Taktovani procesoru q9550

Ahoj, tak zase sem pisi, protoze by mne zajimala jedna vec... Predem upozornuji ze nejsem znalec napeti, o taktovani vim opravdu jen to malo co jsem si precetl pro zacatecniky... Takze MB mam MSI P45 NEO2, RAM A-DATA Gaming Edition 2x2GB po 800MHz casovani ted nvm + 2x1GB Kingmax 800MHz.

V biosu snizim delicku pro ram na 667 MHz a zacnu taktovat procesor. Nespram do napeti zkousim co mi to unese. FSB 353 delicka na 8,5 - 3GHz v pohode, 3,2GHz take, ale jakmile se dostanu na 3,4 GHz pc po nacitani winu spadne. V cem je chyba? - ram jsou zpt na sve puvodni frekvenci - bez zvysovani jakehokoliv napeti, procesor se neprehirva tzn - ma cca 40°C v klidu a 60°C v zatezi. Chce to pridat napeti? nebo jsem nekde udelal chybu? - Pripominam ze jsem nenasel nikde jak odemknout delicku treba pro 9x a ne jen 8,5.

Dekuji za normalni odpovedi

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

pokud nemáš procesor z edice Extreme, tak mají zamčený násobič a omezenžý pohyb děičkou..

ano, pokud to teploty dovolí, je potřeba zvýšit napětí.. ale po co nejmenších krocích! ono taktování je věda a experti dosahnou s nižší frekvencí vyššího výkonu, ale to se musí umět a to fakt já neumím :))


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.