Externí HDD sek při zapínání

zdravím už několik týdnů dumám nad tím proč když má externí hdd připojený přes USB a zapnu počítač tak strašně dlouho trvá než se načte než vůbec začne startování systému, má dojem že vždycky dochází ke kontrole disku a jelikož je to přes USB a je to 1,5 TB že to prostě dlouho trvá spíš je problém jak to vypnou v nastavení disku jsem to nenašel a v biosu taky ne vždycky když chci zapnout počítaž tak musim odpojit disk a pak zapnout a když si to neuvědomim tak prostě čekám
HDD Western Digital My Book Esential.

Předem díky za odpověď

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jak dlouhé je to čekání v minutách? 1500GB by odpovídaly spíš desítky minut :))

upřímně tento problém nemám, disk vypínám když ho nepotřebuji, přecijen USB není nejlepší pro permanentní přístup... ale ani jsem tenhle problém nezaznamenal.. zkus ten disk sválně a jiném počítači.. dělaj ti to i jiná USB zařízení, jiné USB disky?

Obrázek uživatele smycma

já jinej usb disk nemám a když tam nechám třeba flashku tak to asi ani nepoznám a je fakt že to jsou možná i desítky minut v jinim počítači jsem nezkoušel ale kamarád má stejnej akorát "jen " 1000GB a prej mu to nedělá tak nevim asi je problém u mě v PC ale nevim jakej, nezměnilo se to ani když jsem přeinstaloval počítač(z jinýho důvodu ne kvuli tomuhle :-))

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

dones svuj disk ke kámošovi, kámošovo k tobě... co to bude dělat, podle toho poznáme, v čem je problém :))

Obrázek uživatele Jiří Moos

Počítač se snaží nejspíš najít nějaké bootovací sektory na disku.. Mě to dělá taky s MyBookem, musíš prostě ten disk před zapnutím PC buď vypnout nebo odpojit (já ho odpojuju)..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.