, co nečekal nikdo :D ... Když to použiju, tak se klávesa Fn vypne, ale jen jednorázově.... Takže to udělám, použiju jednou např f1 a podruhý už se mi to nepovede a klávesa Fn je jakoby dál zaplá :D

Obrázek uživatele bobozka
[75559] FN klávesa

Potom ještě zkus Shift+ScrLk a podívej se,jaké kontrolky ti svítí.Pokud ani to nepomůže,tak je pravděpodobně problém v klavesnici.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[75560] FN klávesa

Problém bude pravděpodobně v klávesnici :)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.