Výměna Procesoru

Čau, měl bych dotaz přemýšlím na svém starém PC vyměnit procesor AMD 64athol 2,4GHZ za nějakej lepší a nejlépe s více jadrama:) co k tomu stačí? jen vědět typ procesoru, jaky procesory podporuje zakladovka, ? a pak uz jen vybrat procesor, popř. lepší chlazení, chadící pastu? nebo budu muset dělat i nějaký zásah v BIOSu ?

Obrázek uživatele kiko261

Takto, podľa toho aký máš v PC procesor, je to asi dosť zastaralá zostava, tu upgrade na viac jadroví alebo novší procesor už neurobíš, jedine keby si kúpil novú základnú dosku.
-Pri výmene procesoru musíš zistiť názov tvojej dosky a či podporuje daný procesor, ktorý na ňu chceš osadiť... Keď už budeš chcieť vymeniť procesor tak budeš musieť pred tým ako ho nasadíš na dosku, urobiť ešte so starým procesorom update biosu na najnovšiu verziu, potom do PC môžeš osadiť nový. Čo sa týka chladenia, chladiče sa dodávajú spolu s procesormi, na ktorých už je nanesená pasta, ale v prípade že by si si kupoval nejaký iný, tak tam si už pastu dokúp. Problém ale je, že dosky a aj procesory so socket-om AM2 sa už nevyrábajú, takže ako som spomínal budeš musieť zakúpiť novú dosku.

Obrázek uživatele sustrak

Dobře :) děkuji to mi stačí :)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.