zrychleni-optimalizace vidowsxp

http://myego.cz/item/zrychlujeme-windows-xp/category/windows-xp/group/pc...

ja mam sestavu: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4200+,2GB RAM, ASUS X1950 series..(grafk ase bude menit zaq HD 4870.1GB)..ale hlavni je to ze v navodu je psano: zmente nebo vytvorte adresare...takze jsem zmenil prvni dve polozky..(z nul na jednicky..) ale kdyz otevru:PagingFiles MULTI_SZ C:\pagefile.sys 2046 2046 tak tam mam vyssi tu druhou hodnotu..(je tam nejak 2046 3096) mam to nechat nebo zmenit na tu predepsanou hodnotu?

EDIT by TheALuminium -> neprezentujeme zde kopie textů ...

Obrázek uživatele TheALuminium

Takže
1) si příště dávejte prosím pozor na to kopírování textu. Nemáme rádi duplicitu na naší poradně a za
2) nevím proč se nezeptáte pana Hulana, když tam máte přímo možnost přidání komentáře.
My takovýto způsob zásahu do registru Windowsu nedoporučujeme a asi se tu najde málokdo kdo by věděl odpověď na vaší otázku, tak si můžete zkusit počkat :???:

Obrázek uživatele psychocowboy

bajky a pohadky nejake zrychlovani... kdyby to melo nejaky vliv, tak to programatori vydaji jako service pack...

precti tohle - http://home.comcast.net/~SupportCD/XPMyths.html

a prestan cist hulana a ty jeho bludy... :?

Obrázek uživatele TheALuminium

:)) souhlasím, zvláště s poslední větou :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

omlouvám se že lezu do topicu, ale musím! psychocowboy, tys mě zase vyděsil.. moje angličtina není dostatečná, a google translator to taky až tak nebere takže přosím o výtah z toho odkazu česky.. ale co jsem z tohzo vychápal, tak zjišťuju, že mám systém nastaven v havarijnim stavu - vyplý swap (i když jej win stále užívá) větší virtuální paměť, disk zkonvertovaný na NTFS a mnoho dalších nedostatků.. vyděsil jsem se až natolik, že jsem stránku zavřel :D prosím, zda bys mi, pokud tomu rozumíš, mohl poradit co a jak mám přenastavit.. je pravda, že od doby, kdy jsem zasahoval do registů mi občas systém zmrzne (třeba Opera) a "roztaje" tak za minutku..
ještěř jednou se omlouvám všem, možná by nebylo na škodu založit nový topic, nebo na tuto problematiku napsat rovnou rozsáhlý návod, dle této stránky, ale já nevím, jak moc je důvěryhodná (hodně jsem systém ladil dle digitalne.cz a takovýchto českých serverů, kde většina toho co je na této stránce vyvracováno potvrzována!), ale když to zde uvádíš, tak asi bude..

Obrázek uživatele psychocowboy

klidne napisu clanek... urcite jste si vsimli ze jsem nepritel tweaku jako takoveho... veskere zasahy do systemu jsou podle me praxe destruktivni v case..

ad ntfs vs fat32) to byl joke predpokladam
ad swap) jednak z vlastni zkusenosti, jednak z komentaru na zahranicnich forech vim, ze napr. Adope Photoshop (verze CS2 a starsi) neumi alokovat vice nez 2GB pameti (neberu v potaz 64bit verzi) a o to vic vyuziva (dokonce vyzaduje) swap z disku a u nekterych uzivatelu s "vylepsenym" systemem to bude delat bugy...

ad ostatni veci - presun pagefile, mazani regulernich registru viz bulan a jeho ranni projevy a nejvic IRQ promazy povazuji za totalni prasacke naruseni systemu... vsechny tyto "vylepseni" muzou pridat souhrnne nekolik sekund a pridaji na sviznosti systemu, ale bavime se o PIII, 256 RAM na DDR, 40GB disk v IDE a deska z roku 2000... tady se muzeme bavit o vylepseni... na novem hardware a korektni instalaci zadnou z techto blbosti neni nutne aplikovat...

mozna je muj nazor moc jednostranny, ja jen vychazim z toho, jake pc nosi lide k nam do servisu a kde se jaky problem vyskytuje... kdyz uz tweak, tak poradne a pomoci nLite a ne takoveto sr.nce :)

a nekamenovat, prosim 8:-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nebudu, jen mi teda řekni, co mam jak nastavit v rámci zrychlení, a co jak vrátit zpět v rámci bezpečnosti a stability (reinstall systému až jako poslední možnost :P)
s tim ntfs to neni joke, fakt mam disky v ntfs :D

Obrázek uživatele psychocowboy

no to je v poradku ze mas disky na ntfs :)

a to ostatni - nevim co si kde ponastavoval, kazdopadne je zde me icq a tam ti klidne poradim... ale az budu schopny 8:-)

ad to xp myths - sestavuje to borec, ktery delal ve vsech winech a resi tweak uz od pocatku pc... vsechny sve poznatky ma overene z vlastni zkusenosti, pozorovani a testu nezavislymi odborniky... vsude ve svete se pisou clanky aby lide klikali a prodavali reklamu ;) a o tom je hlavne bulan, zive atd... ne vzdy to vsak musi byt pravda a je dobre si informace overovat... a klidne tady rozjedu serial s postupnym prekladem, je vsak problem, ze to ma zalicencovane, takze je nutne odkazovat na puvodni clanek ;)

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Čekal jsem, kdy se i na našem fóru objeví jméno ctihodného pana Hulána. Pánové, prosím, moc nerozmazávat, nebo se jeho jméno zaryje do naší poradny a ejhle - on si nás pomocí svého search.live.com vyhledá a máme ho tu jak na koni... Tak prosím pozor...! :eek:

Obrázek uživatele psychocowboy

a bude nam vnucovat horska kola :lol:


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.