Externí disk

Dobrý den, koupil jsem si externí disk a nejdou mi z něj nainstalovat věci v image souborech. Image soubory poškozeny nejsou. Z DVD se instalace provede,a le jakmile si image soubor zkopíruji z DVD na externí disk, tak se instalace nezdaří a hodí to: Error 135. The cabinet file ,,Art.cab" required for this instalation is corrupt and cannot be used. This could indicate a network error, an error reading from the CD-ROM, or a problem with this package
Nevím co s tím. Poradte někdo pld. Díkec

Obrázek uživatele TheALuminium

Bohužel na netu jsem toho moc nenašel. Většinou se jednalo o chybu, když byl vadný disk, tak začneme od začátku. Jaký je to externí disk? Jak ho připojujete k PC? Jaký souborový systém má? Obraz disku funguje i normálně z PC?

Obrázek uživatele ag.juRa

jedná se o disk WD MY Book Essential 1TB, MÁM ho v NTFS. Když si image skopíruju na normální HDD, tak se instalace provede úspěsně,a le jakmile si image skopíruji na externí HDD, tak se instalace jen rozběhne a pak to hodí tu chybu. Přeinstaloval jsem kvůli tomu aj 2x Win. a nic. :x Disk se připojuje přes USB k PC do USB na základní desce.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

já bych ten disk takto netrápil.. USB je dosti pomalé a přes všechno extrahování a rozbalování to trvá dlouho a je to velká zátěž pro extrní disk, protože se do něj vše zpětně rozbaluje a zase se to z něj instaluje.. když to skopíruješ na interní disk a teprv budeš instalovat, uděláš líp :) a ještě to bude rychlejší..
možná se tímto stylem disk brání, možná to hází chybu právě kvůli propustnosti USB.. zkus stejnou akci províst na jiném počítači, ale já bych to řešil takto..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

já si koupil ten disk kvuli tomu, že na tom budu mít věci v image a nebudu to muset mít na DVD atd. Kámoši co maj ten disk, tak jim normálně instalovat z něj jde. Jenže, když si na ten disk zkopíruju něco a pak někdy v budoucnu to budu chtít, tak to nenainstaluju, pač je to porušeny.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

poškozené? mám za to že js říkal, že pokud příslušná data zopíruješ z disku na interní, tak to funguje..
to by pak mohl být problém v disku.. vyzoušej jej na jiném kompu se stejným systémem pokud možno..

Obrázek uživatele ag.juRa

i na dsruhém pc jsem to vyzkoušel a dělá to sami jak u prvního. Když si zkopíruju image na normální HDD tak jde, ale jakmile si to překopíruji zDVD, nebo normálního HDD na externí, tak to nefunguje.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

chyba bude někde mezi diskem a počítačem.. máš možnost zkusit jiný USB kabel? zkus stahnout ze stránek výrobce nějaký SW a ovladač (běžně není třeba ale zde by mohl řešit tvuj problém)

Obrázek uživatele ag.juRa

Stáhl jsem software a téřž nic. USB kabelem to taky nebude. když sem tam zkopíroval nějakej program co není v image, tak sem ho v pohodě nainstaloval, jen ty image soubory nejsou nainstalovat. Zkoušel jsem disk naformátovat aj ve Vistách a nic. Nemáš pls. ICQ? Nebylo by to lepší řešit po ICQ pls.?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

disky nejsou přímo na toto stavěné, respektive nesnaží se to emulačnímu programu (počítám Daemon) ulehčit.. zkus jinou verzi Daemona, ale nejspíš to nepomůže.. Máš možnost zkusit jiný exterák? možná je to prostě nějaký druh nekompatibility SW s diskem.. zkus pro jistotu ještě třebas Alkohol 120%..

Obrázek uživatele ag.juRa

Zkoušel jsema ji jinou verzi Deamona aj Alcohol a nic. Disk sem též zkoušel na druhym PC aji na notasu a nic.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ještě zkus u sebe jiný exterák.. kdyby byla možnost naprosto stejného exteráku, jen by se to potvrdilo, ale myslím že zrovna tenhle typ asi hodlá dělat problémy..
můžeš zkusit reklamaci, ale moc bych si od toho nesliboval..

Obrázek uživatele ag.juRa

A nemůže mi v PC chybět nějakej soft. , kterej mi neumožnuje to nainstalovat?když připojím image a zkopíruju na disk ty soubory v image an externí disk, tak mi to hodí tu samou chybu.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

to byl právě ten ovladač jak sjem ti řikal ať stahneš (pokud jsi ho stahnul).. jinak mě fakt ni nenapadá, počkej jestli ještě někdo něco vymyslí..

Obrázek uživatele tatik

Pochopil jsem, že když se z CD image soubor zkopíruje na HD, vše je OK, když se zkopíruje na externí isk (ED), tam rozbalit nejde. Už jsi nejsem ale jist jednou věcí
když se zkopíruje z ED soubor na HD, jde pracovat z image souborem na HD?
Pokud ano jse s ním pracovat také potom, co se přesune z HD na ED a zase zpět na HD?

Obrázek uživatele ag.juRa

pokud zkopíruji z HDD na Externí disk a obráceně, tak to rozbalit nejde. Image připojim, instalace se rozběhne, ale po chvíli to hází ten error jak už jsem zminoval.

Obrázek uživatele tatik

Jestli jsem to pochopil opět správně, kdykoliv se soubor dostane na ED, dojde k jeho poškození. Jestli s ním pak následně pracujeme na HD, stejně nefunguje.
Osobně bych zkusil
1. pracujete s právy Admina?
2. zkuste deaktivovat antivir
3. zkuste projet počítač na havěť
4. je to možná marný pokus, ale nemůže být problém s délkou cesty?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

To tatik: špatně jsi to pochopil :) datům nic není, jen když jsou na ED, namountuješ image, instaluješ a instalace hodí error.. když na ED data vybalíš, také se isntalace sekne.. když je hodíš na HDD, funguje, když na flešku, funguje..

nejspíš nezbyde nic jiného než reklamace, když nepomohly ovladače, rimware ani jiný program a dělá to na více počítačích..

Obrázek uživatele tatik

to TOBiAS : "pokud zkopíruji z HDD na Externí disk a obráceně, tak to rozbalit nejde"

nevím, jak to tedy pochopit.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

řekněme, že jsme něco probrali i po ICQ.. disk se uživatel rozhodl zítra odnést na obchod a vrátit.. dokonce se ptal i techniků na CZC, kteří mu poradili to co my (což se divím, když je to konkurence pro TSB) a dospěli jsme k reklamaci.. dle mě prostě zrovna tento disk bude nekompatibilní s takovýmito akcemi.. nebo vadný..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.