větraky

Zdarec mam jenom takový blbý dotaz když chci napojit větrák do předku skříně aby sal studený vzduch tak stačí koupit normalní větrák a otočit ho nebo jsou zvlašt větraky na sání a odfoukavání v internetovem obchodě jsem se o tom nic nedočet.

Obrázek uživatele Shinji-kun
[77361] větraky

vyber si vetrak podla toho ake potrebujes parametre...musis si zistit velkost aku potrebujes (vacsinou su 120*120), rychlost tocenia vetraciku, objem vzduchu ktory vie pretlacit a hlucnost.ano vetracik si otocis podla svojej potreby...nezabudniz,ze ak ten vetracik vpredu v skrini bude sluzit ako intake tak ma silnejsie fukat smerom do skrine :)

Obrázek uživatele Lukša
[77362] větraky

Díky za odpovět jenom ještě mam v předu i v zadu otvory pro větraky 80x80 a co jsem tak čet tak přední větrak by měl byt 120x120 ale takovy rozměr mi tam ani nevleze nebude to vadit?

Obrázek uživatele Shinji-kun
[77363] větraky

musis tam dat vetracik velkosti ako mas roztec otvorov na bedni.ak tam mas 80*80 tak ti tam 120*120 nevojde(resp. ho nebudes mat ako prichytit).musis sa teda poohliadnut po vetracikoch s velkostou 80*80.
zobral by som si tento http://www.czc.cz/airen-redwings-80_2/95683/produkt
s Airen znackou som nikdy nemal problemy a su velmi tiche a kvalitne na to,ze stoja tak malo

Obrázek uživatele Lukša
[77364] větraky

ok díky

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[77365] větraky

80mm větráky jsou obvyke hlučnější a méně efektivní... Navíc, pokud to není lepší skřn, tak sací otvory jsou bídné.
Obvykle se dá do skříně za pomoci domácího nářadí dostat i větší, ideální je celou perforaci před větrákem odstranit třeba pásovou pilkou na železo, atd, aby vzduchu nic nebránilo. Případně stačí, aby větrák držel jen na 2 šrouby, nebo klidně i na jeden a izolepu, ale musí se tam nejdřív fyzicky vejít... Takže je jednodušší dát tam tu 80tku.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.