Externí hd chce znovu zformátovat

Dobrý den,
mám disk 1.5 TB Imation Apollo, když jsem disk koupil tak jsem ho rozdělil na 2 poloviny a naformátoval na NTFS. Po 3. měsících používání mi začal disk blbnout a když ho připojím tak pc píše, že disk je třeba naformátovat. To ale nemůžu, jelikož na něm mám spoustu dat. Zajímavé je, že když ho několikrát připojím a odpojím tak někdy se normálně načte. A někdy jede jen chvilku a pak zase přestane fungovat. Jinak v disk manageru ho vídím, ale jen jako nenaformátovaný RAW. Na jiném počítači ho taky načtu jen někdy. Myslím, že se to začalo objevovat po stornování jednoho kopírování souborů. Prosím o radu jak disk opět zprovoznit formátovat se mi nechce. A nevíte jestli není disk požkozený a není třeba reklamace? Používám MW 7 64bit.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

je to nejspíš poškození SW, následkem možná i odpojení kabelu chvilkově při rušení kopírování (za což by mohl HW problém na kabelu nebo některé vnější části mechanismu disku).. nejspíš je poškození na straně integrity dat a NTFS tabulky.. ale to občasné zprovoznění je záhada, to by signalizovalo problém právě v kabelu nebo té konektivní části.. samohtný HW disku bdue vpořádku, specializovaná firma z něj data snadno dostane..

pokud se ti to podaří, třeba i po kouscích, vysaj z něj všecky data a pak ho naformátuj.. problém odezní, protože NTFS tabulka se srovná.. ale pokud je problém permanentní v té konektivní části, objeví se problém znovu... zkus jiný USB kabel, pokud ani to nepomůže, budeš nejspíš muset reklamovat..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.