rychlost startu

Čím lze zrychlit start PC?
Konkrétně mi jde o to, že když zapnu, dost dlouho trvá, než si to vše "prokouše" a ikony na ploše se prvně jeví jako "prázdné"... Není to stejné; poněvadž na noťasu pracujeme s víceuživatelským režimem, u každého je to jiné - bohužel u mne je to nejzdlouhavější... Dle Správce úloh je /v mém profilu/ spuštěno celkem 52 aplikací: 2xLocal, 2xNetwork, 22xSystem, zbytek pod mým uživ. jménem - mně se to zdá moc (?). Je nějaký všeobecný/doporučený seznam nejnutněji spouštěných aplikací pro bezchybný chod počítače?
Děkuji za reakci!

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Úplně stejný problém jsem řešil včera ráno také s notebookem ... Tomu říkám náhoda!

Seznam nejnutnějších aplikací pro bezchybný chod pc bohužel nemám a také by mě docela zajímal. Jen tak z praxe vím, že pro spuštění systému a jeho následný chod stačilo něco okolo 12 úloh myslím. Ono se to asi nedá určit přesně, protože každý systém vyžaduje něco jiného, má jiné složení zabezpečení, softwaru apod.

Jak jsem řešil problém já
Měl jsem úplně ten stejný problém. Notebook dlouho nabíhal, měl dlouhé prodlevy mezi úkony - zkrátka hrůza. Odpoledne jsem tím samým způsobem řešil i úpravu stolního pc:
1/ Přes ovládací panely - Přidat nebo odebrat programy jsem odinstaloval veškerý zbytečný software, který jsem nepotřeboval. (Pokud někde zůstaly v pc po programu ještě nějaké "zbytky", tak jsem je domazal ručně).
2/ Pomocí programu RegCleaner jsem nejprve vyčistil
http://www.pcporadenstvi.cz/download.php?soubor=44
- registry (od odinstalovaného softwaru)
- Startup list (nejdůležitější část - regulace softwaru po startu počítače)
3/ A pak ještě přes příkaz "msconfig" v panelu spustit jsem znovu zkontroloval a proškrtal (pokud bylo potřeba) nabídku programů spuštěných po zapnutí pc

Oba počítače mi jdou perfektně a nemám zatím žádný problém. :-)

btw: Na závěr se může dát třeba ještě scandisk + defragment ...

Obrázek uživatele Jones
[9758] RE:

Pro bezproblemovy chod HW je potreba zhruba neco okolo 25 - 30 procesu po startu PC. Na mene se bezpecne na systemu Windows XP SP2 dostat neda.

Seznam sluzeb a co delaji mel byt prilohou clanku o instalaci Windows. Pokud si vzpominam tak adminovi sem ho posilal. Mozna se nekam zatoulal zkusim to zjistit.

Obecny seznam neexistuje, tohle se musi sit na miru uzivatele a PC.

Obrázek uživatele Jones
[9759] RE:

Jo a jeste nabeh systemu se da snadno optimalizovat pomoci utility Bootvis. Je to utilita primo od MS volne ke stazeni. MS ji ale z neznameho duvodu v tichosti stahlo ze svych stranek ale je snadno k nalezeni na Googlu. Na pozadani ji mohu dodat.

Obrázek uživatele Jiří Molnár
[9760] Re: RE:

Jones wrote:
Jo a jeste nabeh systemu se da snadno optimalizovat pomoci utility Bootvis. Je to utilita primo od MS volne ke stazeni. MS ji ale z neznameho duvodu v tichosti stahlo ze svych stranek ale je snadno k nalezeni na Googlu. Na pozadani ji mohu dodat.

Bootvis je také k nalezení na našem serveru ...
http://www.pcporadenstvi.cz/download.php?soubor=3

Obrázek uživatele Jones
[9761] RE:

No vida.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

ja uz to mam odzkouseny, nejnutrnjsi proces s tech co se ukoncit daj jsou: SYSTEMOVE: urco local a network service (proces alg.exwe sice pod ne spada, ale je to soucast programu avast) system!!!! svchost.exe 3x ( po ukonceni se vypne vzdalene volani procedur RPC a poctac se restaruje za 1 minutu) spoolsv.exe , (procesy s predponou ash nebo asw jsou podprocesy avasta) ..
UZIVATELSKE: taskmgr.exe (spravce uloh, kdyz ho vypnete, musite ho pak azs zapnout, pokud chcete ukoncovat dalsi procesy :D) explorer.exe !!! (hlavni obraz, zobrazuje cely vindows, po ukonceni sviti jen tapeta,obcas po uknoceni hzry nebo 3d aplikace, kdy neni zobrazen panel windows se startem, po ukonceni vidite jen plochu a ve chvili vam tam vse naskace, to se explorr sam spustil znovu, ale dkyz ho ukoncite rucne, naskoci malokdy, to pak maji vyhodu ti co maji naklavesnici tlacitka rychleho vypnuti a resetu, ostatni musi "natvrdo") , rundll32.exe (pro jeho ukonceni prestane "vetsinou" fungovat scriptovani dll a nektere aplikace proto nebude mozne spustit, zobrazi se zprava ze soucast dll chybi, taky pomuze restart, ale mel by se provest tez automaticky, na nekterych pc ale nevadi ukonceni tohoto procesu), dale pak uz wuauclt.exe (pripojeni systemu k serveru microsoft - aktualizace, vetsinou se poukonceni opet spusti, takze nema cenu ...) vic uz me pak nenapada a nechci tu vipisovat seznamy procesu ruznych programu (daemon,softwaer od HP, icq, net browser, nwidia, ati a dalsi programy a procesy duelezite pro choid systemu, ja osobne kdyz ukoncim uplne vse "nepotrebne", tak mi bezi 13 procesuA ale kdyz chci pak hrat hry nebo zapnout blendra, tak jich mam asi 27 (obcas se nejakej mezipametovej nachvili objevi..) ale nedoporucuju lidem, kteri s pc moc neumi a kdyz zamzrne aplikace, nevi jak se dostat na spravce uloh a plochu, at to nedelaji, nebo budou resetovat pc vjednom kuse:D ) tot asi vse, snad to nekomu pomuze