Externí disk

Dobrý den,měla bych trošku pro vás zřejmě hloupý dotaz,ale jsem co se týká počítače věčný začátečník.Koupila jsem si externí disk,jelikož mám strach,že kdyby mi "spadl" počítač,přijdu o fotky,písničky atd.Tak se chci zeptat,jak vlastně pevný disk funguje,jak tam tyhle soubory dostanu.Je to jako kdybych je chtěla překopírovat na flashku,nebo je to složitější?Dík moc.

Obrázek uživatele Michal Čížek

ano je to jako kopírovat na flešku, externí disk po připojení se zobrazí v Tento počítač jako další disk, možná se bude muset poprvé naformátovat, já mám 2 a jeden jsem musel naformátovat a druhej ne. Pak už se na něj můžou sypat data která se můžou přenášet do jiného PC, nebo může sloužit jako odkládací plocha pro filmy atd. prostě přenositelnej disk.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

přesně tak.. externí disk je dobrá věc na zálohy, protože jej zapínáš jen, když potřebuješ, čímž se méně opotřebovává a déle vydrží.. samozřejmě při přenosu mpozor na nárazy a otřesy, pád by mohl být konec pro takový disk (stejně jako celý počátač, kdyby "nespadl" ale spadl :)) )

existují samozřejmě programy jako Acronis, které vytváří zálohu pouhým stisknutím tlačítka "zálohovat" (s čímž mám ale nyní docela problémy).. je jlepší si to ale dělat sama ručně, samozřejmě to ale není tak rychlé a jednoduché a ne vždy se ti podaří zálohovat vše, co jsi od poslední sálohy změnila, leda zálohu smazat a zálohovat novou, což je jednak zdlouhavé a jednak namáhá disky..

Obrázek uživatele Marti7
[47326] Nefunguje?

Tak jsem chtěla nakopírovat ty fotečky aj. na disk a nějak se nedaří.Koupila jsem externí disk Apollo Pro UX 750.Není u toho žádný návod,pouze na obrázcích popis,jak ho připojit k počítači.Tak jsem ho připojila přes USB do počítače a do zásuvky.Na disku začalo blikat tlačítko,na kterém jsou dvě šipky proti sobě dokola (nevím,jak to jinak popsat,snad rozumíte) a dál už nic.Navíc se mi v té chvíli,kdy ho připojím,kousne počítač,nereaguje klávesnice ani myš a musím ho restartovat natvrdo.Takže teď nevím,jestli to s tím neumím nebo jestli nefunguje.
Poradíte?OS mám Windows XP,v tom by snad být problém neměl,na krabici je napsaný.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

to s těmi šipkami je zálohovací tlačítko.. tebe zajímá to nad ním - to je tlačítko pro zapnutí..

Obrázek uživatele Marti7
[47328] Tlačítko

No to druhé svítí samozřejmě taky. :-) Jenže v počítači se disk vůbec neobjeví a počítač se navíc hlavně kousne.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak vem disk a dones ho k někomu jinému.. zapoj do zásuvky, zapni a pak připoj USB do počítače..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.